Dobry znak przed wynikami za Q2. Ktoś mocno zbiera kolejną sesję z ukryciaka. Dzisiaj łyknął 50 kilo. Na tym etapie to już raczej budowanie pozycji pod wyniki, które mogą wg mnie pozytywnie zaskoczyć. Już za marzec podali skokowy wzrost wolumenu z cyfrowej dystrybucji. Jeżeli okaże się, że ten trend się utrzymał także w II kwartale wynik może być rewelacyjny.
Dnia 2020-07-23 o godz. 18:26 ~Twix napisał(a): > Dobry znak przed wynikami za Q2. Ktoś mocno zbiera kolejną sesję z ukryciaka. Dzisiaj łyknął 50 kilo. Na tym etapie to już raczej budowanie pozycji pod wyniki, które mogą wg mnie pozytywnie zaskoczyć. Już za marzec podali skokowy wzrost wolumenu z cyfrowej dystrybucji. Jeżeli okaże się, że ten trend się utrzymał także w II kwartale wynik może być rewelacyjny.
Tylko te poziomy cenowe jeszcze trochę za niskie... żeby tak z 1.40-1.50 zł było
Moim zdaniem dopiero przy rewelacyjnych wynikach będzie szansa je pokonać. No ale na to musimy poczekać i oczywiście na razie to sytuacja niewiadoma. Będzie rewelacja to będą nowe wzrosty (chyba, że główny akcjonariusz uzna inaczej), a jak będzie średnio albo słabo to powrót w 0,8 (?) i ciąg dalszy wieloletniego kiszenia.
W poprzednich latach nie miałeś takiego drivera wzrostu ich biznesu jaki dostałeś przy okazji pandemii. Teraz albo nigdy, wg mnie może być niezła zaskoczka na plus z wynikami. Ktoś ewidentnie zbiera duże pakiety prawdopodobnie już właśnie pod wyniki (może insider, który już wie jak się sprawdził model biznesowy eks w warunkach pandemii). Sam też mocno zatankowałem w poprzednich tygodniach. Minimalny target przyjąłem na 1.2, ale przy dobrych wynikach realne wg mnie 1.4-1.5. Oczywiście w inwestycjach ostrożności nigdy za wiele, ale z drugiej strony m.in. przez forumowe czarnowidztwo oddałem sanwil na +20% zamiast +400% czy aiton na +70% zamiast na +200%.