Czy ktoś z uprzejmych kolegów może mi naświetlić czym był spowodowany wzrost ceny akcji praktycznie o 100% w miesiącu maj 2017 do końca czerwca gdize cena z 39 zł poszybowało w okolice 80zł ?
Tak, niestety za późno kupiłem i kiszę się na akcjach od tamtego czasu. Potem było bowiem w spółce już tylko gorzej. Co chwile jakieś zamieszania, problemy z klientami i minimalna komunikacja z ich strony. Nadal mam jakieś -50% na tym walorze więc dzisiejsze ruchy bardzo mnie cieszą :)
Ale drugi raz bym w to nie wszedł. Spółka słabo zarządzana.
Oj nie mów tak kolego. Zaraz cię tutaj chłopaki zaszczekają i zwyzywają za taką opinię ;) Albo jesteś w kulcie albo jesteś wrogiem, tj. grubasem, który chce tanio kupić papier tej "wspaniałej" spółki! xD
ty się nie oglądaj za siebie tylko patrz do przodu! ale ok: wtedy w 2017 w dużej mierze wzrost miał podłoże spekulacyjne i był robiony przez wąską grupę (dużo mniejsze obroty niż w obecnej fali wzrostowej), do tego:oczekiwania zw z tzw własnością intelektualną były nadmierne, a może po prostu źle pojęte? dziś spółka ma zupełnie inna pozycję negocjacyjną, jak również zdrowy bilans a, niedawna zmiana trendu na wzrostowy ma podłoże fundamentalne poparte coraz lepszymi informacjami ze spółki rozkład wolumenów od miesiąca zaś świadczy, że akcjami zainteresował się większy kapitał po prostu, akcje w stosunku do dobrze zapowiadającej się przyszłości platige dla inwestorów wyedukowanych, którzy umieją kojarzyć fakty i coś policzyć mogą stanowić tzw okazję inwestycyjną...
czerwone łapki dajecie? hehe, a dawajcie sobie tylko się zastanówcie, czy sami kiedykolwiek coś sensownego napisaliście?! wy trolle, piszecie bez żadnej wiedzy o kształcie merytorycznym jedyna wiedza to wasza nieomylność >>> magalomania o jądrowym wręcz wymiarze ale, ok jest i dobra strona >>> akurat ta wasza cecha wreszcie wywołała erekcję spółki brawo jądrogłowi trolle!
"jedyna wiedza to wasza nieomylność >>> magalomania o jądrowym wręcz wymiarze"
I kto to pisze? Przypomnę, że nie tak dawno temu nazwałeś siebie wizjonerem XDDD PS. Wymiar jądrowy odnosi się do jądra atomowego, co by znaczyło, że jest bardzo malutki, co stoi w sprzeczności z tonem twojego postu. Co za przygłup.
> ale ok: wtedy w 2017 w dużej mierze wzrost miał podłoże spekulacyjne i był robiony przez wąską grupę
Ha ha ha! Przecież w czasie tamtych wzrostów i potem przez kolejne 2 lata zjazdów to Ty fanPLI naganiałeś do zakupów, cały czas zapowiadając złote góry!
Czyli w najbliższym czasie czytaj… 12/18 miesiącach pomimo drugiego sezonu Wieśka oraz informacji z ostatnich dni o The Witcher: Blood Origin pomijając dzisiejszy niewypał z rana który szybko został zgaszony jedynym sygnałem do wzrostów może być publikacja informacje z raportu 8 ? Zakładam że wszystko i tak jest wliczone w cene akcji w okolicach 33 zł której nie możemy przebić.
Dodatkowo biorąc pod uwagę że co 4 osoba niby jest ubrana po min. 45-55 zł po uśrednieniu z 2017 roku zakupów. Wszyscy kiszą w nadziei na potężne wzrosty aby odzyskać straty . Ale jak nie ma akcji w obrocie dużych to nie będzie wzrostów prawda?
Ja się nie wypowiem, bo mój negatywny stosunek do spółki zna tutaj każdy. Ale pragnę cię ostrzec przed odpowiedziami użytkowników fanpli, zxc i zjablikom. To są fanatycy i każdy ich post to typowy dla Bankiera bezkrytyczny pean pochwalny. Znajdziesz tutaj obiektywnych użytkowników, ale ta trójka do nich nie należy.
Czuje w kościach że wszystkie informacje, publikacje o podsianiu umów na kolejne projekty itp. które w ostatnich dniach się pojawiają gęsto na wszelakich forach/stronach przed raportem mają zamiar podbić sztucznie cenę i spowodować euforie, a słaby raport spowoduje lawine - i zjazd znowu w okolice 20-22zł