Tyle jest spółką warta gdy nie będzie nic zarabiać. Zakładam jednak że Ebitda będzie wzrastać. Budowlanka technicznie jest w fazie wzrostu można to zobaczyć oglądając Wig bud w zakresie 30 letnim
Teoretycznie jest możliwość aby nie urósł za 30 lat. Przecież są kraje które nie radzą sobie w gospodarce. Polska nie jest jakimś wzorcem. Indeksy szorują po dnie. Popatrz na wykres Djia i Nasdaq i porównaj do Naszych indeksów wtedy zobaczysz różnice w rozwoju.
Nie tyle może rozwoju co bogacenia się przedsiębiorstw. Jak przedsiębiorstwo się bogaci to też ma środki na inwestycje. U nas z tym nie jest najlepiej porównując chociażby z USA.
Dnia 2020-07-25 o godz. 08:03 ~michlesz napisał(a): > NSN Fonon sp.z o.o. jest spółką zależną Pozbud . Takie informacje znalazłem w internecie.
Dla sprostowania. To jest spółka z grupy kapitałowej WASKO a nie POZBUD. A skąd te wcześniejsze wyliczenia. Przecież nie wiadomo ile Herkules otrzyma w ramach roszczeń i czy w ogóle będą uznane przez sąd (w jakimś stopniu na pewno ale...). A tu już taka wycena akcji :)) No brawo.....Jesteśmy bogaci :))
To kwota czysto hipotetyczna. Nawet jak otrzymali by połowę i tak będzie to ogromny zastrzyk gotówki.
Sprawa będzie się ciągła ale nie jest to tak że te pieniądze są stracone.
Nie jest przecież też wykluczone że pozwany się ugnie i odda całość. Tym bardziej jak wina leży w 100 proc po jego stronie a tak to wyglada.
Wszystko się zgadza ale z wyliczeniami trzeba poczekać. Po zachowaniu się wyceny papieru widać że ktoś już pozycjonuje się pod pozytywne rozstrzygnięcia. Tyle tu było wszystkich odpisów (wypalone gorącym żelazem do zdrowego) że teraz trzeba oczekiwać tylko pozytywnych informacji. Takie moje zdanie.
Tak wyszukałem w necie że to Pozbud.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd jeśli to miało miejsce.
Jeśli chodzi o wyliczenia to też są szacunki na pałę ale napewno po zwrocie kwoty wartość księgowa spółki urośnie.