• Atest blisko Autor: ~Piotr [79.163.165.*]
    wprowadzone zmiany w statucie spółki:

45) Produkcja urządzeń, instrumentów oraz wyrobów medycznych, włączając dentystyczne (32.50.Z),
    46) Produkcja pozostałych wyrobów, gdzie indziej niesklasyfikowana (32.99.Z),
    47) Działalność agentów specjalizujących się w sprzedaży pozostałych określonych towarów (46.18.Z),
    48) Sprzedaż hurtowa wyrobów farmaceutycznych i medycznych (46.46.Z),
  • Re: Atest blisko Autor: ~szwejk [37.120.211.*]
    Jak widać spółka realizuje założenia nowej strategii.
    na moją logikę im bliżej atestu na maseczki medyczne tym bardziej kurs powinien rosnąć , ale mogę się mylić
  • Re: Atest blisko Autor: ~Bozia [31.0.41.*]
    Pięknie napisane. Ja tylko dodam, że może też spaść, ale mogę się mylić :)
  • Re: Atest blisko Autor: ~pewniezemoze [195.206.183.*]
    Pewnie że może , ale nie musi , pewna jest tylko śmierć i podatki
  • Re: Atest blisko Autor: ~Wacek8 [84.156.191.*]
    Czyli buty będą dodawać do maseczek czy naodwrut
    Napisane z przekąsem ale ziarnko prawdy podchwyciłeś a mianowicie mój tok rozumowania jest taki - jeżeli PKP wybiera spółkę Protektor na dostawy obuwia to być może przez to Protektor ma większe szanse na dostawy maseczek dla PKP

Być może tak samo będzie z Policją , Strażą Pożarną zarówno ochotniczą jak i państwową , Wojskiem Polskim i innymi służbami w kraju. Protektor wygrywa wiele przetargów na dostawy dla rządu i w mojej ocenie ma szanse nadal wygrywać w przypadku gdy uzyska certyfikat na maseczki medyczne - teraz duże skupienie opinii publicznej będzie skierowane na wybór oferty i kierowanie się wiarygodnością podmiotu dostarczającego środki ochrony osobistej , po aferach z wadliwymi maseczkami i kombinezonami z Chin oraz innymi.

W mojej ocenie spółka ma ogromne szanse na wygrywanie przetargów , wielomilionowe zamówienia oraz zaopatrzenie służb w Polsce na jesień i zimę.

Co więcej spółka dostarcza wyposażenie do Bundeswerhy - Niemieckiego Wojska a także Protektor S.A posiada spółkę córkę na terenie Niemiec - Abeba GmbH co również może ułatwić pozyskiwanie klientów poza granicami kraju.

W ostatnim czasie można znaleźć było również informację o tym , że Protektor zamierza startować w wielu przetargach o charakterze krajowym jak i europejskim.

Jedno jest pewne , spółka jest w trakcie zdobywania certyfikatu na maseczki medyczne.

Wedługo Linkedin:

Finalizujemy certyfikację #maseczki medycznej. Trzy z pięciu badań przeszliśmy pomyślnie. Wyniki dwóch najdłuższych będą dostępne na koniec sierpnia.

Dwie niewiadome są takie:

czy uda się Protektorowi pozyskać pozostałe dwa certyfikaty na maseczki medyczne?
    czy wynik będzie znany ostatniego dnia sierpnia czy np 17 lub 20 sierpnia?

Do końca sierpnia pozostało 21 sesji , jestem bardzo ciekaw obrotu spraw oraz tego czy po ewentualnym uzyskaniu certyfikatów na maseczki medyczne uda się spółce wygrywać przetargi na dostawy dla rządu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.211.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Atest blisko Autor: ~wojti [189.239.32.*]
    wszystko jest juz dopiete na ostatni guzik, moi drodzy. Produkcja przygotowana, status firmy zmieniony. Materiały w magazynie. Kontrakty z rządem podpisane. Zobaczycie. Teraz czekamy na certyfikaty i odlatujemy.
    oby tak było
[x]
PROTEKTOR -1,97% 1,19 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.