• EC2 puściło baczka Autor: ~Realnie [37.225.43.*]
    Piszę tak z premedytacją.
    Zmieniają zasady gry. Wcześniej pisali co i jak w sprawie finansów. W tym ostatnim nic nie napisali.
    Co mamy dzięki tej informacji dowiedzieć się??? Zarobimy 1 zł, 10.000 zł, 100.000 zł czy też 1.000.000 zł???
    Szanujcie akcjonariuszy.
    To jest podstawa dobrego biznesu.

• Re: EC2 puściło baczka Autor: ~mgac [91.192.3.*]
    A to bączek zwykły, koński czy gazowy? Kurs jest 3.50 misiu. Sugerujesz że Cię wyj..bią na kasę? Że nagle spadnie? To się teraz zaczeło i będzie pędzić.Pamiętasz post "w 2020 min 2.30zł" Wake up sleephead.
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Jarko [37.47.250.*]
    Ano kilka możliwości może być. Jedna taka że celowo nie dali, wyzbierają jeszcze co jest ktoś się będzie musiał ujawnić i wtedy podadzą zyski. Póki co podali że będzie ti miało istotne znaczenie finansowe. Zobaczymy
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Realnie [37.225.43.*]
    Panie/ Pani magac. Pociąg podjechał na mój peron i to o wiele wcześniej niż wskazuje wpis z forum.

https://www.bankier.pl/forum/temat_wprowadzenie-zmiany-do-porzadku-obrad-zwyczajnego-walnego-zgromadzenia-i,32184501.html 
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~leszcz [94.65.253.*]
    Po pierwsze jest to umowa ramowa ktora zawiera zapewne ogólne warunki współpracy i w jej zakresie moze byc wiele zlecen na różne kwoty stąd nie podają wartości. Po drugie nie wykluczone, że są zapisy o tajności wysokości kontraktu. Ale lepiej napisac ze robią akcjinariuszy w ch.... nie podając kwot. Na szczęście kurs rośnie i będzie rósł, inwestorzy mają swój rozum i nic tego nie zmieni.
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~miki [37.47.196.*]
    kurs EC2 wzrusł z 2.4 zł do 3.58 zł tylko i wyłącznie przez skup akcji własnych akurat kilkanaście dni przed publikacją raportu za drugi kwartał. Teraz trwa liczenie kto i ile akcji skupi na górce. A po publikacji raportu, który od czasu wyodrębnienia spółki zależnej zapowiada się kowidowo z ręką w nocniku zostaną ci, którzy posłuchali naganiaczy na forum Bankiera. Szkoda tylko, że bez żadnych perspektyw będą się kisić z akcjami, których nikt nie będzie chciał kupić. Po 14 sierpnia 2020 wolumen spadnie ze 100 tysięcy do kilkuset złotych dziennie i tak będzie do kolejnego raportu ale to nic nowego bo tak na kursie tej spółki jest od zawsze.
    Z naganiaczy to widzę w sumie samych spadkowych a sam fakt że napisałeś tak długi tekst w obronie cudzych pieniędzy jest niesamowicie ujmujący
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Wujek [5.173.25.*]
    Miki wzrósł a nie wzrusl to po pierwsze a po drugie ja tu widzę niestety spokojnie przebicie szczytu niebawem i kurs odjedzie w dal. Kiedyś tu straciłem teraz zarabiam bo gra jest fair.
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Realnie [37.225.5.*]
    Re: EC2 puściło baczka Autor: ~leszcz [94.65.253.*] 2020-08-07 21:55
    Po pierwsze jest to umowa ramowa ktora zawiera zapewne ogólne warunki współpracy i w jej zakresie moze byc wiele zlecen na różne kwoty stąd nie podają wartości. Po drugie nie wykluczone, że są zapisy o tajności wysokości kontraktu. Ale lepiej napisac ze robią akcjinariuszy w ch.... nie podając kwot. Na szczęście kurs rośnie i będzie rósł, inwestorzy mają swój rozum i nic tego nie zmieni.

Gościu, nie wciskaj komuś w usta czegoś co się nie powiedziało. To, że ty to robisz nie znaczy, że inni też. Nie każdy jest taki jak ty.
    Zerknij w moje historyczne wpisy. Gdzie byłeś jak ja pisałem grubo poniżej 0,50 zł , w samych superlatywach o Spółce. Jest to de facto mój pierwszy wpis, w którym wyrażam swoje niezadowolenie z podanej, moim zdaniem, niepełnej informacji.
    A ty "czytający ze zrozumieniem", piszesz, że niby ja napisałem "(...)robią akcjonariuszy w ch(...)"?
    Wróć ze swoim rozumkiem, o ile go masz, do początkowego nauczania szkoły podstawowej.
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~leszcz [94.66.56.*]
    W takim razie źle Cie zrozumiałem, sorry. Na forum jest tyle syfu, wykorzystywania nie swoich nicków, ze chwilami trudno się połapać. Swoją drogą Ec2 kupowałem ponizej 50 groszy i mógłbym juz sprzedać z ogromnym zyskiem, ale doceniam takie spółki i Zarządy które potrafiły wyciągnąć firmę z niebytu i posprzątać po swoich poprzednikach. Dlatego im ufam i wierze ze wprowadzą spółkę w inny wymiar.
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Janex [95.160.156.*]
    Umowa jest pewnie na kilkaset koła. Z tym że oni pracują scramowo, to dopuszcza możliwość wycofania się po kazdym z etapów przez zleceniodasce. Nie chcą zapewne rzucać kwotami, żeby nie być posądzonym o zle praktyki/oszustwa jak to bywało podczas władzy poprzedniego zarządu. Jak umowa dobra to w raportach za 3 i 4 kw będzie to widać. Poza tym na walnym uchwalili ze jak kirs wzrośnie do bodajże 4-4.5 i co ważne utrzyma się przez kilka miesięcy to zarząd i rada dostaną premie motywacyjne w postaci dodarkowych akcji. Więc moim zdaniem są wiarygodni i to będzie rosło. Kupno akcji przez dużych akcjonariuszy to pozytywny ruch. Jakby nie wierzyli w spółkę i spodziewali sie spadków to po co by ładowali 750k charytatywnie. Zobaczycie będzie dobrze. Na razie patrząc na ich nową strategie realizują ja punkt po punkcie. Pozdrawiam wszystkich nawet tych spadkowych naganiaczy.
    Ale czy ktoś pisze, że będzie źle???
    Tak jak napisałem na sąsiednim wątku, nie zdziwi mnie jak w przyszłym tygodniu przywitamy 5 zł.
    Ale to nie znaczy, że nie mogli napisać za ile będą realizować usługę tak jak robili to dotychczas.

Ważne że się zgadzamy że będzie dobrze.
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Wujek [5.173.129.*]
    Myślę że powinni chociaż podać jaka kwota za roboczogodzinę lub inny wskaźnik który na pewno w umowie się pojawił. Abstrahując od tego zleceniodawca działa w sektorze usług "podatkowych" a to się zmienia co chwilę i w nie jednej firmie system podatkowy jest niezbędny i przydatny
    Faktycznie mogli, nie bronie ich ale jakby to nie była znaczącą umowa to by o niej w ogóle nie mówili.
    Pisałem o tym wcześniej podali to co muszą a z najważniejszym info się wstrzymają i pozbierają to co leszcze jeszcze im dadzą za pół darmo
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~miki [37.47.203.*]
    Nie chodzi tu o obronę cudzych pieniędzy tylko o obronę wolumenu Spółki. Jestem akcjonariuszem EC2 od 2016 roku i byłem akcjonariuszem miejszościowym - obecnie mam trochę mniej udziałów. Wiem przez to, że tylko stabilne prowadzenie kursu daje EC2 szansę na tym niszowym rynku. Wprowadziłem tu strategie kupowania jednej akcji oraz obronę sycylijską dzięki czemu Spółka od wybuchu pandemii po dzień dzisiejszy utrzymuje płynność. Problemami zagrażającymi tej płynności są niepewne informacje publikowane przez słaby, leniwy i skłócony zarząd (brak podpisanych umów od 2016 roku, rezygnację z członkostwa w RN oraz wyodrębnienie Spółki zależnej) i naganiacze na forum Bankiera, którzy uaktywniają się przy takich okazjach jak skup akcji własnych oraz przed każdym raportem kwartalnym. Skutki działania tych dwóch czynników są jak pokazuje wykres dla akcjonariuszy opłakane.

Moja rada dla tych co szanują czas i pieniądze nie nakręcacie się przed raportem i info o podpisaniu umowy.
    (...) Wprowadziłem tu strategie kupowania jednej akcji oraz obronę sycylijską dzięki czemu Spółka od wybuchu pandemii po dzień dzisiejszy utrzymuje płynność. Problemami zagrażającymi tej płynności są niepewne informacje publikowane przez słaby, leniwy i skłócony zarząd (brak podpisanych umów od 2016 roku, rezygnację z członkostwa w RN oraz wyodrębnienie Spółki zależnej) i naganiacze na forum Bankiera, którzy uaktywniają się przy takich okazjach jak skup akcji własnych oraz przed każdym raportem kwartalnym. (...)

Gościu o czym ty piszesz???
    Jakie brak podpisanych umów od 2016 r. jak co chwila informują o jakieś umowie???
    O jakich rezygnacjach z RN ty piszesz???
    Kiedy był skup akcji własnych na EC2?
    I co, że powołali spółkę zależną? Jak by mi biznes szedł i powiększał się, to pewnie też powoływałbym podmioty specjalizujące się w danej dziedzinie. Nie ma nic gorszego jak ciągnięcie 10 srok za ogon.
    Weź ogarnij się i napisz kilkoma zrozumiałymi zdaniami o co tobie chodzi.
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Jarko [37.47.213.*]
    Miki ja tu w sumie samych naganiaczy spadkowych widzę ale może ślepy jestem. Na wzrosty zachęcać nie trzeba, kurs i tak wędruje na 4+ także ten tego...
    Że co proszę?

sugerujesz tu, że EC2 podpisało choćby jedną umowę w okresie ostatnich czterech lat? jeśli tak to podaj proszę jej nazwę i wartość wszyscy forumowicze chętnie poczytają.

- komunikaty o rezygnacji członka RN, infie o skupię akcji własnych i wyodrębnieniu spółki zależnej mogą nie znać tylko ci co weszli powyżej 2.9 zł reszta jest do poczytania na min. Bankier.pl

Kurs idzie na 4 bo łatwo się kupuje, kurs nakręcają naganiacze. Po raporcie kowidowym 14.08.2020 i zweryfikowaniu infa o negocjacji umowy oraz jej warunków i wartości wróci spowrotem na swoje miejsce czyli 2.4 zł bo nikt z akcjonariuszy nie będzie czekał trzech lat na zysk tak jak to miało miejsce w przypadku e-recepty.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.213.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jarko [37.47.213.*]
    Ładna tu wolność słowa panuje, żeby moderatorzy tak banowali naganiacxy jak normalne wypowiedzi to to forum może by coś znaczyło
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~leszcz [31.0.70.*]
    Miki, nie ma żadnego skupu akcji własnych. Jest tylko zwiększenie stanu posiadania przez akcjonariusza dominującego a nie ma to nic wspólnego ze skupem akcji wlasnych przez spolke. Co do rezygnacji z RN Jędrzejaka to było to konieczne aby został Prezesem w spółce zależnej w 100% od Ec2. Nie ma mowy o jakimkolwiek konflikcie. Jeżeli prowadziłeś obronę sycylijską to chwała Ci za to bo potrafi to być proste, tanie i skuteczne narzędzie na mało płynnych walorach do stabilizacji kursu. Spółka ma ciekawą strategie, systematyczne podpisuje umowy, generuje zyski. Takie są fakty. A czy będą z tego zyski to się okaże, dotąd były.
    Róbta co Chceta kupujcie sobie i po 5 zł za akcje ale jak raport sierpniowy nie spełni Waszych oczekiwań albo odpukać coś pójdzie nie tak z nową umową to nie liczcie, że będę tu siedział od 9 do 17 i skupował po jednej akcji do jesiennego raportu. Pozdro i do 14.08.2020 jestem na urlopie.
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Wujek [5.173.129.*]
    Miki jak ty to leszcz ja wciągam jutro. Patrz
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Realnie [37.47.193.*]
    miki zerknij w oficjalne infa Spółki na ESPI to dowiesz się o podpisanych umowach z różnymi kontrahentami.
    A jakby nie podpisywali umów to z jakiego powodu w poszczególnych okresach sprawozdawczych wykazywaliby przychód, zysk, posiadane środki pieniężne???
    Co Spółka wymyśla sobie te dane
  • Re: EC2 puściło baczka Autor: ~Lul [5.173.216.*]
    Przecież ta spółka od zawsze była niedoszacowana właśnie pod względem wyników. Wreszcie infa rozbujaly kurs i dopiero zmierzamy do odpowiedniej wyceny, a ty gadasz, że raport nie spełni oczekiwań haha czyich?
[x]
SEDIVIO 1,06% 5,72 2025-09-26 15:36:35
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.