Dla akcjonariusza liczy się wartość rynkowa jego akcji i dochody dodatkowe płynące i ich posiadania. Inne parametry to nadbudowa i zapis księgowy. Niemniej jednak w dług terminie są to ważne parametry do wyceny
Spółka ma już 10 lat. Można pewne rzeczy realnie ocenić.
Wartość księgowa to ile wyceniają ją na papierze,czyli za ten samochód, który kupili od pracownika za 50tys a wart był tak naprawdę 30tys. ważne jest jak spółka zarabia a nie jaki ma majątek, to zawsze weryfikuje syndyk i zwykle bardzo na minus
Doszliśmy do poziomu w którym był ten historyczny popyt czy historyczna pomyłka zlecenie 2 mln po PKC. Po zachowaniu kursu na tych poziomach można więc będzie poznać na ile szczere były intencje takiego zlecenia. Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że była to spekulacja w czystej formie. Ale może był inny powód ...
Po słynnym zleceniu była ciekawa rozgrywka. Jakby nie patrzeć to zlecenie przekraczające ponad 4-krotnie wartość rynkową spółki musi robić wrażenie i o czymś świadczyć.
Co do komunikatów o zmianach w akcjonariacie - to ciekawa sprawa! Myślę, że będą z opóźnieniem (już kiedyś tak zrobili i kary nie było!).
o niczym nie swiadczy przestan marzyc i sie doszukiwac nie wiem czego
po prostu ustawili 2mln mogli i 3 mln albo 1 mln
zalezalo tylko na tym aby zablokowac transakcyjnosc na sesji i cisnac na widlach na blokadach
ale byly 2 zonki pierwszy to jak robili podejscie to im po 19 wrzucili i zrobili cofke na 14, potem atak jeszcze raz i wlasnie po to bylo te 2 mln zeby nikt nie mogl zrzucic
a drugi zonk byl taki ze jak zrobili 2 mln po pkc to papier wisial piatek i niestety dla nich i dla mnie wowczas wisial i caly poniedzialek zero transkacji przez caly dzien a przewodniczacy sesji robil pod gorke i nawet nie chcial zwiekszyc widel na gorne dynamiczne
dopiero !!! po 3 telefonie od prawnika do gieldy i dzialu notowan, laskawie to odwiesili ale wiadomosc byla taka ze papier jest do bani ...
Szybkimi krokami zbliżamy się do rocznicy słynnego zlecenia gdzie na PYL przywiało trochę grosza i było parę dni emocji. Rekord do pobicia a zrobi się tu niezłe zbiegowisko...