Zajadą nam papier, teraz już mają pewnie wszystko w pompce, za ile, byle szybko, zjechali bez problemu z 7 na 5zł i końca nie widać, popyt jakoś się specjalnie nie uruchomił, czyli nadal spółka jest dla rynku warta marne 80mln, nie to covidowe wynalazki z NC liczone w miliardach
ale oni nie sypią od tygodnia tylko już od dłuższego czasu niestety tak jest w przypadku tfi, to nie ich kasa, oni mają swoją prowizję, skoro klienci umarzają to muszą wywalać dla rockbridge przecież bez znaczenia czy sprzeda za 5 czy 3 zł - pytanie gdzie inni się uaktywnią
trochę nie rozumiem posunięć z tą sprzedażą i obniżaniem kursu elzaba przecież tym samym obniżają sobie wycenę spółki matki COMP'a, a ta waży u nich w portfelu dość dużo 11% - 40 mln
Pakiet Compa+ Elzaba to jedna z największych pozycji w ich portfelu. Prościej było by to rozegrać na wzrost kursu Elzaba co przy konsolidacji da wzrost wyceny dla Compa przy obecnych free float elzaba na poziomie 20% wystarczy parę milionów i robią z kursem co chcą a po publikacji wyników za 2q21 sprzedać i wtedy wyjść z obu na zysku. Rynek wtedy będzie się zabijał o akcje.
rozumiem że łatwiej ściąga się kasę do funduszu kupując typowe rzeczy działające na masy czyli gaming
wyniki będą w piątek, ale raczej nie sądzę aby były jakoś porywające raczej 2q był dla wszystkich ciężki wiec i elzab pewnie trochę dostał pytanie jak tarcza finansowa się dla nich przełoży?
Oczywiście wszystko się okaże, ale elzab chyba mało podatny na covida. Nawet może przedsiębiorcy okres przestoju wykorzystali na modernizację. Zobaczymy porywające pewnie nie, ale mam nadzieję przyzwoite.
Nie, chciałbym aby spółki nie osiągające przyzwoitych obrotów dziennych na przestrzeni 1 roku były usuwane na inny rynek ciu.u. Gdyby tak było, to by cię nie umoczyli i byś się nie denerwował. Ja sam się umoczyłem, bo mam tyle tego śmiecia, że bym ci mógł zdołować do złotówki. Być może przy 1 PLN chodziły by po 50-100 tys. dziennie. To nie tyczy tylko Elzabu. Takich cudaków jest co niemiara. Być może nie chodzą po 1PLN dzięki nam.
Ok nie goraczkuj sie kolego skoro tyle masz to sie ciesz bo duzo zarobisz,aczkolwiek myślę że najpierw ok 4 zł wsparcie i jedziemy do gory możesz się nie zgodzić trudno jestem mniejszym graczem na tym walorze ale szacun dla Ciebie
Poza tym umoczylem ale wiem skądinąd że wszystko przed tą spolka o ile pozwoli rynek hehe a ostatnio byłem po 2 zł poszukiwał na kilkanaście zł tym razem jednak przed niebem możliwa korekta na nowe minima odnośnie ostatnich szczytów wskazuje to mace itd ale powoli kto ma kasę zbiera i za dwa lata bedzie budowal dom o ile wsadzil tyle co Ty gdzie nie wejdziesz kasy a zmiany od nowego roku i korona nie ma nic do tego koniec roku będzie widać ruch w interesie to Ty się goraczkujesz bo wdupiles dużą kasę ja mam tyle że poczekam właśnie ten czas i zobaczymy a po 3 biorę 100 tyś i śpię spokojnie
To co mnie wyzywasz. Mi zależy aby średnią zbijać. Sam nie chcę bo przy takiej płynności w każdej chwili wywali do góry i tylko stracę akcje. A jak będzie spadać, to będziem kupować. Tyle, że przy takiej płynności każda cena jest możliwa. W dół oczywiście.
i tak każdy z nas musi czekać jeszcze ok roku - aż do zamknięcia ostatniej grupy pieniądze łatwo nie wpadają - niestety, w biznesie bywa różnie, nikt nie przewidział tego zamieszania coronavirusowego wszystko było by idealnie w pierwotnym scenariuszu 01.20 pierwsza grupa, po czym producenci i dealerzy odbudowują magazyny 07.20 druga grupa, ponowa odbudowa magazynów i 01.21 trzecia ostatnia. Niestety ten cały coronavirus i lockdown zmienił wszystko - no trudno trzeba będzie dłużej poczekać. Rockbridge bym się nie przejmował bo jak już wcześniej napisałem klienci im uciekają więc oni wywalają. Tu następne świeże info: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Fundusze-Rockbridge-TFI-maja-ponizej-5-proc-akcji-Medicalgorithmics-7947894.html wcześniej czy później, pewnie tu niestety później rynek to złapie i będą kupować po tym co Comp próbuje robić myślę że zakładają znaczący wzrost zyskó na przyszły rok wiążacy się też z kasami online.
a dodatkowym rakiem sa te zlecenia na na kilkadziesiat czy stokilkadziesiat akcji, toż to wiadomo, że nikt normalny nie składa takich zleceń, po po co komu w ogóle?
To wygląda jakby były jakieś algorytmy, które w jakiś celach statystycznych czy jakiś innych wymuszają na automatach takie nie inne zlecenia. Dopóki nie pojawi się konkretny popyt, to będzie spadało. Nikt normalny nie złoży zlecenia na 2 czy 7 szt.