• Zbyt wielki optymizm Autor: ~Gru [37.128.125.*]
    Chodź sam mam pakiet, to boję się czy właśnie nie trwa ubieranie, a po raporcie może być wielkie rozczarowanie, tzn. Powrót na poziom około 30...
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~Marta [31.1.221.*]
    Raport może być super tylko ta branża nurkuje... Masz artykuł na stronie CDA. Nad espi w wiadomościach... Kto to kupi od was jak następne miesiące będą słabsze.... Tu jest problem.... Jak ktoś to trzyma dla dywidendy to może i ok.... Ale właśnie topnieje zysk.... A nie powinien... Tu się nic nie dzieje.... A kurs spada przed wynikami..... Jest świetnie.... Ale trend się zmienił... Na Netflixie też... A drugiego lock downa nie będzie.... Świata nie stać na powtórne zamknięcie ludzi w domu niestety.....
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~Master [31.0.70.*]
    Właśnie problemem jest to, że coraz mniej ludzi jest online na cda :/. Sam nie wiem czy, nie zredukować pozychkji, bo obawiam się, że wyniki mogą nas rozczarować, a kupowałem po 25 więc jeszcze trochę zysku mam
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~tomek [83.4.52.*]
    Normalna korekta, a wyniki będą bardzo dobre. Jak za drugi tak za trzeci kwartał. Roczne też niesamowite, więc nie pisać farmazonów tylko mądre rzeczy.
    Każdy robi jak uważa... Ja miałam takie przemyślenia.....chciałam sprzedać w dobrej cenie ale nikt nie chciał kupić a jak już to cena była zaniżona i stoi batonik po jednej i po drugiej stronie.... Zasady cenowe podyktowane
    Pozdrawiam
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~tomek [83.4.52.*]
    Spoko Martuniu.
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~Inwestor [188.146.34.*]
    Marta to trzymasz jeszcze czy już sprzedałaś?
    Sprzedałam i chyba miałam szczęście.... To co się dzisiaj wydarzyło to szaleństwo...... Ale sprzedałam wcześniej..... Z zyskiem 30%.
    To kto jeszcze został? Ja trzymam na razie na zero :)
    Ja już chyba nie odkupię... Trąbią wszędzie że ta branża zanurkuje mimo jesieni itd..... Sztuką jest wejść na niskim poziomie... Inaczej się reaguje jak się jest od 7 zł a inaczej jak od 30.... Bo jak to nie będzie miało progresu zysków będzie spadało i rosło.... Czyli trend boczny..... Nie wiem zresztą... Sprzedać trudno.... Nikt nie chce kupić... Nie ma pola manewru.... Nie wiem sama....
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~Master [31.0.65.*]
    Ja też wyszedlem z dobrym zyskiem, ale te informacje o możliwej kwarantannie dla osób wracających z zagranicy mogłyby zowu napędzić kurs. Może warto wchodzić ponownie czy się wstrzymać jeszcze i łapać taniej?
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~tomek [83.27.86.*]
    Martuś sprzedałaś to już nie siej paniki ja nie chcesz kupić. :)
    Ja niczego nie sieje... Rozmawiam z wami..... Takie mam przemyślenia..... Ja zawsze chętnie wysłucham krytyki..... Bo to jest kształcące i wyrabia myślenie giełdowe.....
    Pozdrawiam
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~tomek [83.27.86.*]
    A może i siej, zdrowsza korekta będzie.
    To już raczej koniec korekty na CDA - trend jest utrzymany :)
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~Spokojny [88.156.128.*]
    Do raportu. I żadne zaklinanie rzeczywistości, typu "ludzie odchodzą od telewizorów", nic nie zmieni. Raport będzie świetny i wyniki historyczne. Tak rdr jak i kdk. A wraz z nimi i kurs akcji. A jak jeszcze popękają niektóre balony? A jak rząd - co jest wysoce prawdopodobne - przywróci część obostrzeń, głównie dotyczących rozrywki...
  • Re: Zbyt wielki optymizm Autor: ~Master [37.47.85.*]
    Tak jak wrócą obostrzenia to 50 niemal pewne
  • Re: Zbyt wielki pesymizm Autor: ~Spokojny [88.156.128.*]
    Jak wrócą obostrzenia, to 50 może być i bez raportu. Marcową bańkę, skonsumował już świetny raport za IQ. A kwarantannę i jej skutki, których CDA jest beneficjentem, obejmie dopiero raport za IIQ. Będzie dobrze.
  • Re: Zbyt wielki pesymizm Autor: ~xyz [5.172.255.*]
    Moja strategia jest prosta zawsze rozbijam zakup na 4 części, bo nigdy nie trafimy w dołek, pierwszy zakup za jakieś 35 drugi za 33, kolejny w poniedziałek i w środę, co do celu to zgadzam się z Wami Panowie, 50 jest tylko kwestią czasu, a czy ro będzie tydzień, miesiąc czy rok to już zweryfikuje rynek ;)
  • Re: Zbyt wielki pesymizm Autor: ~James_Bond [83.7.39.*]
    Ja myśle ze 100 zł jest w zasięgu ręki. Jeśli przekroczy barierę 40 zł- 50 zł to już pójdzie
  • Re: Zbyt wielki pesymizm Autor: ~Adam [31.1.80.*]
    Moim zdaniem tak. Obecnie przy 36zł CZ jest na poziomie 30. Mamy przekroczoną granice 300k abonentów w maju. W kwietniu było pewnie troche mniej, w czerwcu pewnie troche więcej. Może jakaś tendencja w dół z końcem czerwca. Zakładam 300k średnio. 300k *20zł to 6M miesięcznego przychodu + historycznie jakieś 600 - 700k z reklam. Nie wiem czy jest jeszcze jakiś istotny czynnik zwiększający przychód, ale patrząc na powyższe Q2 to będzie jakieś 18M przychodu. Patrząc na 4 kwartały wstecz mamy zysk do przychodu:
    2019 Q2 - 22,1%
    2019 Q3 - 24,7% (+0,9M przych)
    2019 Q4 - 26% (+1,1M przych)
    2020 Q1 - 27,8% (+0,9M przych)
    W każdym z tych kwartałow przychód szedł w górę o 1M a % o jakieś 1,5%. W Q2 2020 też pójdzie w górę do moich szacowanych 18M czyli
    2020 Q2 - załużmy 32% mimo, że przychód poszedł do góry o 5M KdK czyli jakieś 5,7M

To z kolei da nam CZ na poziomie 23,7. Czy ten wynik jest już w cenie? Nie wiem. Sam bije sie z myślami co zrobić czy sprzedać przed wynikami czy poczekać po wynikach. Nie mam jednak wątpliwości że ten kwartał będzie rekordowy i patrząc po tym jak covidowe spółki idą w górę dzisiaj i szły w piątek sentyment do nich nadal pozostał. CDA jest po trochu spółką covidową jednak nie odkleiła się od fundamentów aż tak bardzo. Problem w tym że XTB też sie nie odkleiło ale tam pokazali gorsze wyniki KdK tutaj będą lepsze. Chyba zdecyduje poczekać do wyników.
  • Re: Zbyt wielki pesymizm Autor: ~James_Bond [94.254.129.*]
    Ja chyba będę czekał nawet dłużej. Myśle ze wyniki za 3q i 4q będą jeszcze lepsze niz za 2q. Do końca roku tu może być rekordowy wynik. Mi się nie spieszy
[x]
CDA 0,41% 17,95 2025-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.