• Hokus Pokus Autor: ~Merlin [178.73.8.*]
    Z raportu za 1 kw. 2020 roku "Łącznie w Grupie Kapitałowej w przeliczeniu na pełne etaty zatrudniano po jednej osobie na podstawie umowy o pracę i z tyt. powołania oraz 13 osób na podstawie umów cywilnoprawnych."

Wchodzenie w gatunek, w którym nic nie zrobili, chyba w całej GrPLW nikt nie zrobił TPP (nazywania tego FPS przez prezia i dziennikarza nie skomentuję z litości), bez zespołu i w ramach polityki budżetowej grupy, przypomina mi jedną historię. Nicolas Games i zapowiedzi gry AAAA (sic). Jest to podwójna głupota: zignorowanie zbieranych przez CFG fanów strategii turowych (chyba żadnej Spółka nie produkuje w tej chwili), oraz wejście w wymagający technicznie, budżetowo i marketingowo gatunek. Bez doświadczenia i narzędzi. Obstawiam emisję pod koniec roku pod to, żeby potem móc wodzić naiwnych za nos.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~tt [193.52.216.*]
    Skonczyles Merlinie? to nie zapomnij splukac...

Biadolenia ciag dalszy... musisz sobie uciac pogawedke z fundem czuje ze moze miedzy wami cos zaiskrzyc... :)
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~Gracz [83.29.58.*]
    Sugerujesz, że wg mojej opinii jeden z najlepszych prezesów na całym bananie p. Kostowski (tak, nie pomyliłem się) nie wie co robi? Odważne stwierdzenie...
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~adameczek133 [46.134.18.*]
    Pakować do wora bo w tym roku jeszcze 100 zł będzie ...)
  • Re: Hokus Pokus Autor: krzysztof_g1 [83.27.253.*]
    To może wyglądać jak szaleństwo, ale chwila moment. Na początku zakładaliśmy, że CFG ma być reanimowane przez Playwaya, ale do tego wystarczyło by wrzucili z 500 k na robienie 2 prostych symulatorów + jakiś port + assety + wydanie którejś gry PLW. Tymczasem mamy tworzenie spinn-off House Flipper, pozyskanie rozpoznawalnego IP (Postal), budowa nowego IP (Builders of.. - tu zakładam początek czegoś w stylu serii Anno), tworzenie taktycznej gry TPP. To wygląda tak, jakby CFG miało zwiększyć dywersyfikację PLW, wziąć na siebie bardziej ryzykowne i ambitne projekty, nie być kolejną spółką z symulatorami i portami. CFG to była wysokiej jakości marka wchłonięta przez PLW. Czekają nas tu ciekawe emocje ;)
    Tez mam wrazenie ze CFG jest kluczowym elementem wiekszego planu. Duzo powaznych tytulow pojawia sie w spolce - ACS, HFC, BoE wydawnictwo, BoG scisle zwiazane z BoE, spin Postala, angielskie mocne IP no i teraz PD2.

Wyciagnieta na prosta w ekspresowym tepie przy pomocy PLW, dostali mocne tytuly pod opieke (ACS, HFC). Dobrze im idzie w pozyskiwaniu nowych kontraktrow.
    Ten walor bedzie mocniej grany to kwestia czasu.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~Minifund [37.47.93.*]
    Możliwe że CFG to taka spółka od zadań specjalnych....ale poczekajmy niech wykażą się ACS.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~cza [37.8.230.*]
    No i pytałem 2 razy skąd ta pewność że CFG bedzie robić PD2, a teraz już mam pewność, ze nie będzie robić
    Z tego co pamietam to pytales tez "...z kad pewnosc ze cos na tym zarobia? " na to odpowiedz tez juz masz.

• Re: Hokus Pokus Autor: ~cza [37.8.230.*]
    @tt dokładnie tak, ale najważniejsze, jak to odbierze rynek. Oby dobrze, bo jest dobrze.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~gracz112 [31.0.40.*]
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~Cfg [94.254.237.*]
    CFG wydaje się być czarnym koniem gamingu . Jeśli wyjda im najbliższe proste gry, to pokażą zysk netto. W 2021 ogłoszą duży tytuł, który pewnie pojawi się w 2022 razie z PD2 . Wtedy kurs Może być kilka razy wyżej. Osobiście całkiem niedawno wrzuciłem to troszkę kasy z planem trzymania spółki przynajmniej do 2023 . Zobaczycie że będzie zmieniać się komunikacja, marketing i będą duże tytuły.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~fund [89.64.191.*]
    Czyli dobrze myślałem, CFG nie ma żadnego zespołu do tej gry. Nowa spółka zawiązana w celu, a - zgodnie z raportem z PLW - ma pozyskać 6,1 mln łącznie z trzema innymi spółkami, a pracować ma nad The Cabal i jeszcze jedną grą. Dobra, pośmialiśmy się, teraz można wracać do czekania na ACS.
    PD2, to lipa jadąca na marzeniu, podszyta fantazją.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~Gracz [5.173.181.*]
    Jak tak narzekasz, że spółka jest bee, to sprzedaj akcje i nie zawracaj nam głowy. Jak mnie irytują takie płacze. Jak mnie się spółka nie podoba to wywalam i cześć.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~fund [89.64.191.*]
    Kupiłem za grosze i wiem, na co czekam. Kilka rzeczy mi się podoba i na nich zarobię, reszta nie. A to, co cię irytuje, mam całkowicie gdzieś. Im mniej prezes będzie robił mydlących oczu posunięć, tym mniej będę miał się czego czepiać.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~Kazhesini [176.253.123.*]
    Ciekaw jest kiedy te akcje były za "grosze" jakbyś był łaskaw podać mi datę :)
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~sc [89.77.132.*]
    Ja za to uwielbiam gości, którzy nie potrafią przyjąć żadnej krytyki i nie potrafią dyskutować. Jedyna odpowiedź to "to sprzedaj". To forum, czy kółko wzajemnej adoracji?
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~Gracz [5.173.48.*]
    A ja nie mogę zrozumieć opluwania własnej spolki. Ja rozumiem, ze nie wszystko musi się podobać, ale jeżeli się tylko narzeka, to po co mieć te akcje? Jest 400 innych spółek.
  • Re: Hokus Pokus Autor: ~sc [5.173.113.*]
    Nikt tu nie opluwa własnej spółki. Jak już to niektórzy studzą zapędy forumowych fantastów, których na bankierze nie brakuje.

To co my sobie tu napiszemy nie ma żadnego wpływu na kurs, więc naprawdę można sobie pozwolić na szczerość.

Ja tu jestem dla ACSa i HFC a info o PD2 po poznaniu faktów traktuję neutralnie. Szczerze, gdyby nie te nowe fakty to może nawet traktowałbym to info negatywnie. W końcu ledwie jakiś czas temu przez PLW chwalił CFG za to, że zaczęli podążać strategią PLW. A ta akcja z PD2 nijak się do tego ma. Po wyjaśnieniu szczegółów nabiera to wszystko sensu.
[x]
CFG 0,00% 1,77 2025-12-23 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.