• HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~JA [89.64.73.*]
    a co z kapitalną grą HALLS OF HORROR - która była/jest własnością MICROSOFT'U ale której twórcą był Draw DIstance i ma prawo dp zysków z tej gry na platformie Mixer , pytam się bo platforma Mixer przestała albo przestanie działać.
  • Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~gracz [193.25.0.*]
    Nic, kasę zgarnęli, a jak się odrobią z innych projektów to chcą z startować z tym w kampanii kickstarter jako real board game po raz drugi, bo w pierwszej trochę za duże ceny progów były i inne rzeczy, które się przełożyły na fail. Zdarza się
  • Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~ja [89.64.73.*]
    Ale mi nie chodzi o Halls of Horror board game - czyli grę planszową którą lansowali na kick starterze, chodzi mi o grę video na komputery która miała prawie 1200 000 odsłon na platformie mixer Microsftu i która była olbrzymim sukcesem i może być nim nadal , problem w tym że platforma mixer jest obecnie zamknięta .
  • Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~gracz [193.25.0.*]
    To tego nikt nie wie :) zapewne można by z tego zrobić wersję Steamową.
  • Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~makabrra [193.218.151.*]
    Dnia 2020-07-23 o godz. 07:22 ~ja napisał(a):
    > Ale mi nie chodzi o Halls of Horror board game - czyli grę planszową którą lansowali na kick starterze, chodzi mi o grę video na komputery która miała prawie 1200 000 odsłon na platformie mixer Microsftu i która była olbrzymim sukcesem i może być nim nadal , problem w tym że platforma mixer jest obecnie zamknięta .

Proszę Cię, pamiętam wszyscy wtedy się podjarali bo kooperacja z MS, gierka jako tako bdb radziła sobie na ich platformie a potem jak przyszło co do czego to w raporcie DDI dostało jakieś ochłapy nie warte wspomnienia.

• Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~ja [80.55.158.*]
    Ale to nie jest istotne ile dostali wtedy.

Ważne że to jest ich gra za którą powinni dostawać procent od Microsoft'u , natomiast jeżeli Microsoft nie dotrzymał umowy i zamknął portal Mixer , co uniemożliwia zarabianie pieniędzy ( gra miała być sprzedawana i eksploatowana wyłącznie na platformie Mixer ) to powinni zwrócić grę Draw Distance albo zapłacić potężne odszkodowanie.
  • Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~makabrra [193.218.151.*]
    Dnia 2020-07-23 o godz. 12:15 ~ja napisał(a):
    > Ale to nie jest istotne ile dostali wtedy.
    >
    > Ważne że to jest ich gra za którą powinni dostawać procent od Microsoft'u , natomiast jeżeli Microsoft nie dotrzymał umowy i zamknął portal Mixer , co uniemożliwia zarabianie pieniędzy ( gra miała być sprzedawana i eksploatowana wyłącznie na platformie Mixer ) to powinni zwrócić grę Draw Distance albo zapłacić potężne odszkodowanie.

Ale o jakim procencie Ty mówisz? Umowa była na wykonanie Halls of Horror za konkretną sumę. Na tym się rola DDI skończyła, gdy dostarczyli produkt. Nie dostają żadnych dodatkowych $ za to że to hulało na platformie Mixer.

• Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~ja [80.55.158.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr
    2018
    /
    9

Data sporządzenia:
    2018-06-18

Skrócona nazwa emitenta

IFUN4ALL SA

Temat

Zawarcie istotnej umowy produkcyjnej z Microsoft Corporation

Podstawa prawna

Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Treść raportu:

Zarząd Spółki iFun4all S.A. informuje, iż w dniu 17.06.2018 r. powziął informację o podpisaniu przez Spółkę istotnej umowy z Microsoft Corporation, mającej za przedmiot produkcję nowej gry przez Spółkę.
    Na podstawie w/w umowy Emitent wyprodukuje grę, która ukaże się na zasadzie wyłączności na platformie streamingowej Mixer, należącej do Microsoft Corporation. Za wykonanie prac produkcyjnych Spółka otrzyma od Microsoft Corporation wynagrodzenie. Spółka pozostaje właścicielem praw autorskich do przedmiotowej gry.
    Współpraca przewiduje również zapewnienie przez Microsoft Corporation wsparcia marketingowego i technologicznego projektu.
    Zasady współpracy pomiędzy Emitentem i Microsoft Corporation nie odbiegają od warunków rynkowych.
    Produkcja projektu zgodna jest z opublikowaną strategią biznesową Spółki na 2018 r.
    Premiera w/w gry planowana jest w 2018 r.

Spółka cały czas jest właścicielem praw autorskich do gry Halls of Horror, informacje o dzieleniu się zyskami z tej gry powziąłem z innych źródeł które postaram się odnaleźć i przesłać Najprawdopodobniej był to wywiad prezesa tyczący się podpisywanej z Microsoft'em umowy na tą grę.

• Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~zeus [85.202.40.*]
    Jest tak jak napisał makabra, ale ja to rozwinę, bo nie rozumiesz.

DD dostało kasę z góry za wykonanie gry i potem już kasy nie dostawali. Kasę dostali jednorazowo za wykonaną robotę.
    Jako, że MS nie ma praw autorskich do gry, to nie może jej sobie wydać na inne platformy czy zrobić we własnym zakresie drugiej części gry, bo DD musiało by im sprzedać prawa autorskie.
    Jednak zgodnie z umową gra była robiona na WYŁĄCZNOŚĆ (jako exclusive) dla Microsoftu, na Mixera, więc DD mimo, że posiada prawa autorskie do gry, to nie może (jeśli by się im zachciało) skonwertować gry na inne platformy, nie uzyskując wcześniej na to zgody ze strony Microsoftu.
  • Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~JA [37.47.221.*]
    Mam odmienne zdanie, gdyby tak było jak mówisz nie byłoby informacji o wsparciu marketingowym przez Microsoft. po co mi wsparcie marketingowe gry przez obcy podmiot gdy nie jestem jej właścicielem ( kasuję grosz i sami się wspierajcie bo jesteście jedynymi właścicielami gry - Microsoft ) , ponadto jest informacja że umowa nie odbiega ustaleniami ( profitami za grę ) od przeciętnych. Pokażcie mi takiego właściciela praw autorskich który jednorazowo za marną kwotę wyrzeka się profitów za swoje dzieło na zawsze.
    W umowie są z pewnością ustalenia co do zasad dalszej współpracy n.p. po likwidacji platformy Mixer ,lub gdyby platforma dalej istniała, po przekroczeniu pewnego pułapu zysku.

Cytuję:

Za wykonanie prac produkcyjnych Spółka otrzyma od Microsoft Corporation wynagrodzenie. Spółka pozostaje właścicielem praw autorskich do przedmiotowej gry.
    Współpraca przewiduje również zapewnienie przez Microsoft Corporation wsparcia marketingowego i technologicznego projektu.
    Zasady współpracy pomiędzy Emitentem i Microsoft Corporation nie odbiegają od warunków rynkowych.
    Produkcja projektu zgodna jest z opublikowaną strategią biznesową Spółki na 2018 r.
  • Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~JA [89.64.107.*]
    A mówiłem że wydadzą tą grę na innej platformie niż mixer , tam gra osiągnęła gigantyczny sukces , ponad 1 milion użytkowników.

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/38705626,draw-distance-sa-3-2021-zmiana-planu-wydawniczego-w-zakresie-formy-wydania-gry-planszowej-halls-of-horror
  • Re: HALLS OF HORROR VIDEO GAME Autor: ~JA [89.64.107.*]
    11.03.2021, 19:57
    DDI Zmiana planu wydawniczego w zakresie formy wydania gry planszowej „Halls of Horror”
    Zarząd Draw Distance S.A. z siedzibą w Krakowie (dalej: „Spółka”) informuje, że Spółka podjęła dzisiaj decyzję o zmianie planu wydawniczego gry planszowej „Halls of Horror” w ten sposób, że gra wydana zostanie jako gra planszowa w wersji cyfrowej zamiast dotychczas planowanej wersji tradycyjnej. Zgodnie z przyjętymi założeniami gra dostępna byłaby w sklepie cyfrowym Steam, zaś jej premiera została wstępnie zaplanowana na koniec 2021 r.
[x]
DDISTANCE 0,00% 0,13 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.