• Śmieć to śmieć... Autor: ~Goon [31.0.68.*]
    Standardowo czym bliżej końca sesji leci na ryj... 7-8zl nie do przebicia widzę... Chyba że na chwilę i leci spowrotem w dół.
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~szwejk [37.120.211.*]
    a Ty siedzisz , obserwujesz , piszesz komentarze.. bezinteresownie haha
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~Koko [5.184.238.*]
    Hmm, ja myślę że jest sfrustrowany poziomem jaki spółka na giełdzie pokazuje, bo ją kupił, jak ja. Na New Connect z tym
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~Koko [77.255.201.*]
    Sęk w tym że to może i pójdzie kiedyś tam... ale teraz gdy na giełdzie są same okazje ta spółka i jej główny inwestor plują nam w twarz bez pardonu. Kasa w najlepszym przypadku się kisi
    Certyfikat na maseczki medyczne jest w trakcie , do końca sierpnia mają skończyć procedurę. Teraz mają 3 z 5 potrzebnych , dwa pozostałe do końca miesiąca. Wystarczy info że maja 4 na 5 i kurs może ruszyć , moim zdaniem gruby sprzedał pare procent i niecierpliwi oddają a moim zdaniem to najgorszy moment by oddawać a najlepszy by kupować bo pare sesji i może być certyfikat a wtedy pociąg ruszy. Ale oczywiście mogę się mylić
    i kolejny mój wniosek którym proszę się nie sugerować bo mogę się mylić jest taki , wczoraj Prezes Protektora Tomasz Malicki opublikował post na Linkedin dotyczący maseczek ochronnych i medycznych, Być może puszcza w ten sposób oczko do inwestorów. Oczywiścię mogę się mylić w snuciu moich domysłów
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~QQQ [83.8.252.*]
    Gdzie jest ta informacja (czy mogę link). Nie mogę jej znaleźć
    człowieku to fajnie, inwestor sie ucieszy że będzie walił 5 mln w rynek od 7zł do 5, zawsze jak wzrośnie. Sprzedaż z zyskiem za dłuższy czas, w momencie gdzie dobra spółka z fundamentami rośnie kilka a nawet kilkanascie % dziennie.
    To jest ten problem. Kilka dni temu sprzedałem 1/4 akcji i już ten kapitał jest wiecej warty niż cała pozycja
    gratulacje ale dywersyfikacja portfela to raczej podstawa , a kolejna popularna zasada mówi by kupować gdy jest tanio a tu można szacować wpływ ozyskania certyfikatu i szanse na zamówienia na kurs akcji i pod to grać
    wszystko w portfelu mam na zielono, poza tym, co leci dzisiaj jak bankrut.
    Mogłem zwiekszyć kapitał o 100% i kupić prt za 5,6zł.
    I nie myśl że naganiam czy coś, wylewam żale bo mam tu aż 8,5% kapitału, zero gotówki a okazje ze 2 widzę, na spółkach które rozną jak jest dobrze a nie spadają - to jest cech dobrej spółki
    Po takich akcjach na kursie, oczko? Oczko masz dziś na otwarciu.
    Ale mnie ta spóła dobija...
    Teraz czekać x czasu żęby zarobić.. a kupowałem stosunkowo nisko a i tak dupsko..
    Totalnie zły czas wybrałem na kupowanie PRT
    widocznie kupiłeś na lokalnej górce i być może stąd ta frustracja. Longtermowcy cały czas są na plusie i cieszy widok że dołki są coraz wyżej. Jeśli papier Ci nie leży i nie masz wiary w sukces to ewakuacja też nie jest złym pomysłem , oczywiście każdy podejmuje decyzje sam w oparciu o własne przekonania. Ja inwestuje tylko w spółki w które wierze , staram się przewidywać bieg wydarzen i na każdym etapie szacuje bilans potencjalnego ryzyka względem zysku który mogę osiągnąc oraz moment do którego trzymam. Dla mnie kluczowym pytaniem jest nie czy maseczki będą się sprzedawać i czy certyfikat wpłynie na kurs tylko czy nie będzie opóźnienia w pozyskiwaniu certyfikatu i czy uda się wygrać przetarg na dostawy np dla polskich szpitali , wojska policji lub agencji rezerw lub np niemieckiego wojska. Główne niewiadome to takie czy sypacz nie uwali kursu na amen ale jak narazie nie widać gwałtownych ruchów, wręcz osobiście określiłbym to okazją do nabycia akcji jeśli ktoś wierzy w sukces maseczek medycznych , kolejne zagrożenie to certyfikat ale zakładam że skoro otwierają nową linię produkcyjną to kupują sprzęt który zapewni produkcje certyfikowanego produktu oraz wybiorą odpowiednie materiały zgodnie z wymaganiami karty technicznej produktu. Pozytywne jest również to jak wiele certyfikatów spółka uzyskała chociażby na obuwie które produkuje. Ale oczywiście giełda to gra niewiadomych i tylko Ci który prawdłowo ocenią przyszłość osiągają sukcesy inwestycyjne.
    6,55 i 6,0, górka fest
    a jak długo jesteś na giełdzie?
    Zawodowo na nyse i amex i nasdaq 2008-2014, potem tylko hobby na gpw

Trzymam spółkę farm51 od 7 lat, kupowałem za 6,85, 4,0, potem wyżej aż do średniej ~16,5zł.
    Dzisiaj zarabiam 18%. Gdybym kupował i sprzedawał na co drugim tylko wzroście i sprzedawał ba spadku POŁOWĘ portfela, 30% od szczytu czy dołka a nie idealnie byłbym milionerem.

Jak było za 50+ też nie sprzedałem, bo przysłość....

A na PRT to kto sypie teraz? Miało być niecały mln sprzedany chyba? Coś chyba więcej walą
    może już nie walą tylko jest walka o papier na panike i zniechęcenie , ale mogę się mylić.
    "[04-08-2020 10:10] PROTEKTOR SA (32/2020) Zbycie akcji przez osobę blisko związaną."
    widziałem i wygląda na to że dziś też poszła paczka
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~Mx58 [31.135.161.*]
    Odleszczanie trwa.
    Zarobią nieliczni.
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~palermo [37.47.103.*]
    Mam za 7 zł i zaraz wracamy... dzisiaj kupiłem POZBUD bo tam zaraz zmiany
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~Aqq [37.248.160.*]
    Jakie odleszczanie naganiaczy? To jest jawne sypanie przez fundusz, nawet są informacje łatwe do sprawdzenia. Póki Lima nie wyjdzie to kurs będzie w przedziale 6-7, chyba że drobni akcjonariusze stracą cierpliwość to wrócimy poniżej 5. Taka prawda niestety! :/
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~nick [5.173.104.*]
    Spółka w obecnej sytuacji ma wieli potencjał, korekta musi być żeby kółkowicze mogli zarobić na dniówkę. Niestety coraz bardzie im się to udaje. Cierpliwi beda mile zaskoczeni bo rząd maseczek nie odpuści, a Protektor to firma prorzadowa
    A co do funduszu to sprzedał 4%, a zostawił sobie 28. Czyli bezpieczny zyski i nadzieja na dalsze profity.
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~Aqq [5.173.248.*]
    Fundusz ciągle sypie, od kilku dni. I raczej wątpię, że przestanie sypać. Ma ustalony poziom wychodzenia i jak tylko kurs dobija to pojawiają się ukryte pakiety na sprzedaży. Będziemy się odbijać póki nie wyprzeda założonego pakietu.
    Oni jadą na algorytmach, które wszystkiego nie przewidzą np pandemii koronawirusa. Uważam, że to dobra inwestycja zobaczycie. Robią zamówienia rządowe ostatnio na buty dla MSW i maseczki dla rządu
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~Mx58 [31.135.161.*]
    Odleszczanie trwa nadal i tak jeszcze pare dni.
  • Re: Śmieć to śmieć... Autor: ~Koko [5.184.225.*]
    Neverending stoooOory! Ooo, Ooo, Ooo! :D
[x]
PROTEKTOR 0,00% 1,28 2026-05-15 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.