• Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Baja [78.11.162.*]
    No i sie nie dziwię ze mówią o mnie PR...
    Pamiętajcie ze mam akcje tej spółki !!!
  • Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Ola [109.173.155.*]
    Bardzo dobra wiadomość :) Będziemy świętować :)
  • Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Ola [109.173.155.*]
    W miesięcznym raporcie są również zapowiedzi kolejnych gier.
    Sporo tego...
    Poniżej Emitent przedstawia kalendarz wydawniczy dla pozostałych gier Emitenta planowanych na rok 2020:

"Steam Defence" (Android iOS) – sierpień 2020
    "Overlords: Empires at War" (Android, iOS) - wrzesień 2020
    "Captain Jack's Adventures" (Android, iOS) - październik 2020
    "Steam Defence" (Switch) - grudzień 2020
  • PLAN VS RZECZYWISTOŚĆ Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Alczix [84.17.35.*]
    Co poniektórzy to już chyba świętują skoro piszą : „Emitent informuje, że prace nad grami postępują zgodnie z planem”

Porównajmy PLANY ( https://www.bankier.pl/wiadomosc/DOMENOMANIA-PL-S-A-Zawarcie-wylacznej-umowy-wydawniczej-dotyczacej-produkcji-gier-wideo-na-podstawie-animowanych-seriali-Sadie-Sparks-Taffy-i-Pirates-Next-Door-emitowanych-w-glownych-swiatowych-sieciach-i-kanalach-telewizyjnych-m-in-Disney-Channel-7756824.html ) z RZECZYWISTOŚCIĄ:

- W 2020 będą 4 gry (wersja hurraoptymistyczna 8) zamiast obiecanych „co najmniej 9” a nawet 12(!!). O pozostałych już nawet przestali pisać

Źródło:
    „Na mocy ww. umowy Emitent ma zrealizować co najmniej dziewięć gier wideo (...). Emitent planuje od dnia 1 listopada 2019 r. rozpocząć produkcję pierwszych 4 tytułów. Łącznie w ciągu kolejnych 6 miesięcy rozpocznie się produkcja 12 tytułów.”

- monetyzacja Taffy’ego od 4 kwartału, a budżet zakładał wpływy z KILKU gier już w drugim
    Źródło:
    „Komercjalizacja pierwszych wyprodukowanych gier rozpocznie się w drugim kwartale 2020 roku.”

- jak więc wygląda budżet vs plan?
    Źródło:
    „Zarząd Emitenta (...) szacuje, iż każda z gier uzyska znaczącą, wielomilionową ściągalność i będzie miała znaczny wpływ na sytuację gospodarczą i wyniki finansowe Emitenta.”
    - Czekamy na raport kwartalny 14.08 :-) Zobaczymy czy rzeczywiste koszty i przychody też „postępują zgodnie z planem”
  • Re: PLAN VS RZECZYWISTOŚĆ Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Ola [109.173.155.*]
    Gry przesunięte w czasie to i przychody przesunięte. Każde dziecko to rozumie.
    Wszystko w cenie.
  • Re: PLAN VS RZECZYWISTOŚĆ Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Alczix [84.17.35.*]
    A koszty też przesunięte?
    Nie? To z czego się cieszysz? :-))
    Że bańka pęka?
    Że w 3 kwartale łaskawie urodzili 10% rocznego planu ( koszty zobaczymy wkrótce-pewnie niemniejsze niż prognoza)
    I chcą 13 zł ??
    To już wiadomo czemu PR pracuje 24/365 :-))
  • Re: PLAN VS RZECZYWISTOŚĆ Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Ola [109.173.155.*]
    Wszystko się wyrówna w następnym kwartale. Jestem spokojna.
  • Re: PLAN VS RZECZYWISTOŚĆ Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Alczix [84.17.35.*]
    W rok nie mogli zrobić 30% a teraz w kwartał zrobią 300% normy :-)
    POWODZENIA
  • Re: PLAN VS RZECZYWISTOŚĆ Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Mortimer [89.64.87.*]
    Takie jęczenie może z siebie generowac tylko osoba, która nigdy nie uczestniczyłą w produkcji. Tak, timingi sie zmieniają Tak , zmieniają się ludzie, plany i masa innych rzeczy. Wszystko jest zakomunikowane i jasne. Jak się nie podoba to można :nie kupować, sprzedać (teraz nawet jest szansa z poziomu ponad 5 wyjsc z zyskiem ). Więc może bez tych jęków co ?
  • Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~defenetre [87.239.175.*]
    Coś się dzieje na rynku spółek gamingowych. Od 25 czerwca na indeksie Wig.Games mamy płaską korektę zbliżoną do formacji linii. Zapowiada to możliwość wystąpienia silnego trendu wzrostowego. Jest oczekiwanie całego świata na debiut Cyberpunk2077. Możliwe, że prawdziwym hitem będzie Medium od Bloobera. A nasze BTC studio kombinuje z debiutem pierwszej gry. Chyba chcą wbić się we właściwy czas, a wtedy mniej ważny będzie sukces, czy porażka w sprzedaży gry. Ostatnia dwudniowa panika na rynku pokazała, że akcjonariat BLKChain jest całkowicie odleszczony. Nie miał kto sprzedawać, a w akcjonariacie są tak twardzi inwestorzy jak Baja i Ola. Możliwe, że jesteśmy skazani na silny trend do góry połączony ze spekulacją.
  • Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Baja [78.11.162.*]
    Nie ma to jak zacząć dzień od jakiejś
    mądrej lektury.
  • A może to naprawdę Macrogames 2?? Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Alczix [84.17.35.*]
    Serio? korekty korekt planu wydawniczego to celowa strategia na ominięcie konkurencji? Planowana? A dożyją tej luki? Inni się nie czają.
    Jak nie ma komu sprzedawać? Odleszczona? Dawno. Teraz grubasy ubierają ulicę- patrz w arkusz jak sypią.

Emisje zjedzone. Nie ma co zarabiać. Kasa wypływa szerokim strumieniem.
    Kto wejdzie w kolejne, gdy nic się nie dzieje? Rok pracy i jedna gra? Mizernie.
    Ewakuacja i leszcze zostaną z papierem.
    Plujecie na Scouta ale wygląda to serio BARDZO podobnie.

Obym się mylił i po raporcie za 2Q musiał odwołać :-))
    Za tydzień będzie to zobaczymy.
  • Re: A może to naprawdę Macrogames 2?? Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Baja [78.11.162.*]
    Tak, przeżarte wszystko. Gry niedopracowane. Może wogole ich nie ma? Normalnie dmuchaniec bez przyszłości. Trzymaja te akcje bo chętnych nie ma. Uparli się na 5 z kawalkiem i mówią że będzie drożej. Kto to kupi? Leszcze bezmózgie tylko. Będzie premiera w końcu w sierpniu 2 gier po latach... I totalna katastrofa.... Akcjonariusze zawiedzeni. KNF trzeba zainteresować, może Policję Gospodarczą i przede wszystkim prokuraturę. To gorsze niż naciąganie " na wnuczka". Nieświadomych i łatwowiernych szukają jak w Getbeck i Amber.
    I znów ujdzie im na sucho. Tylko na dział PR mają, na gry zabrakło.
  • Re: A może to naprawdę Macrogames 2?? Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Alczix [84.17.35.*]
    Ty tu Baja, dajesz radę i bez gier :-)).
    5 zeta to skąd jak nie z pompy?
    I jeszcze główny akcjonariusz ma praktykę w te klocki - 2 spółki już tak zrobił na NC
    Myślisz, że do 3 razy sztuka i teraz się uda ?
  • Re: A może to naprawdę Macrogames 2?? Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~Baja [188.146.105.*]
    Kude jakoś żyć trzeba nie...
    Ja to już dla idei nie robię. Znudziło mi się. Teraz to sobie akcje kupuje. I nie wiem dlaczego ja w ogóle dopiero teraz na to wpadłam. No i takie BTCs mam . Mówisz że ja tez naciągam bo daję radę?
    Ja to trochę inaczej rozumiem.
    Ale wiesz, ja nierozgarnieta jestem, a naciągać ciągle się uczę. Nigdy się doliczyć nie mogę na ile kogo naciągnęłam. Cięzko mi idzie to naciąganie jednak.... Bo normalnie tylko dwa zera mi na rachunku od jesieni przybyło. A niektórzy to mają i trzy zera, a podobno i pięć się zdarza... Ale nie wierzę, Cztery dodatkowe to OK. Jestem w stanie ogarnąc.... A zresztą co za różnica ile, Zero jest zero. A Ty mówisz że zero to naciąganie... Znowu nie ogarniam....
    To jak z tym "względny", bo są zera względne i bezwzględna. Te przed i za przecinkiem, a nawet kropką w Hameryce!
    Ja to lubie te z przodu, przed znaczy. W ogóle to chyba kazdy lubi "z przodu". Myślę że Ty też.
    No już starczy tego tłumaczenia, bo i tak pewnie nic a nic nie kumasz. Idę sobie pozarabiać i ponaciągać w międzyczasie...
    Ciekawe ile zer ponaciągam dzisiaj

• Re: A może to naprawdę Macrogames 2?? Re: Taffy ma być w sierpniu :) Autor: ~domik [77.255.200.*]
    I doczekałaś się, wszyscy się doczekaliśmy, a to dopiero początek...
[x]
BTCSTUDIO 0,54% 0,37 2024-05-16 15:46:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.