jak to jest że polacy potrafią się zadłużać na pół miliona na całe życie dla jakieś klitki z tektury w "modnym mieście", a akcje tego czegoś nie potrafią urosnać powyżej 2zł?
Albo ceny mieszkań są przewartościowane albo akcje zaniżone. Stawiam po połowie na jedno i drugie. Ale nawet jak mieszkania są przewartościowane o połowe to tu powinno być z 3zł za akcje.
Po co miałby sprzedawać za 1zł jak może za 3zł? Jeśli się wysypie to trzeba by się zainteresować i zgłosić klientom tego fundu jak ich kase marnował. Niech podają do sądu.
Dnia 2020-07-23 o godz. 14:40 ~TUP napisał(a): > Marnuje kasę kto inny. Oba fundy robiły co mogły ale jeżeli sprzedają to nie na darmo. Ktoś odpowiednio je potraktował.
Temu komuś może być to na rękę aby ten drugi fund sprzedał. A fund nie głupi wie ze zrobiłby tylko mu przysługę oddając akcje po 50gr lub 20. Prezesa nie wykupią bo ma 51%. Ale fund i grubi ma też inne możliwości działania niż kupowanie większościowego pakiety akcji. Czy to nie jego żona ta Małgorzata jest współwłaścicielką? Jeśli tak to wież ile to daje możliwości. Przecież małżeństwa często się rozwodzą.
Człowieku oni mają (cała rodzinka prawie 66% głosów na wza) nikt im tego nie zabierze, a oni nie oddadzą. Kurs im wisi bo mają super pensje do końca życia. Fundy to zrozumiały, że nie ma co kopać się z koniem. W tej spółce nigdy nie chodziło o rozwój, tylko o dobre życie właścicieli i wszystko byłoby ok gdyby nie wyciągnięcie od ludzi ponad 100 mln w 2007 roku.
Prezes spółki ALTA jest bardzo inteligentny i chce dobrze dla spółki i swoich akcjonariuszy... Wymyślił ekologiczne miasteczką i projekt realizuje krok po kroku.
Efekty widać są zdjęcia i filmiki.
Mieszkańcy są zadowoleni i są szczęśliwi że mogą mieszkać w Siewierz jeziorna.
Piszę to po to by Tomi tym swoim milionem pochwalnych wpisów nie nałapał niezorientowanych ludzi, którzy myślą, że kupują tanią perłę bez słabych stron. Widzę, że tylko o to mu chodzi Ja nie mówię, że spółka nie jest tania - BO JEST BARDZO TANIA - ale zanim ktoś kupi niech się zastanowi bo tania jest nie na darmo. Do tego taki Tomi nie na darmo chwali i tylko chwali. Ja sam chciałbym, żeby urosło bo mam te akcje ale nie za wszelką cenę i kosztem niezorientowanych ludzi, bo sam kiedyś dałem się nabrać.
No nie uwierzę że tak bez celu psioczysz na Zarząd.Ty samotny szeryf jesteś.W dodatku masz akcje i nie chcesz żeby rosły.Albo masz coś z głową albo nie zdąrzyłeś dokupić taniej.Te bajki o dobrym sercu i ochronie leszczy to możesz sobie zonie i dzieciom na dobranoc opowiadać.Akcje są niedoszacowane i skazane na wzrost.Wchodzą grubasy i pisaniem bzdetów ich nie powstrzymasz.To osiedle ekologiczne to strzał w dziesiątkę.W Siewierzu jest fabryka Ekektroluxa i jest ogromne zapotrzebowanie na mieszkania.Zarówno inwestycyjne które wynajmuje się pracującym w Elektroluxie Ukraińcom jak i do zaspokojenia potrzeb mieszkańców
Ale wątków.... Jak już pisałem Prezes da zarobić swojej rodzinie nie martwcie się o niego on jeszcze przez lata będzie pożyczał kasę tej spółce i rządził wszystkimi spółkami razem z cała rodziną dobra posadka nigdy nie jest zła... a Akcjonariusze czasem zobaczą wykup 100 k. akcji albo i nie ... ciekawe jaka stratę wykażą za II kwartał oj będzie ciekawie :))