Sprzedajecie to "coś" i kupcie datawalk. To było bodajże przy 30 zł za akcję. Oj trzeba było go słuchać. Pomimo tego, że datawalk ma c/wk prawie 60!!!!, a Alta 0,1!!!! tam się zabijają o akcje. Proszę się uczyć Panie Prezesie Moritz. Tylko, że tam ludzie pracują na dobro spółki, a nie na dobro swoje.
I to jest różnica. Ich praca nie ogranicza się do pisania ogłoszeń ze sprzedażą mieszkań deweloperów na Facebooku. Za taką pracę dostaje się najniższą krajową, a nie kokosy. Tam zarządzający szukają rynków zbytu, inwestorów i nowych dochodowych inwestycji. Ajajaj, aż szkoda mojego czasu. Znowu mnie poniosło, wybaczcie.
Akcje powoli rosną.Od zakupu Tomiego jest już 30 procent.Czy to powód do narzekania.Każdy na giełdzie popełnia błędy.Takie zycie.Przyjmij to na klatę zamiast biadolić jak przekupka
Człowieku te 30% to jest patykiem na piasku. Jakbym tylko ja chciał sprzedać to z tych 30% zostanie 10%. Większość spółek normalnych spółek odbiła 100-200%+
Rzeczywiście tak było https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-swietowaliscie,21624375.html
"Z perspektywy widać ze sugestia była dobra, nikt nie odpisał wiec pewnie nie wzbudziła zainteresowania. Jak by to dziś wyglądało? Powiedzmy średnia kwota zainwestowana 100 tys, przy obecnym kursie Alty zostaje circa 40tys DataWalk w momencie pisania tamtego postu kosztował 20.40 100tys/ 20.4 daje zakup 4.9tys akcji DataWalk, to przy obecnej cenie 168,5 daje circa 825tys Chciałem dobrze i nawet by się udało."
Po obecnych cenach DataWalk to byłoby 4.9tys x 233= 1,141,700 juz ponad 1mln. Ladnie to wygląda, można było wyjść "sucha" noga z Alty nawet po wysokich cenach.
Ci co teraz kupują Alte są w zupełnie innej sytuacji, chociaż płynność nie zachęca. Nie ukrywam ze patrzylem ostatnio w strone Alty, ale jednak wole spolki w których można wyjść jak jest taka potrzeba.
Każdy ma swoje dylematy.Od 2017 roku siedziałem na Airway.Spółka idealna pod Covid.W grudniu patrzyłem na Mercator i Harper ale większość kasy zostawiłem na Airway bo miałem te akcje.I co mam teraz skakać z okna że byłbym milionerem a nie jestem.Takie życie.