taka reakcja? tu nie ma spekuły ani nikogo co by chciał i umiał coś z tym zrobić.. Będzie sie kisić na wieki wieków amen. Sudnia bez dna, zero reakcji nawet jakby to kupił Warren buffet albo Bill Gates.
Dnia 2020-07-16 o godz. 15:23 ~zbys napisał(a): > tu nic nie jest trzymane , tu jest totalny brak obrotów, popytu. To zapomnianan, nieatrakcyjna z punktu inwestora spółka. Dno , muł i tyle.
zgadzam się, tu nikt nic nie trzyma ani nie blokuje to są efekty zbyt dużej koncentracji akcji w jednych rękach i lat bez żadnych obrotów zerowe zainteresowanie takie INC urosło z 1 zł do 11 zł i końca nie widać tu raczej niewiele się zmieni a oni jeszcze chcą skupować akcje, to jakiś żart chyba ....
Juz kolejka po lewej stronie!!!!! Taniej nie bedzie!!!!! W poniedziałek mamy 2zl. Leszcze oddają akcje po takiej cenie. 3-4zl to kwestia czasu.. moze za tydzień....????:-)
Nie napalajcie się tak. To VTI. Trzymany na smyczy ;-) Ale teraz można się pokusić że zostanie spuszczony ze smyczy ;-) Pytanie czy tylko do 3zł (i cofka z GPW) w co nie wierzę; czy do 10zł (i nowa emisja na intratne przejęcia) Nie sugerujcie się B24; to chodziło po 55zł a VTI dołował bez obrotów. Zresztą B24 ruszył po zaleceniach "znawcy" na YT. To modna spółka ("szpieguje" na FB) ale wciąż bez zysków. Najlepiej byłoby gdyby VTI dziś opchnął swoje pakiety po0 te 40zł To byłby deal!
Albert Rokicki naganiał na 3 spółki na 3 kwartał: B24, MennicaSkarbowa i Biomed Stąd wzrosty na pierwszych dwóch. Na otwarciu obroty przekroczyły 500k na każdej. Nie sądziłem, że taki pieniądzem ulica obraca. W każdym razie bardzo ucieszyłbym się gdyby VTI pogonił cześć swojego pakietu akcji B24 za 40zł (nie wiem czy są jakieś lock upy jeszcze). Przyszły tydzień pewnie skończymy w granicach 2,50zł Do końca miesiąca jest szansa na 2,80zł Potem Walne zatwierdzające skup akcji własnych (z ceną przypominam do 3zł) i początek sierpnia pokaże nam całą prawdę o prawdziwych zamiarach w sprawie skupu akcji własnych. Trochę się obawiam jedynie sytuacji że to okazja dla słupów aby pozbyć się akcji w cenie 3zł. W takim przypadku trochę się pokisimy poniżej 3zł Czas pokaże co dalej. Misiek, stary druhu, - wyskakujesz przy 3zł?
Co ty saruman gadasz? Moim zdaniem Brand24 to bardzo dobra spółka. Niech trzymają. Poza tym tego Longterma oglądało na żywo ponad 2000 ludzi i jeszcze później retransmisję pewnie drugie tyle. Spokojnie taka grupa może na mało-średnio płynnej spółce rozkręcić korbę.
Bez urazy kolego VTI. Każda spółka jest dobra jeśli można na niej zarobić :-) Fundusz kupował lwią część swoich udziałów w B24 za 16zł (4 lata temu) i kilka tygodni temu po 21,3zł Mają więc ponad 100% zysku na pakiecie ponad 200k papiera. B24 może i ładnie się prezentuje ale nie zarabia, a jedno za przeproszeniem "pierdnięcie" na FB i znów będzie zapaść na akcjach B24. VTI nie ma trzymać akcji a zarabiać ;-) Co do Alberta to gość zaczyna kreować rzeczywistość! :-D Swoją drogą jestem ciekawy jak zachowa się kurs B24 w przyszłym tygodniu. (śledzę tą spółkę bo jest w portfelu VTI - i w tym tygodniu faktycznie trochę podrygiwała - pewnie otoczenie ALR nabywało papier... ;-)
Brand24 był dzisiaj chwilami wyceniany na 90 baniek, tj o 1/3 więcej niż VTI. VTI ma 10% Branda, ma też 9% Infermedica, która już jest wyceniana na jakieś 130 mln zł. Ma także TimeCamp, Intelliseq, exitplan i kilka innych perełek. Ma też 20 baniek w gotówce. Więc o czym my mówimy...
Też mam nadzieję, że VTI pogoniło dzisiaj część Branda, ale coraz bardziej martwi mnie nadpłynność spółki, pieniądze powinny pracować.
I to jest prawdziwy problem VTI! Prezesi chyba zapomnieli o swoim funduszu, a gotówkę trzymają na lokatach zamiast nią obracać. Mam nadzieję, że to się jednak zmieni. Być może ktoś obrotny dołączy(ł) do firmy i ma się tym zająć.
Nie mają pomysłu, w desperacji wpadło im do głowy, żeby skupić trochę akcji własnych. Aż się wierzyć nie chce, że takie mózgi trzymają bez użytku miliony na kontach, z tego co wiem fundusz jest traktowany trochę po macoszemu, Jarzębowski i Ciepły w ogóle się nie angażują. Szkoda, że nie idzie to jak w INC, tam mieli jakąś wizję, o wzroście kursu nawet nie wspominam, bo to jest inne szaleństwo.
Wciąż liczę że skup akcji własnych ( czemu dałem wyraz na forum) jest tylko zabiegiem mającym na celu "bezkosztowe" wyprowadzenie kursu akcji z 1zł na 3zł. Wiele starych biznesów padło, ale jest jeszcze Infermedica, TimeCamp, CEGC (mapa genomiczna), Intelliseq, ten "nieszczęsny" B24 i trójka zakupiona niedawno (i trochę drobiazgu o którym nie wiem czy warto wspominać) Z tego można wykręcić niezły rajd. Potrzeba informacji z firmy; najlepiej w stylu firm gamingowych które informują o każdej kolejnej premierze na wszelkich możliwych konsolach. Niech VTI informuje co się dzieje w firmach portfelowych a będziemy gonić INC.
PS: Miałem się wybrać na Walne - jednak pandemia zmieniła moje plany. Może ktoś z Was się tam wybiera?
Saruman,
Nie mam planu wyjścia. Póki co trzymam. Zobaczę też jak sytuacja na innych spółkach które mam, bo też się tam dzieje i dziać będzie. Na przykład wczoraj wszedłem delikatnie w RedDev z NC a dzisiaj delikatnie dokupiłem po 3,37. Absolutnie nie chcę naganiać, ale zobacz zamknięcie i sam poczytaj co tam się będzie działo i czy przebije ostatnie szczyty.
Na VTI zaraz zaczną się obroty, bo tu wielu na haku 1,8-2,4, więc będzie podaż i dobrze, bo będzie odpowiedź czy ktoś od nich zbiera, aby tu jeszcze zarobić. Jestem przekonany że te parę tysięcy na S po 1,85, to pierwszy z wyczekujących na okolice 2 PLN.
Ja chyba sam pierwsze akcje VTI kupiłem po 1,81 ale ostatnie już po 1,15...
Już wcześniej spodziewałem się na VTI 2 z przodu, ale o ile nic się nie zawali na szerokim, to już w przyszłym tygodniu nie ma wyjścia i 2 zagości.
Bardzo luźno myślę o przedziale 5-6 PLN, ale tu równie dobrze może być boczniak w przedziale 2-3, a jak prawdą okażą się Twoje podejrzenia to do tych cyferek można dopisać po zerze.
Jak zwykle, czas pokaże.
Pozdrawiam
Misiek
"Zarząd Venture Inc SA (Emitent, Venture Inc) informuje, iż w dniu dzisiejszym powziął informację od spółki portfelowej Infermedica Inc. z siedzibą w Delaware, USA (Spółka) o podpisaniu dokumentacji inwestycyjnej, w wyniku której Spółka po spełnieniu określonych warunków otrzyma finansowanie w wysokości do 10.25 mln USD pochodzące od inwestorów obecnych oraz zewnętrznych. " A może tym zewnętrznym inwestorem będzie Microsoft .......
Byłbym baaaardzo zdziwiony gdyby jakaś z macek Microsoftu nie była na pokładzie Infermedica.
Ta społka zadebiutuje na Nasdaq (no chyba ze ja wcześniej sprzedadzą w całości Microsoftowi)