moim zdaniem trochę za wcześnie te wzrosty, bo raczej nie spodziewam się aby poprawili Q2 2019 - chociaż zysk będzie. Śmiem twierdzić, że za 3 Q i Q4 natomiast będzie znacznie lepiej rok do roku. Potencjał jest ogromny. Moja teza, za rok o tej porze kurs będzie w innej rzeczywistości.
niby tak, ale ta spółka od lat się nieźle rozwija wg tego, co piszą w raportach, a kurs nie za bardzo to odzwierciedla. wykres miesięczny wygląda obiecująco (coraz wyższe dołki, ale kurs odbija się od oporu przy 20-22), ale przecież to niczego nie dowodzi.
tak naprawdę to ktoś musi chcieć tu rozkręcić falę wzrostową, wchodząc z większą kasą. obiektywne powody do wzrostów są i to od lat, ale jakoś brakuje chętnych. zarząd też nie pomaga, odwlekając wypłatę dywidendy
Podzielam Twoje zdanie, siedziałem tutaj bardzo długo i na początku roku odpuściłem pokład. Agroliga po prostu jest mało wiarygodna, niby dobre zarobki, inwestycje ale nie przekłada się to nic na akcjonariuszy a spółka nie jest od wczoraj na NC. Może WZA w grudniu coś zmieni ale jestem sceptyczny i napewno wejdę Ale nie za większa gotówkę.
kurs jest tu gdzie jest nie dla tego że brak wyników, bo te są nadpodziw dobre. Tu moim nieskromnym zdaniem brakuje aktywnego akcjonariatu tj trochę promocji i merytoryki a fundamenty silne.
Tam gdzie jest ,, ekipa'' tam kurs rosnie,,,,gdzie ekipy brak stoi, nie chce mi się wierzyć ze nikt po cichu tego nie zbieral, to musi ruszyć , pytanie kiery i do ilu.....
Do ilu to rzuć oko na kurs sprzed majdanu taki Mercator branży agro jak skończą bioelektrownie a pare osób dokupi zacznie się niezła jazda rynek jest rozgrzany potrzeba jedynie zapalnika