Dnia 2020-08-05 o godz. 06:34 ~malg napisał(a): > Poważni inwestorzy nie tracą czasu by tu zaglądać. ...................................................................................................................
1. . zaglądasz malg, czyli nie jesteś poważnym inwestorem 2. dywidenda, fakt była planowana.w wysokości 9,50zł , ale nie uchwalona, 50/50% szanse na jej uchwalenie. , będzie wiadomo 31 sierpnia, spokojnie. Ja nie jestem zwolennikiem brania dywidendy, ....z rozdania 19% w plecy. Ale każdy robi jak chcę.
Mnie martwi powtorka z IRL. Tez najpierw insiderzy sprzedawali, kurs i tak rosl pod dywidende, a po odcieciu zwala wieksza niz dywidenda i do tej pory kurs nisko. Po prostu - jak perspektywy dla branzy slabe to kurs trzyma tylko dywidenda, po odcieciu wodospad
Tak dzieje się w większości przypadków, ale trzeba brać pod uwagę, dużą ilość inwestorów nowych których przywiało na market ze względu na niskie stopy procentowe. Ale to dobrze, teraz łatwiej pracować w tym bananowym kasynie. Obłęd na spółkach <<korono<< o tym dobitnie świadczy. A nie wielu porównuje tego rodzaju firmy np z firmami podobnymi w UDA, itd, bo po co? ha ha ha