Tu nie da się niczego trzymać - mamy 300 tys. akcji na NC. Przez ostatni tydzień obróciło się 43 tys. akcji. Mało, porównując do milionowych obrotów na INC i Medcamp. A w tej chwili Carpathia, INC i Medcamp rosą przecież głównie pod debiut GenXone. Carpathia ma 7,7 proc. GenXone. BEZPOŚREDNIO. Wystarczy porównać,
Szczerze mówiąc myslłałem, ze nawet przy tak mizernych obrotach będzie tu dziś 16-20 zł, ale nie doceniłem osoby z ukrytym s na 13,6 Myślę, że wzrosty są nieuchronne.
Też tak myślę i sprzedałem inny papier, żeby dobrać dzisiaj trochę Carpathia po 13.60.
Mam nadzieję na spory wzrost pod ten debiut plus inne spółki portfelowe, ale jak widzę INC, które kupowałem po 1,3 a oddałem w okolicach 5 bo za wolno roslo(sic!)....
....ale nie ma tego złego, jest kolejna lekcja do zapamiętania :)
Ja mialem najpierw INC kupione po 3,5 ale sprzedalem po 3,7 i kupiłem CRC po 5,2, na początku było fajnie bo Carphatia wystrzeliła bardziej ale potem dołujące było jak stała w miejscu a INC szedł mocno a na koniec wczoraj prześcignał coreczkę :( Gdybym mial więcej wtedy środków to załadowany bym był w CRC + INC + Medcamp (na który nie miałem kasy a chcialem brać w okolicach 4 zł) no i jeszcze Investeco w okolicach 5 zł mi się bardzo podobało, ehh gruby procent był do łatwego zgarnięcia. Ale nie ma co narzekać i cieszyć się ponad 160% zarobkiem na CRC, no i dzis wziąłem ABSInvest po 1,68 bo też mocno niedowartościowana społeczka, która będzie beneficjentem hossy na NC.
Na te chwilę 13,60 to sufit, który tylko czeka na przebicie. Włączcie wykres tygodniowy, jak po linijce od tygodnia 13,60 jest zaporowe.
Jak napisał dr_wezol, ukryciak niedoceniony...