Teraz wychodzą ci co przyszli z Tomim. Kupili od grubszego po 1,2-1,3 widzą, że tu jest ściana i wychodzą. Ciekawe ile tego mają i czy gruby sypnie niżej.
TUP już za długo siedziesz na alta zobacz cały rynek Europejski Wszystko spadło. To jakiś gruby gra przeciw całej Europie a alta jest po prostu za mała. Ale nawet i tu miał akcje i tą spółke też zdołował. Aby pokazać wyzszość USA lub Chin nad Europą.
Alta jest tak małą i zdołowaną spółka, że nawet jakby wszystko leciało po 10-20% to tu mogłyby być duże wzrosty i nikt by się nie dziwił - tak jak to jest na zastał czy datawalk. Nie ma bo, nie jest ok, już prawie rok jest tu wielkie wywalanie, które nie ma końca. Wyszedł jeden fundusz i nie wiadomo co z drugim.
Już pisałem, że te kilkadziesiąt k, które mam już dawno olałem i spisałem na straty. Dlatego prowadziłem z tobą dyskusję i ostrzegałem ludzi przed tymi bredniami o cudownym prezesie, które pisałeś. Te 25 lat, które jestem na giełdzie nauczyły mnie, że w takie spółki wchodzi się ułamkiem kapitału, więc nie odbieram tego jako wiszenie na haku lecz jako nauczkę, która potwierdza regułę. Dlatego ważniejsze od tej kasy jest dla mnie by już nikt nigdy nie zaufał temu człowiekowi, a nie daj Bóg dał mu kasę z np. jakiejś emisji. Piszę o tym bo poza inwestowaniem pieniędzy w celu zarobienia jesteśmy też ludźmi. Ja pamiętam zachowanie prezesa jak chciał kasę z emisji, a deweloperka już leciała. Można powiedzieć, że skamlal o kasę. Codziennie były publikowane informacje jak to wszystko idzie w dobrym kierunku i co za te pieniądze nie zrobi, publikowane były prognozy zysków. Jak dostał kasę to nie stać go nawet na jakiekolwiek uspokojenie akcjonariuszy. Nakreślenie jakiegoś bardziej szczegółowego harmonogramu sprzedaży Siewierza by wypłacić akcjonariuszom choćby ułamek tego co wziął. Poprostu ma to gdzieś. Kilka takich informacji spowodowałoby, że kurs nie spadł by do takich poziomów. Według mnie wisi mu kurs, opinia o spółce i oczywiście akcjonariusze. A to nie jest bycie fair, tak nie postępuje człowiek i kropka. Bo pieniądze są ważne ale bycie człowiekiem i bycie fair dla mnie ważniejsze.