Dnia 2020-07-21 o godz. 11:05 ~Jan napisał(a): > Pamapol 34 mln akcji zysk 3 mln zł. Bogdanka tyle samo akcji zysk 36 mln zł. Kto czyta niech myśli
Bogdanka jest 18x droższa a obecnie wyniki szorują po dnie , odbicie gospodarek to odbicie surowcó w tym węgla a po zlikwidowaniu dużej części PGG dla Bogdanki w Polsce będzie eldorado bo węgiel jeszcze długo będzie potrzebny do Kozienic Jaworzna , 2 x Opola i setek elektorciepłowni któe w rok się nie przestawią na gaz , ale PGNiG trzeba mieć obowiązkowo bo na tych akcjach jeszcze ze 40% do zarobienia i nie wiem czy nie w tym roku .
Pamapol miałby szansę gdyby dziadostwo przestało oszukiwać , tyle , że oni mają to we krwi i zwyczajnie inaczej nie potrafią więc , niebawem znikam z tej resztki która jeszcze została i zapominam o gniocie
Dnia 2020-07-22 o godz. 08:54 ~maarc napisał(a): > To był gniot. Spójrz na wykres 10letni i obroty z ostatnich 3 miesięcy. Pokażą dobre wyniki w następnych kwartałach i kierunek 10 PLN otwarty.
pod warunkiem , że we Wieltonie się nie poprawi (a myślę , że nie prędko) , wtedy jedynym ale wyjątkowo ważnym powodem do rajdu tego syfu jest podniesienie wartości zabezpieczenia na akcjach pod kredyt w PKO BP , temu również służy wycofanie się z dematerializacji akcji i pozostawienie ich na giełdzie bo pod wycofane akcje nikt kredytu nie da !
konkluzja akcje mogą bardzo mocno wzrosnąć ale właściciele to dziady i nie warto się z nimi wiązać chyba , że na bardzo krótko (kilkanaście /kilkadziesiąt %)
Nie znam właścicieli i nie wiem czy to dziady ale kawał biznesu rozwinęli. Kupiłem troche akcji bo widzę, że jest moda na spółi, które produkują realne wyroby. Mozna powiedzieć ,że wracamy do podstaw ekonomii czyli ziemia, kapitał, praca.Wzrosty na Protektorze, Lubawie, Wieltonie chwilę temu i wiele innych. Pamapol mnie zainteresował bo: 1. Nie wychodzi z GPW 2. Spółka sie rozwija od lat, ma dobre, znane marki, inwestuje w nowe wyroby. 3. Pozyczka pd zastaw 4. Spodziewam się dobrych wyników w 2 kw. Na podobnym poziomie co w 1 kw. 5. Wykres mi pasuje. 6. Nieiwlka liczba akcji w obrocie. 7. Niska wycena P/BV 8. Bezpieczna branża Jak o czyms sobie przypomnę to napiszę. Pozdrawiam. JS
Dnia 2020-07-24 o godz. 19:33 ~JS napisał(a): > Nie znam właścicieli i nie wiem czy to dziady ale kawał biznesu rozwinęli. > Kupiłem troche akcji bo widzę, że jest moda na spółi, które produkują realne wyroby. Mozna powiedzieć ,że wracamy do podstaw ekonomii czyli ziemia, kapitał, praca.Wzrosty na Protektorze, Lubawie, Wieltonie chwilę temu i wiele innych. > Pamapol mnie zainteresował bo: > 1. Nie wychodzi z GPW > 2. Spółka sie rozwija od lat, ma dobre, znane marki, inwestuje w nowe wyroby. > 3. Pozyczka pd zastaw > 4. Spodziewam się dobrych wyników w 2 kw. Na podobnym poziomie co w 1 kw. > 5. Wykres mi pasuje. > 6. Nieiwlka liczba akcji w obrocie. > 7. Niska wycena P/BV > 8. Bezpieczna branża > Jak o czyms sobie przypomnę to napiszę. > Pozdrawiam. > JS >
dobra wyliczanka tyle że my "mohikanie" na tym syfie wiemy , że właściciele to dziady i rżnęli mniejszościowych , zniechęcali by za bezcen zrobić delisting ponad dekadę
Mam wrażenie, że wsiadamy na jeden wózek razem z SZatanikami. Chyba im tez juz zależy na zrobieniu odpowiedniej wyceny. Plan z wycofaniem się nie powiódł więc trzeba wdrozyc plan B. JS
Przy 80% posiadania, jak poprawią wyniki, to większość i tak mogą wypłacić w formie dywidendy. A spolka która płaci dywidendę gra w zupełnie innej lidze...