A jest gdzieś kolega co miał zejść kapelusz jeśli Polman przekroczy 1,50?
I tak dalej czekam na odrobienie przez Polmana zaległości...
Pozdrawiam
Misiek
Jutro powinna być również zielona sesja. Dzisiaj ataku wideł nie było, bo na koniec zbyt wielu, którzy weszli przy poprzednim wzroście w okolicach 1,4X postanowili zadowolić się około 10%-wym zyskiem. Liczę że te akcje trafiły w silniejsze ręce które poprowadzą kurs w nadchodzących dniach.
Pozdrawiam
Misiek
Mmm,
Raczej pozytywne. Nie będę się silił na wielkie filozofie. Raczej trzeba reagować na zdarzenia rynkowe. Dla mnie totalne absurdy to wchodzenie w Biomed, Harper czy Innogene za 8, Mercatora za 100, czy Sanwil za 2 PLN, a wszyscy widzą gdzie teraz jest kurs tych spółek. Sam chciałem sprzedać PCCExol po 4,40, ale jak zobaczyłem co się działo na GLCOSMED czy Harperze, to trzymam do tej pory... Polman ma duże zaległości, ale mam wrażenie, że jeszcze nie jest szeroko traktowany jako spółka "covidowa". Przed 13.08 powinien zdecydowanie przekroczyć 2 PLN może podejść pod 3. Ale przecież jak spekuła wyjdzie z tych przegrzanych balonów, to taki Polman wręcz śmiesznie tani...
Pozdrawiam
Misiek
Mmm,
Niech choć jedna z tych moich wypocin przyda Ci się kiedyś na giełdzie. Będzie super.
Jak widzisz dzisiaj rynek mocno zweryfikował większość spółek o których pisałem ale w żadnym stopniu nie przełożyło się to pozytywnie na niedowartościowane spółki, w które staram się inwestować, w tym Polmana.
Chyba jedynie moja starannie wyselekcjonowana perełka Venturein dzisiaj rzutem na taśmę zaliczyła zieloną sesję...
Ale oczywiście w przypadku Polmana dalej trzymamy się pozytywnego scenariusza.
Pozdrawiam
Misiek
Witaj Misiek, Lubię poznać zdanie i poglądy kogoś kto ma coś merytorycznego do powiedzenia. Większość osób inwestuję bez jakiegoś głębszego zagłębienia w temat. Sam od dłuższego czasu jestem na CHP. Wysoko oceniam prezesa i czekam na efekty ich pracy. Na spotkaniu GAMEDIN rok temu wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Popełnili po drodze parę błędów, ale wyciągneli chyba z nich wnioski... A jeśli chodzi o Skillz i Huuuge to mogą ich fajnie pociągnąć do góry. Wydaje mi się że kwestia 2-3 mies i zaczną się mocniejsze ruchy. Jeśli możesz to powiedz coś więcej o Venturein, pod co inwestujesz, jaki scenariusz zakładasz?
Ale dzisiaj masakra... I niestety Polmana też to dotknęło.
Jeśli chodzi o VTI to uchwalono skup akcji do 3 PLN, ale przede wszystkim mają w portfelu ciekawe spółki w tym szczególnie Infermedicę. Urealnienie wyceny według mnie spowodowałoby że już dziś wartość księgowa oscylowałaby w okolicach co najmniej 2 razy wyższych niż aktualny kurs. A takie spółki lubię najbardziej.
Pozdrawiam
Misiek