• Walne Autor: ~Miniinwestor [188.146.99.*]
    spodziewacie się czegoś po jutrzejszym walnym? Bedzie cos sie dzialo? Moze cos z tym skupem? Troche kurs poszedl to moze i podniosą cene skupu np do 4zl?
  • Re: Walne Autor: ~Lel [31.0.80.*]
    Nie znam się ale chyba nie mogą od tak zmienić ceny. Myślę że uchwalą skup, najwyżej nic nie skupią albo zwalą znowu na 1 zł albo od razu. Z grubej rury na 3 albo będzie się kręciło koło 2 do usranej śmierci, innych opcji brak
  • Re: Walne Autor: ~Misiek [37.47.91.*]
    Technicznie wszystko pięknie. Średnie kroczące w każdym interwale wskazują MOCNE KUPUJ, dodatkowo wskaźniki też dają jasną sugestię. W tym tygodniu spodziewam się ataku na 2.50.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Walne Autor: ~ilon [62.141.221.*]
    Problemem VTI jest za dużo gotówki i brak pomysłów na inwestycje.
    Siedli i wymyślili, że zakup 750 tys. szt akcji własnych będzie najlepszą inwestycją w średnim terminie i da największą stopę zwrotu. Oni wiedzą na jakim etapie są projekty Intelliseq, Infermedic, TC czy Exitplan. Wiedzą znacznie więcej od nas i że beneficjentem tych projektów będzie VTI.
    W uchwale nr 17 na WZA nie ma mowy, że akcje będą skupione w celu umorzenia, mogą je skupić i za dwa lata odsprzedać po kilkanaście zł/szt jak się uda.
    Tylko problem jest inny - jak oni chcą te akcje skupić? Może część swoich akcji poświęci Trójca, bo od nas raczej ich nie kupią, nie widzę tu mądrego inaczej, żeby po tak śmiesznych cenach chciał sprzedawać.
    Tak czy inaczej ja bym wolał, aby spóła była bardziej płynna na giełdzie niż jest, a skup na pewno się do tego nie przyczyni.
    Myślę że ta uchwała może nie przejść wcale.
  • Re: Walne Autor: ~lel [37.7.27.*]
    Mądrze napisane i tyle w temacie.
    Ale oni chcą 5 lat skupować te 750 tys. Żentex i tyle.Chcą wystraszyć marazmem ale tu nie ma co straszyć, już wszyscy przywykli.Lepiej by ogłosili emisję po 5 zł i kupili coś wieszego angażując wiecej gotówki - maja jej zdecydowane za dużo. A tak by the way po co relatywnie emitowali 15 mln akcji po 2 zł zeby teraz skupić 750 tys za 1,5 mln czyli za średnio 2 zł??? kupy sie nie trzyma, no chyba że jakieś fundusze chcą sie tego pozbyć i się dogadali.
    Ale to nie w takim stylu i tak rozwleczone.Ogólnie bez sensu.

• Re: Walne Autor: ~Venture [78.11.158.*]
    Mądrze napisane :)

Ale to że uchwała przejdzie jestem praktycznie pewien - chyba akcjonariusze mający ~90% akcji nie zgłaszaliby uchwały, której nie chcieliby przepchnąć...
  • Re: Walne Autor: ~ed [176.109.165.*]
    Dnia 2020-07-27 o godz. 09:31 ~Venture napisał(a):
    > Ale to że uchwała przejdzie jestem praktycznie pewien - chyba akcjonariusze mający ~90% akcji nie zgłaszaliby uchwały, której nie chcieliby przepchnąć...

ale mogą się w międzyczasie rozmyślić
  • Re: Walne Autor: ~Miniinwestor [188.146.101.*]
    O której jest to zebranie?
  • Re: Walne Autor: ~Enigma [77.255.49.*]
    Walne rozpoczeło sie o 9 rano, pewnie już dawno skończyli.
  • Re: Walne Autor: ~Miniinwestor [188.146.101.*]
    I zero infa, nic? Ciekawe czy jakiś raport bedzie.??
  • Re: Walne Autor: ~ed [176.109.165.*]
    Dnia 2020-07-27 o godz. 13:52 ~Miniinwestor napisał(a):
    > I zero infa, nic? Ciekawe czy jakiś raport bedzie.??

raport będzie na pewno
    reakcji na kursie raczej nie
  • Re: Walne Autor: ~Misiek [37.47.57.*]
    Ładna sesja, a test 2,50 zdaje się już jutro...
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Walne Autor: ~Misiek [37.47.57.*]
    I mamy 2,50 PLN. Mam nadzieję że długo tu nie zabawimy i lecimy po skalp trójeczki.
    Pozdrawiam
    Misiek
[x]
UNFOLD 5,47% 1,35 2025-10-24 16:42:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.