No cóż dostało się Delko rykoszetem - mimo, ze spółka nie napompowana, wskaznikowo niedoszacowana z super perspektywa na wyniki IIQ :) panika przejdzie a perspektywa przed spółka bardzo dobra. Ja trzymam i dobierałem po 22,6 dwa tyg temu. Za kilka miesięcy kurs będzie na zupełnie innym poziome po wynikach - jedna z niewielu perełek które nie są napompowane do abstrakcyjnych poziomów
Przepraszam. jak to nie napompowana. Cena na zamkniecie to 20,80 , cena na jedną akcję na wartość księgową wg raportu za 1Q to 16,23 pln czyli 26,8 % więcej daje rynek niż realna wartość. Wzrost zysku netto to 32,1 nominalnie z uwzględnieniem inflacji jakieś 28 %. Nie wiem komu tę chemie sprzedają. Podejrzewam, że hotelom, szkołą, szpitalom. Bo zwykły zjadacz chleba kupuje w rossman i inne wynalazki nie polskie. Obyś się nie mylił. Powodzenia.
Jeżeli ty Mustafa wskaźnik c/wk uważasz za napompowany to chyba nie masz pojęcia jak to wygląda w przypadku innych spółek. Porównaj zwłaszcza spółki o podobnym profilu. DELKO to na tle rynku ewidentnie niedoszacowana spolka.
Hurtownia to nie fabryka Czy elektrownia żeby wartością księgowa mierzyc. Tutaj wskaźniki zyskow są dla mnie miarodajne a one są względnie nisko - a wyniki
W rym segmencie będą rosnąć. Delko Ma swoja sieć dystrubucji, Głównie hurtowa która mocno żarła - środki czystości - co razem z przejęciem jakie robią daje dobra perspektywę na wzrost