• ROCKBRIDGE Autor: ~tfu [185.28.176.*]
    Zajadą nam papier, teraz już mają pewnie wszystko w pompce, za ile, byle szybko, zjechali bez problemu z 7 na 5zł i końca nie widać, popyt jakoś się specjalnie nie uruchomił, czyli nadal spółka jest dla rynku warta marne 80mln, nie to covidowe wynalazki z NC liczone w miliardach
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~pitak [185.252.183.*]
    ale oni nie sypią od tygodnia tylko już od dłuższego czasu
    niestety tak jest w przypadku tfi, to nie ich kasa, oni mają swoją prowizję, skoro klienci umarzają to muszą wywalać
    dla rockbridge przecież bez znaczenia czy sprzeda za 5 czy 3 zł - pytanie gdzie inni się uaktywnią

• Re: ROCKBRIDGE Autor: ~elz [185.28.176.*]
    jadą z koksem bez trzymanki
    trochę nie rozumiem posunięć z tą sprzedażą i obniżaniem kursu elzaba
    przecież tym samym obniżają sobie wycenę spółki matki COMP'a, a ta waży u nich w portfelu dość dużo 11% - 40 mln

https://www.stockwatch.pl/inwestor/Rockbridge-TFI-SA.aspx

Pakiet Compa+ Elzaba to jedna z największych pozycji w ich portfelu.
    Prościej było by to rozegrać na wzrost kursu Elzaba co przy konsolidacji da wzrost wyceny dla Compa
    przy obecnych free float elzaba na poziomie 20% wystarczy parę milionów i robią z kursem co chcą a po publikacji wyników za 2q21 sprzedać i wtedy wyjść z obu na zysku. Rynek wtedy będzie się zabijał o akcje.

rozumiem że łatwiej ściąga się kasę do funduszu kupując typowe rzeczy działające na masy czyli gaming

• Re: ROCKBRIDGE Autor: ~nelor [46.134.50.*]
    Kiedy mają być podane wyniki? Jutro czy kiedy?
    Niech zbijają. Lada moment znowu dokupię. Tylko, że obroty zaczynają powolutku rosnąć.
    wyniki będą w piątek, ale raczej nie sądzę aby były jakoś porywające
    raczej 2q był dla wszystkich ciężki wiec i elzab pewnie trochę dostał
    pytanie jak tarcza finansowa się dla nich przełoży?
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~nelor [31.60.20.*]
    Oczywiście wszystko się okaże, ale elzab chyba mało podatny na covida. Nawet może przedsiębiorcy okres przestoju wykorzystali na modernizację. Zobaczymy porywające pewnie nie, ale mam nadzieję przyzwoite.
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~Wojtek [37.249.153.*]
    Jak oceniasz wyniki w raporcie
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~nelor [46.134.173.*]
    Czy to sarkazm? Na pewno nie na pędzą kursu. Choć tu wszystko jest możliwe. Ja bym przecenił o połowę, ale, to zapewne też nie realne.
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~art [188.147.38.*]
    Moze chcialbys ciul..za zlotowke
    Nie, chciałbym aby spółki nie osiągające przyzwoitych obrotów dziennych na przestrzeni 1 roku były usuwane na inny rynek ciu.u. Gdyby tak było, to by cię nie umoczyli i byś się nie denerwował. Ja sam się umoczyłem, bo mam tyle tego śmiecia, że bym ci mógł zdołować do złotówki. Być może przy 1 PLN chodziły by po 50-100 tys. dziennie. To nie tyczy tylko Elzabu. Takich cudaków jest co niemiara. Być może nie chodzą po 1PLN dzięki nam.
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~art [188.147.36.*]
    Ok nie goraczkuj sie kolego skoro tyle masz to sie ciesz bo duzo zarobisz,aczkolwiek myślę że najpierw ok 4 zł wsparcie i jedziemy do gory możesz się nie zgodzić trudno jestem mniejszym graczem na tym walorze ale szacun dla Ciebie
    Poza tym umoczylem ale wiem skądinąd że wszystko przed tą spolka o ile pozwoli rynek hehe a ostatnio byłem po 2 zł poszukiwał na kilkanaście zł tym razem jednak przed niebem możliwa korekta na nowe minima odnośnie ostatnich szczytów wskazuje to mace itd ale powoli kto ma kasę zbiera i za dwa lata bedzie budowal dom o ile wsadzil tyle co Ty gdzie nie wejdziesz kasy a zmiany od nowego roku i korona nie ma nic do tego koniec roku będzie widać ruch w interesie to Ty się goraczkujesz bo wdupiles dużą kasę ja mam tyle że poczekam właśnie ten czas i zobaczymy a po 3 biorę 100 tyś i śpię spokojnie
    To co mnie wyzywasz. Mi zależy aby średnią zbijać. Sam nie chcę bo przy takiej płynności w każdej chwili wywali do góry i tylko stracę akcje. A jak będzie spadać, to będziem kupować. Tyle, że przy takiej płynności każda cena jest możliwa. W dół oczywiście.
    Tylko sie nie poplacz ty nie jetes lepszy bo tez tak odpisales usredniaj i czekaj i powtarzam nie RYCZ
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~nelor [31.60.28.*]
    Co z wami ludzie się dzieje???
    i tak każdy z nas musi czekać jeszcze ok roku - aż do zamknięcia ostatniej grupy
    pieniądze łatwo nie wpadają - niestety, w biznesie bywa różnie, nikt nie przewidział tego zamieszania coronavirusowego
    wszystko było by idealnie w pierwotnym scenariuszu 01.20 pierwsza grupa, po czym producenci i dealerzy odbudowują magazyny 07.20 druga grupa, ponowa odbudowa magazynów i 01.21 trzecia ostatnia. Niestety ten cały coronavirus i lockdown zmienił wszystko - no trudno trzeba będzie dłużej poczekać.
    Rockbridge bym się nie przejmował bo jak już wcześniej napisałem klienci im uciekają więc oni wywalają.
    Tu następne świeże info:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Fundusze-Rockbridge-TFI-maja-ponizej-5-proc-akcji-Medicalgorithmics-7947894.html
    wcześniej czy później, pewnie tu niestety później rynek to złapie i będą kupować
    po tym co Comp próbuje robić myślę że zakładają znaczący wzrost zyskó na przyszły rok wiążacy się też z kasami online.
    rockbridge dalej sypie inne spółki

https://stooq.pl/n/?f=1372737

to już kolejna w ostatnich miesiącach
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~odp [185.28.176.*]
    rockbridge to rak, cierpimy za niewinnosc przez nich, dzisiaj juz proba zmiany kodu, masakra a jeszcze nie dawno bylo ponad 6zł
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~ooo [185.28.176.*]
    a dodatkowym rakiem sa te zlecenia na na kilkadziesiat czy stokilkadziesiat akcji, toż to wiadomo, że nikt normalny nie składa takich zleceń, po po co komu w ogóle?
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~nelor [31.60.56.*]
    To wygląda jakby były jakieś algorytmy, które w jakiś celach statystycznych czy jakiś innych wymuszają na automatach takie nie inne zlecenia. Dopóki nie pojawi się konkretny popyt, to będzie spadało. Nikt normalny nie złoży zlecenia na 2 czy 7 szt.
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~pitak [185.41.129.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rockbridge-TFI-zmniejszyl-udzial-w-Oponeo-do-ponizej-5-proc-7958031.html

sypią wszystko co mają
    komunikaty non stop
  • Re: ROCKBRIDGE Autor: ~mieciu [94.172.187.*]
    klienci uciekają to wyprzedają wszystko. zobacz na ich wyniki, -30% przez ostatnie 3 lata

• Re: ROCKBRIDGE Autor: ~odp [31.62.27.*]
    no ale na przykład Comp nie spada,
    ciekawe, tam nic sie nigdy nie dzieje
[x]
ELZAB -0,52% 1,92 2023-12-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.