PLANTWEAR SA (18/2020) Plantwear S.A. z siedzibą w Białej ("Spółka", "Emitent") niniejszym przekazuje do publicznej wiadomości informację, że do siedziby Spółki wypłynęło zawiadomienie z art. 69 ustawy o ofercie publicznej o zmniejszeniu udziału w ogólnej liczbie głosów Emitenta poniżej progu 5% przez Carpathia Capital S.A
No ja tam nie wiem czy to początek góry lodowej Sprzedali idealnie na górce, teraz gdy kurs leci w dół dalej będą sprzedawać? Są teraz poniżej 5% w akcjonariacie, o niczym to nie świadczy
Zobacz, co robili na tym Art Games, o którym troll pisał. Najpierw w maju też zeszli poniżej 5% głosów, a potem w czerwcu odkupowali. Generalnie ja uważam, że to będzie dla spółki dobrze, jeżeli oni całkiem wyjdą. Wiadomo na jakiś czas to zatrzyma kurs, albo może nawet zaniży, ale: to jest spółka zależna od INC, oni dostali te akcje jako część wynagrodzenia za pomocnwnwejwciu na giełdę, do tego nie jest to typowy fundusz tylko dość spekulacyjny, więc nieprzewidywalny, no i wyemitowane tu jest tylko 1,5 mln akcji, oni mają ich trochę ponad 100000, więc jakoś strasznie rynku nie zaleją. Moim zdaniem ich ewentualne całkowicie wyjście z inwestycji będzie swojego rodzaju uwolnieniem kursu i w średnim terminie będzie korzystne. Nie zdziwię się, jeżeli to oni w tym tygodniu dalej wywalają i dlatego jest korekta.