Kazdy z nas moglby na chwile podniesc lub zatopic kurs..przy takich obrotach..tak wiec moze byc to chwilowe a trwaly wzrost bardziej prawdopodobny w sierpniu.
Oni zostaną z maskami i rekawiczkami a my z pożądanymi fundamentami. Tamten rynek za chwile się wypali, większość zawiśnie na hakach na długie lata. O tych dawców kapitału Ci chodzi ?
Tak i nie, portfel mam zdywersyfikowany, chemię też,co nie znaczy że nie mogę mieć fintecha Tam na dziś ma kilkaset procent,tu kilkadziesiąt,ale tu kupuję ciekawą przyszłość,bynajmniej w mojej ocenie.
Nie ma już złudzeń i nie ma po co pozbywać się akcji.. kto się wystraszył to oddał, teraz już wyczekiwanie na infa i wejście szwedów a Ci gdy dostaną akcje, które obejmowali za 9baniek po 1,25 - 2zł to zrobią tu taki młyn, ze zapomnij o spadkach. Tak jak tu siedzimy mamy łącznie może z kilka milionów akcji i wszyscy trzymamy od miesięcy/lat... myślisz, że kto jeszcze odda?
Racja, tylko wtedy brali spekulację i kota w worku a teraz mają solidny fundament, odkryte karty i znacznie lepsze perspektywy więc byłoby to dość nierozsądne? Na tamten czas założenia mówiły o ~3x% PayUkraine... a jak jest dobrze wiemy. Osobiście i tak czekam na grube złotówki więc tak tylko sobie biaidolimy, niech się z kursem dzieje co chce.
Pisałem niedawno,zniecierpliwieni brakiem wzrostu, widząc rajdy na niektórych walorach wychodzą z inwestycji,drudzy wchodzą widząc potencjał . Bądź cierpliwa, będziesz nagrodzona.
A ja myślę, że jak to wypali o czym spółka komunikuje, to będzie u nas to samo co na Letusie. Tam też miesiąc/dwa temu sytuacja jeśli chodzi o cenę i obroty była podobna do naszej, a jak to dzisiaj wygląda można sprawdzić... więc rybko o moje pieniądze się nie martw, pilnuj swoich i powodzenia
Cześć Bolen, Ja cię chyba skądś znam.. A ty mnie znasz? A jeśli chodzi o warzywniak, to wiesz najgorzej jak wogóle ruchu nie ma. Bo wtedy to kanał. Tu jest nieśle, popracujemy będzie dużo lepiej. Bo jak ruchu wogóle niema to.. wtedy niewiadoma skąd UP. Sobie MDN ze 10k akcji, nie więcej jak bozi!, chciałam kupić i tak głupio z rynku wzięłam to z prawej ze 2 razy i wiesz co.? Już ze 60% poszło w górę. I normalnie się porobiło że akcja jakaś ma być.... Czegoś wielkiego szukają... A ja suma sumarum i kumpel tośmy razem z 8 kilo wzięli... Tak ze nie jęcz nie jest obrót tragiczny, bo tam to chyba raz na miesiąc ze 3 transakcje były....:)
Nie odzywałem się bo nie było o czym pisać, ale przypominam że raport Q2 już niedługo i jeżeli znajdzie się w nim to co mam nadzieje, że się w nim znajdzie, to nie zazdroszczę tym którzy wywalili i nie zdążą do piątku odkupić akcji naszej przyszłej perły gpw. Pozdrawiam cierpliwych.
Wszystko ok.
Mozliwe jednak ze przesuna publikacje raportu na koniec sierpnia..jak to mialo wczesniej miejsce..nie mozna tego wykluczyc po przesunieciu publikacji ostatniego raportu za 2019 r.
Zatem czekamy na to co moze sie zadziac w niedalekiej przyszlosci.. na raport za IIQ. Na walne. Na koniec wrzesnia na kase ze sprzedazy udzialow dla igs a nastepnie emisje nowych akcji dla fiv w igs (troche mnie jednak dziwi redukcja udzialow fiv z 36%na27% w igs)...uruchomienie nowej pozyczki ze "wschodu" z mozliwa konwersja na akcje, mozliwe info dot. umowy z globanym telekomem ..najwazniejsze ze wszystko idzie zgodnie z zalozeniami i mimo covidu trzymaja to jednak w ramach czasowych i daja jasne komunikaty.
Plus jeszcze pozytywne deklaracje z raportu za 2019 r...to ze planuja wejsc na glowny parkiet za jakis czas...oby.. wtedy spolka powinna zostac doceniona. Coz pozostaje czekac..pozdrawiam cierpliwych.