A dziwisz się?. Pokazali bardzo ładny raport za 19 rok. W połowie sierpnia opublikują raport za II kwartał - podejrzewam, że powinien być ładny zysk. Ponadto spółka ma gotówkę w kasie, a nie jak większość balonów na NC tylko powietrze. Kwestia czasu kiedy spekuła się załaduje.
To fakt, że siłownie były zamkniete ale Ci co ćwiczą od lat to trenowali dalej. Poza tym SFD ma bardzo fajnie rozwiazaną logistykę. Sam korzystam więc mogę szczerze polecić.
Rosnie 16%. Jakoś inwestorzy nie przejmuja się trollami piszącymi jakies pierdoły od miesięcy. Liczą się wyniki a te w przypadku SFD są bardziej niż ok.
SFD cały czas aktualne, teraz na tej samej stronie ciekawa analiza Ekopol http://crowdnews.pl/pomysly-na-inwestycje/ekopol-o-zapomnianej-ale-ciekawej-spolce/
Boruta rozpoczyna rajd na północ. Za kilka tygodni wyniki które mogą zmieść z planszy inne spółki NC. Po przejęciu biotechnologicznej spółki InventionBio, posiadającej technologię której chcą amerykanie z koncernu Perdue Agribusiness popyt na akcje Boruty rośnie. Nastapiła zmiana nastawienia do spółki co pokazało wybicie z konsolidacji i utworzenie się nowego trendu wzrostowy. Delikatny ruch korekcyjny po silnych wzrostach w ostatnich dniach właśnie dobiega końca. Możliwe jest mocne wybicie i długotrwały trend wzrostowy.
Nie nazwałbym Boruty gniotem, wręcz przeciwnie jest to taka sama perła jaką było SFD kiedy była groszówka, mam pakiet od tamtego czasu, jeśli nie wierzysz to przeszukaj forum. Pamietam jak wtedy trolle całymi dniami pisały o tym że SFD zbankrutuje, ze prezes wyjechał z kochanką ale opłaciło się trzymać i powiększać pakiet. Mam prawie tysiąc procent zysku tutaj i nie zamierzam sprzedawać. Jeśli chodzi o Borute to myślę, że może dać zarobić w najbliższych tygodniach konkretne pieniądze.
Dzieciaczku nie pośliń szybki. Może to dzięki mnie dowiedziałeś się o SFD www.bankier.pl/forum/temat_re-zarobki-10x-nizsze-niz-sfd-akcji-3x-wiecej-a-wycena,38858921.html
-Wyniki finansowe najprawdopodobniej za około trzy tygodnie.
-Wyniki testów technologii prowadzonych z Perdue wkrótcezgodnie ze świeżym artykułem w strefie inwestorów.
-Wyniki herbicydu naturalnego na początku tego roku zgodnie z wypowiedzią w BiznesTV
Do tego wprowadzenie na rynek główny GPW ,
Oraz wdrożenie kilku ważnych projektów w tym:
Opracowanie innowacyjnego bionośnika do transportu substancji czynnej kosmetyków ,
Biotransformacja i rafinacja kaskadowa śruty roślin oleistych w celu uzyskania surfaktantów, polimerów oraz komponentów paszowych
oraz Rozwój infrastruktury badawczej ukierunkowanej na testowanie oraz przygotowanie do masowej produkcji produktów służących zwalczaniu pandemii COVID-19.
Tak naganiacie panicznie na tę Borutę że jest na 6 miejscu w rankingu popularności bankiera, a coś nie ma spektakularnych wzrostów. Strach pomyśleć co będzie jak się skończy naganianie.