wszystko mozliwe , mysle ze jednak bedzie dalej zabawa w ubieranie na wyzszych poziomach i opadanie. Wzrosty podbijane są małą ilościa akcji -widac to na arkuszu zleceń a pózniej dystrybucja.
jesli dla Ciebie 40 na PKC z rana to duza ilośc która wynosi kurs na 6,15 a prawie 2 mln odbywa sie na innym poziomie. MAsz racje obroty w 6 mcy wieksze tylko teraz przynajmniej ja analizuje bieżące wydarzenia. Oczywiście jak wiekszośc czekama na pólnoc ale jest tu chyba grubszy sternik
Jakie znaczenie ma to jaki kurs będzie w piątek? Zbierasz co weekend na grilla? Chyba tak. Myślę, że takich osób jest tutaj więcej. Kupują PKC w poniedziałek i sypią w piątek- inwestowanie jak.... nie powiem. Z takim podejściem nigdy się nie wzbogacicie. Trzeba mierzyć wyżej i dalej, a nie jedynie żyć dziadując z tygodnia na tydzień. Życie zaczyna się w momencie kiedy opuścicie strefę swojego komfortu- wiem z doświadczenia.
Wasterchold, przeczytałem wpis, nie czytając kto go umieścił:)
Odnosnie obrotów, wlasnie tak bylo kiedyś na Geotrans, Innogene, AQT , MovieG itd, itd.
To jeszcze nie jest czas na wysokie wolumeny transakcyjne. Dobrze by bylo gdyby Ipopema zwolniła kilka % do ff ze swojego pakietu.
Większość ma nadzieję że fundusz coś sprzeda dla większej płynności bo po prostu akcji na rynku jest za mało a to są już nie złe jaja :)) Żeby inwestorzy i spekulanci prosili się funduszu o uwolnienie jakiegoś pakietu akcji to tego jeszcze nie grali. Pewnie coś uwolnią ale raczej na pewno nie na obecnym poziomie po tylu latach kiszenia akcji i to jak spółka zaczyna wstawać z kolan gdzie zapowiadają się dziesiątki milionów zysków rocznie.
Ja z zyskiem 60% opuściłem w Piątek na razie pokład. Może i urośnie ale mam pewniejsze targety na które się ulokowałem. Wg. mnie na tą chwilę to bańka. Niech wykażą realnie zyski a nie projekty które można jeszcze zawalić. Do tego ta ich historia nakazuje się mieć na baczności. Ale to tylko moje przemyślenia.