Raport może być super tylko ta branża nurkuje... Masz artykuł na stronie CDA. Nad espi w wiadomościach... Kto to kupi od was jak następne miesiące będą słabsze.... Tu jest problem.... Jak ktoś to trzyma dla dywidendy to może i ok.... Ale właśnie topnieje zysk.... A nie powinien... Tu się nic nie dzieje.... A kurs spada przed wynikami..... Jest świetnie.... Ale trend się zmienił... Na Netflixie też... A drugiego lock downa nie będzie.... Świata nie stać na powtórne zamknięcie ludzi w domu niestety.....
Właśnie problemem jest to, że coraz mniej ludzi jest online na cda :/. Sam nie wiem czy, nie zredukować pozychkji, bo obawiam się, że wyniki mogą nas rozczarować, a kupowałem po 25 więc jeszcze trochę zysku mam
Normalna korekta, a wyniki będą bardzo dobre. Jak za drugi tak za trzeci kwartał. Roczne też niesamowite, więc nie pisać farmazonów tylko mądre rzeczy.
Każdy robi jak uważa... Ja miałam takie przemyślenia.....chciałam sprzedać w dobrej cenie ale nikt nie chciał kupić a jak już to cena była zaniżona i stoi batonik po jednej i po drugiej stronie.... Zasady cenowe podyktowane
Pozdrawiam
Ja już chyba nie odkupię... Trąbią wszędzie że ta branża zanurkuje mimo jesieni itd..... Sztuką jest wejść na niskim poziomie... Inaczej się reaguje jak się jest od 7 zł a inaczej jak od 30.... Bo jak to nie będzie miało progresu zysków będzie spadało i rosło.... Czyli trend boczny..... Nie wiem zresztą... Sprzedać trudno.... Nikt nie chce kupić... Nie ma pola manewru.... Nie wiem sama....
Ja też wyszedlem z dobrym zyskiem, ale te informacje o możliwej kwarantannie dla osób wracających z zagranicy mogłyby zowu napędzić kurs. Może warto wchodzić ponownie czy się wstrzymać jeszcze i łapać taniej?
Ja niczego nie sieje... Rozmawiam z wami..... Takie mam przemyślenia..... Ja zawsze chętnie wysłucham krytyki..... Bo to jest kształcące i wyrabia myślenie giełdowe.....
Pozdrawiam
Do raportu. I żadne zaklinanie rzeczywistości, typu "ludzie odchodzą od telewizorów", nic nie zmieni. Raport będzie świetny i wyniki historyczne. Tak rdr jak i kdk. A wraz z nimi i kurs akcji. A jak jeszcze popękają niektóre balony? A jak rząd - co jest wysoce prawdopodobne - przywróci część obostrzeń, głównie dotyczących rozrywki...
Jak wrócą obostrzenia, to 50 może być i bez raportu. Marcową bańkę, skonsumował już świetny raport za IQ. A kwarantannę i jej skutki, których CDA jest beneficjentem, obejmie dopiero raport za IIQ. Będzie dobrze.
Moja strategia jest prosta zawsze rozbijam zakup na 4 części, bo nigdy nie trafimy w dołek, pierwszy zakup za jakieś 35 drugi za 33, kolejny w poniedziałek i w środę, co do celu to zgadzam się z Wami Panowie, 50 jest tylko kwestią czasu, a czy ro będzie tydzień, miesiąc czy rok to już zweryfikuje rynek ;)
Moim zdaniem tak. Obecnie przy 36zł CZ jest na poziomie 30. Mamy przekroczoną granice 300k abonentów w maju. W kwietniu było pewnie troche mniej, w czerwcu pewnie troche więcej. Może jakaś tendencja w dół z końcem czerwca. Zakładam 300k średnio. 300k *20zł to 6M miesięcznego przychodu + historycznie jakieś 600 - 700k z reklam. Nie wiem czy jest jeszcze jakiś istotny czynnik zwiększający przychód, ale patrząc na powyższe Q2 to będzie jakieś 18M przychodu. Patrząc na 4 kwartały wstecz mamy zysk do przychodu: 2019 Q2 - 22,1% 2019 Q3 - 24,7% (+0,9M przych) 2019 Q4 - 26% (+1,1M przych) 2020 Q1 - 27,8% (+0,9M przych) W każdym z tych kwartałow przychód szedł w górę o 1M a % o jakieś 1,5%. W Q2 2020 też pójdzie w górę do moich szacowanych 18M czyli 2020 Q2 - załużmy 32% mimo, że przychód poszedł do góry o 5M KdK czyli jakieś 5,7M
To z kolei da nam CZ na poziomie 23,7. Czy ten wynik jest już w cenie? Nie wiem. Sam bije sie z myślami co zrobić czy sprzedać przed wynikami czy poczekać po wynikach. Nie mam jednak wątpliwości że ten kwartał będzie rekordowy i patrząc po tym jak covidowe spółki idą w górę dzisiaj i szły w piątek sentyment do nich nadal pozostał. CDA jest po trochu spółką covidową jednak nie odkleiła się od fundamentów aż tak bardzo. Problem w tym że XTB też sie nie odkleiło ale tam pokazali gorsze wyniki KdK tutaj będą lepsze. Chyba zdecyduje poczekać do wyników.
Ja chyba będę czekał nawet dłużej. Myśle ze wyniki za 3q i 4q będą jeszcze lepsze niz za 2q. Do końca roku tu może być rekordowy wynik. Mi się nie spieszy