• wolumen ... Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    zapowiada sie kolejny dzień na zwiększonym wolumenie czyli "ktoś" kreski też widzi :) :) .. zobaczymy jaki koniec sesji będzie to jest najważniejsze pytanie na tę chwilę ....
    wsparcie dla interwału dziennego z analizy nadal nie zostało złamane ale stopy przetrzepane ...
  • Re: wolumen ... Autor: ~borewicz07 [37.30.50.*]
    wg mnie tradycyjnie: z wora do wora lub oddawanie i podbitka na niskim wolumenie

a swoją drogą ciekawe doświadczenie socjotechniczne: spadło w ostatnich dniach o 30%, dzisiaj nadal spada i lekka podbitka małym wolumenem na uspokojenie nerwów

sam jestem ciekawy co dalej

jako posiadacz 900 akcji jestem już znacznie spokojniejszy :))))))))))))))))) niż w marcu jako posiadacz 6000 akcji :))))))))))))))
  • Re: wolumen ... Autor: ~xXx [195.189.85.*]
    Dnia 2020-07-20 o godz. 11:55 ~borewicz07 napisał(a):
    > wg mnie tradycyjnie: z wora do wora lub oddawanie i podbitka na niskim wolumenie
    >
    > a swoją drogą ciekawe doświadczenie socjotechniczne: spadło w ostatnich dniach o 30%, dzisiaj nadal spada i lekka podbitka małym wolumenem na uspokojenie nerwów
    >
    > sam jestem ciekawy co dalej
    >
    > jako posiadacz 900 akcji jestem już znacznie spokojniejszy :))))))))))))))))) niż w marcu jako posiadacz 6000 akcji :))))))))))))))

No uczucie jest zupełnie inne:)
    Wszedłem na kilka set akcji w piątek w ramach testu i nawet zbytnio głowy sobie tym nie zaprzątam. Jak było kilka tysięcy na stanie, to codziennie zaklinałem rzeczywistość.

Dnia 2020-07-20 o godz. 12:03 ~xXx napisał(a):
    > Dnia 2020-07-20 o godz. 11:55 ~borewicz07 napisał(a):
    > > wg mnie tradycyjnie: z wora do wora lub oddawanie i podbitka na niskim wolumenie
    > >
    > > a swoją drogą ciekawe doświadczenie socjotechniczne: spadło w ostatnich dniach o 30%, dzisiaj nadal spada i lekka podbitka małym wolumenem na uspokojenie nerwów
    > >
    > > sam jestem ciekawy co dalej
    > >
    > > jako posiadacz 900 akcji jestem już znacznie spokojniejszy :))))))))))))))))) niż w marcu jako posiadacz 6000 akcji :))))))))))))))
    >
    > No uczucie jest zupełnie inne:)
    > Wszedłem na kilka set akcji w piątek w ramach testu i nawet zbytnio głowy sobie tym nie zaprzątam. Jak było kilka tysięcy na stanie, to codziennie zaklinałem rzeczywistość.
    >

oj tak - teraz siła spokoju :)))))))))))))))))

miałem tak jak Ty, czasami nawet nie wierzyłem w to co się dzieje na ekranie. Gdyby to była moja ostatnia kasa trafiłbym do psychiatry
  • Re: wolumen ... Autor: ~Gracz [5.173.171.*]
    Jakbym siebie czytal...
  • Re: wolumen ... Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Dnia 2020-07-20 o godz. 11:55 ~borewicz07 napisał(a):
    > wg mnie tradycyjnie: z wora do wora lub oddawanie i podbitka na niskim wolumenie
    >
    > a swoją drogą ciekawe doświadczenie socjotechniczne: spadło w ostatnich dniach o 30%, dzisiaj nadal spada i lekka podbitka małym wolumenem na uspokojenie nerwów

kurs jest sterowany bardzo uważnie w zależności czy chcą zebrać czy oddać ale należy zawsze pamiętać że na opadającym kursie nie zarobi nawet największy mistrz ..musi podbić aby oddać z zyskiem

> jako posiadacz 900 akcji jestem już znacznie spokojniejszy :))))))))))))))))) niż w marcu jako posiadacz 6000 akcji :))))))))))))))

teraz już wiesz jak działa psychika gdy dokupujesz na opadającym kursie a to co dokupujesz powoduje jeszcze większa stratę :) :) ..pewna cześć ciała tez sie marszczyć zaczyna gdy śmieszny spadek o - 5 % powoduje u Ciebie stratę kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy zł :) :)

Dnia 2020-07-20 o godz. 12:03 ghost-man napisał(a):
    > Dnia 2020-07-20 o godz. 11:55 ~borewicz07 napisał(a):
    > > wg mnie tradycyjnie: z wora do wora lub oddawanie i podbitka na niskim wolumenie
    > >
    > > a swoją drogą ciekawe doświadczenie socjotechniczne: spadło w ostatnich dniach o 30%, dzisiaj nadal spada i lekka podbitka małym wolumenem na uspokojenie nerwów
    >
    > kurs jest sterowany bardzo uważnie w zależności czy chcą zebrać czy oddać ale należy zawsze pamiętać że na opadającym kursie nie zarobi nawet największy mistrz ..musi podbić aby oddać z zyskiem
    >
    > > jako posiadacz 900 akcji jestem już znacznie spokojniejszy :))))))))))))))))) niż w marcu jako posiadacz 6000 akcji :))))))))))))))
    >
    > teraz już wiesz jak działa psychika gdy dokupujesz na opadającym kursie a to co dokupujesz powoduje jeszcze większa stratę :) :) ..pewna cześć ciała tez sie marszczyć zaczyna gdy śmieszny spadek o - 5 % powoduje u Ciebie stratę kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy zł :) :)
    >

już wiem ale już więcej nie chcę takich doświadczeń :((((((((((((((((
    kontrakty FW sa w bardzo ważnym miejscu czwarty raz atakują ten sam opór jeśli przejdą będzie bardzo realny ruch o 150 pkt w górę na 2000 pkt to pociągnie wszystkie spółki UP i to mocno .. jeśli i tym razem sie odbija od tego oporu to należałoby założyć mocna korektę w granicach 200 pkt do 1650 - 70 .. tak więc robi się bardzo ciekawie ..:) :)
  • Re: wolumen ... Autor: ~xXx [195.189.85.*]
    Dnia 2020-07-20 o godz. 12:17 ghost-man napisał(a):
    > kontrakty FW sa w bardzo ważnym miejscu czwarty raz atakują ten sam opór jeśli przejdą będzie bardzo realny ruch o 150 pkt w górę na 2000 pkt to pociągnie wszystkie spółki UP i to mocno .. jeśli i tym razem sie odbija od tego oporu to należałoby założyć mocna korektę w granicach 200 pkt do 1650 - 70 .. tak więc robi się bardzo ciekawie ..:) :)

Jeśli dziś w Brukseli dogadają się, to może powiać optymizmem. Ogólnie to jest ładowana ogromna kasa w rynki, którą trzeba obracać. Jeśli w Polce zrobili by taką zmianę jak w Chinach, czyli, że fundusze mogą wejść bardziej w akcje, to byłby dopiero wystrzał.
    myślę ,że GPW (szeroko pojęty rynek akcji) zyska gdyż dotychczasowi posiadacze lokat bankowych nie mają wyjścia i muszą wejść w fundusze, na obecną chwilę zdobywają doświadczenie z bezpiecznymi inwestycjami (obligacyjne,pieniężne itp) Gdzieś ta kasa musi wylądować gdyż 0,3% to żadna stopa zwrotu
    coś czuje w kościach ciekawy fix .. zobaczymy ..:) :)
    Dnia 2020-07-20 o godz. 16:38 ghost-man napisał(a):
    > coś czuje w kościach ciekawy fix .. zobaczymy ..:) :)

eeeeeee... przeczucie zawiodło ..:)
  • Re: wolumen ... Autor: ~borewicz07 [37.30.33.*]
    może jutro ruszy
    Dnia 2020-07-20 o godz. 17:10 ~borewicz07 napisał(a):
    > może jutro ruszy

jeśli SP500 utrzyma się ponad 3250 to nieśmiało obstawiłbym ze cały nasz rynek ruszy ..wtedy mogą byc luki w górę rano na niektórych spółkach ..a nóż widelec i TBl sie na to załapie ..:)
    Dnia 2020-07-20 o godz. 17:54 ghost-man napisał(a):
    > Dnia 2020-07-20 o godz. 17:10 ~borewicz07 napisał(a):
    > > może jutro ruszy
    >
    > jeśli SP500 utrzyma się ponad 3250 to nieśmiało obstawiłbym ze cały nasz rynek ruszy ..wtedy mogą byc luki w górę rano na niektórych spółkach ..a nóż widelec i TBl sie na to załapie ..:)

na to wychodzi ...może być fajna sesja na całym rynku może TBL tez sie załapie ...:) :) na kontraktach powinna być luka UP .. chyba że w nocy Azja cos narozrabia
  • Re: wolumen ... Autor: ~Męczysław [185.25.109.*]
    Nie lepsze ultgames niż tbull?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.87.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~borewicz07 [37.30.36.*]
    niezły wolumen jak na 40 minut handlu
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Dnia 2020-07-22 o godz. 09:50 ~borewicz07 napisał(a):
    > niezły wolumen jak na 40 minut handlu

jak na razie 13 tys do 12 godziny ...zobaczymy co w drugiej połowie ...znaczący dla kursu wolumen to obecnie około 34 tys szt
    na te chwile mnie to nie zachęca do ponownego wejścia
    to jest układ wolumenu dla wykresu ceny od minimów jak widać mamy dziurę w popycie od poziomu 26 do 22 dlatego jesli z tego miejsca nie odbiją później az do 22 może nie być chęci do zakupu ..

link 
  • Re: wolumen Autor: ~borewicz07 [37.30.51.*]
    Duchu, wg mnie tradycyjna rozgrywka tzn podbitka i wyrzucanie. Do 20 pln zarobieni mogą wywalać a takich nie brak którzy np wchodzili po 14 pln i niżej
  • Re: wolumen Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Dnia 2020-07-22 o godz. 12:52 ~borewicz07 napisał(a):
    > Duchu, wg mnie tradycyjna rozgrywka tzn podbitka i wyrzucanie. Do 20 pln zarobieni mogą wywalać a takich nie brak którzy np wchodzili po 14 pln i niżej

tacy mieli duuuużo czasu na realizacje od 42 do 32 jeśli nadal siedzą to znaczy że juz zostaną z tymi akcjami licząc na to że odbiją - tak niestety działa nasza psychika .. tak samo jak jeśli jesteś stratny - 60% nie reagujesz juz na stratę kolejne -5%
    dlatego zawsze powtarzam - NIE SZTUKĄ JEST KOPIĆ TANIO AKCJE - SZTUKA JEST JE SPRZEDAĆ KIEDY SĄ DROGIE
[x]
TBULL -7,32% 3,80 2025-10-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.