Jest takie że pierwsza szansa na lepszy kurs od 25 lat jest natychmiast zwalona przez głównego inwestora.. Do tego stopnia że inni też wychodzą bo 3 dni to już przesada. FAKTU tego nie zmienią nawet ewentualne przyszłe wzrosty, o ile bedą skoro typy maja jeszcze 28% do wywalenia
Czekaj czekaj z wyrokami. Możliwe że coś się dzieje bo co jakiś czas ktoś się podstawia z koszykiem i to po całkiem ładne pakiety. Może nie jest tak złowieszczo jak mówisz.
To samo zrobił prezes Biomedu na początku wzrostów, tylko zrobił to sporo większym wolumenem i zbił kurs o wiele mocniej niż tutaj. Potem zrobili to jeszcze 2 razy za każdym pod pożyczki, a ostatnio nawet sprzedawali więcej niż miało być sprzedane. Zobacz gdzie jest teraz kurs biomedu. Prezesa przeklinali, że ubił kurs na 4zł - teraz każdy by po tyle chciał :)
Może też tak być że fundusz potrzebuje teraz kasy na inne swoje inwestycje no i w sumie to zeszli tylko z 32 na 28%
Biomed to świetny przykład też spółka z Lublina oni już sporo urośli na koronawirusie i tam też np Dariusz Kucewicz sprzedawał wystarczy sprawdzić po ile. Tu gra się toczy o certyfikat na maseczki medyczne czyli produkt strategiczny , kontrakty z rządem Polskim oraz eksportem za granicę
No i paradoksalnie zwiększenie ilości akcji w obiegu może pomóc rozruszać taką "drętwą" spółkę. Mam nadzieję, że nikt z firmy by się nie obraził, miałem na myśli że kurs mocno... trzyma kurs ;)
bo ja wiem czy spółka jest drętwa? jeśli chodzi o kurs to wygląda na to że jest dość mocno ubity , nie widać jeszcze takich wzrostów jak na innych spółkach które korzystają w czasie covidu a to pewnie dlatego że jeszcze nie ma certyfikatu na maseczki medyczne. To jest nadal nie wiadoma , spółka poinformowała że ma już 3 z 5 certyfikatów potrzebnych na maseczki medyczne a pozostałe dwa powinny się wyjaśnić do końca sierpnia tego roku. W tym czasie już produkuje i sprzedaje maseczki higieniczne z certyfikatem OEKO TEX PZH i już wypełniła kontrakt z Agencją Rozwoju Przemysłu na maseczki. Ciekawe co będzie gdy uzyska certyfikat na maseczki medyczne - czy również uda się pozyskać duże zamówienia . Jak narazie zdobycie certyfikatu na maseczki medyczne jest niewiadomą , jesli się uda to może otworzyć zupełnie nowy rozdział w historii Protektora czego bardzo tej spółce życzę - nowa piękna fabryka jest , oferty pracy również są a mają szansę stać się strategiczną spółką dla kraju w dobie pandemii koronawirusa oraz wspomóc proces uniezależniania Polski i szeroko rozumianego zachodu się od dostaw z Azji
No nie oszukujmy się, pomimo że firma jest duża i poważna, robi dobre jakościowo produkty to kurs jakoś specjalnie nie reagował na pandemię czy jakieś rewelacje poza wzrostem sprzed kilku dni.
Dlatego może być to nawet z korzyścią uwolnić trochę akcji.
A co do certyfikatu medycznego to nie jest niewiadoma, tylko raczej pewnik. Po prostu te procesy trwają... jak w urzędzie. Brałem kiedyś udział w projekcie certyfikowania urządzenia medycznego. Generalna zasada jest taka, że certyfikację się robi aż się zrobi. Jak są błędy to się poprawia i tyle. Trochę jak z prawem jazdy.
Mogłaby być niewiadoma gdyby to było jakieś przełomowe odkrycie, nowy wynalazek itp. Ale maseczki... to jest tylko kwestia czasu
Też tak zakładam biorąc pod uwagę to ile certyfikatów zdobyli na swoje produkty , jest na stronie. Ciekawi mnie czy jeżeli zdobęda certyfikat na maseczki medyczne to czy nastąpi to na sam koniec sierpnia czy może wcześniej , dziś mamy ostatnią sesje lipca a od poniedziałku witamy nowy miesiąc. Biorąc pod uwagę to że prawdopodobne są kontrakty na maseczki medyczne z rządem , może okazać się ze certyfikat na maseczki medyczne pojawi się szybciej bo np w połowie sierpnia.
Czas pokaże i zweryfikuje , niemniej jednak liczę na potężne kontrakty z rządem na maseczki medyczne oraz kombinezony ochronne oraz że spółka będzie wypełniać założenia swojej strategii i udoskonali sprzedaż aktywną poprzez dodanie maseczek medycznych do oferty w sklepach internetowych w Polsce i za granicą oraz aktywną działalność sieci przedstawicieli handlowych w kraju i dystrybucje maseczek medycznych do szpitali , klinik , przychodni oraz gabinetów dentystycznych i kosmetycznych