Datawalk urósł 1000-ce% tylko na super dużych umowach a tu przy wycenie 15 mil mamy też sporo dużych umów. Rynek wycenia przyszłość a ta wygląda tu rewelacyjnie.
Sam jestem zainteresowany inwestycja i mam pod obserwacja z, niedużym pakistem narazie ale póki co fund musi się, wysypać do końca, choć popyt dobrze wygląda ale cena, spada
Datawalk to przykład mega balona, który ma tylko jakieś listy intencyjne, a tak naprawdę niczego nie sprzedał. Za to ma mega prasę, Bębnili o nim w mediach i zwrócili uwagę ulicy. Podobnie medapp. Później już tylko pompowali pod każde tzw. "Info". Tutaj prasa milczy i dopóki to się nie zmieni to nie wiem, czy mali z NC będą w stanie to dźwignąć. Fundusz na razie prawie nic nie sprzedał z tych akcji ponizej progu 5 % i w końcu albo oni puszczą PKC, albo ktoś im zabierze po obecnych cenach. Tylko czy ktoś zaryzykuje kilkaset tysięcy w tak słabą (wg. bieżących raportów) fundamentalnie spółkę?
To wszystko zależy od tego co kto rozumie przez 'fundament" Jedyne halo które wymaga pracy w tej spółce to marketing, w znaczeniu: rozpoznawalność i znajomość przez miliony. Ale i to już jest dużo lepsze niż ze 2 lata temu. Szczególnie ten rok dał dużo. Zobaczymy niedługo jak dużo lepsze będą wyniki.:)
Widać ,że nie ma chętnych na sprzedaż za grosze a to zawsze dobrze wróży. Chyba Fund się już wysypał .. a jeśli tak to przy tak niskich obrotach wystarczy niewielka kwota ,żeby to zaczęło rosnąć. Na razie nikt nie podbija bo jest obawa przed fundem ale kilka dni takiej spokojnej gry i może mocno ruszyć w górę.