Hej Spółce przyglądam się od dłuższego czasu. Generalnie mam wrażenie, że inwestorów to ma raczej w głebokim poważaniu ale widzę też kilka plusów i ciekawy jestem opinii innych: - bardzo ciekawy raport za 1Q 2020 - wyniki bardzo się poprawiły, koszty spadły - widać zdecydowanie dobre ruchy które wykonał zarząd od odejścia Tomczyka - nastąpiło trochę przetasowań wśród akcjonariuszy - spółka skupuje własne akcje to też dobra wiadomość
Generalnie biorąc pod uwagę przychody i wynik za 1Q spółka może być kilka razy niedowartościowana ale tego się dowiemy po wynikach za 2Q które zapewne będą gorsze. Pytanie o ile gorsze - moim zdaniem jest potencjał do 20-2X zł spokojnie. Druga sprawa - przy takiej wycenie spółka może być łakomym kąskiem do przejęcia. FF niby niewielki ale kto wie czy cloudem i fabrity nie zainteresuje się jakaś większy gracz. Generalnie wydaje mi się, że insiderzy wierzą w spółkę i raczej liczą na poprawę wyników i wzrost wartości spółki - natomiast nie widać jakiegoś parcia aby poprawić relacje z inwestorami - to trochę martwi.
Ogólnie lekko wszedłem i poczekam kilka miesięcy na efekty.
Wchodzenie do tej spółki to czysty masochizm . Tu nie ma żadnej płynności .Kiedyś miałem 5000 szt akcji i sprzedawałem ponad rok aby wyjść praktycznie na swoje .
Dawno nie pisałem ale dzieje się chyba pozytywnie na spółce. Dziś spory obrót - 15 osiągnięte przy dużym wolumenie co zapowiada, że pójdziemy wyżej. Nie wiem na czym się skończy ale wygląda jakby ktoś powoli skupował papier - może jakiś nowy inwestor a może aktualni akcjonariusze. Do tego 3 kwartał powinien też być dobry w wynikach więc raczej sporo plusów. Dalej podrzymuję 2x na papierze - pewnie do końca roku.
Spółka ma kapitalizacje na poziomie 40 mln zl. To bardzo tanio. Wczoraj było spotkanie Inwestorow z Zarzadem... Już w raporcie półrocznym zapowiadalize optymistycznie patrzą na 2 połowę roku. A pierwsza polowa byla REWELACYJNA.
Zgadzam sie. Jedna uwaga to, że kapitaliacaja po umorzeniu to teraz około 35 mln. Myślę, że jeśli poprawią wyniki tak jak zapowiadają to spokojnie może być to nawet 70-80 mln bez większych problemów - czyli po 30 zł za akcje.
Jeszcze trochę danych: - spółka miała 0,89 zł zysku na akcję i 6,7 EBITDA. Jeśli weźmiemy wyniki i pomnożymy przez 2 to powinno dawać jakieś pojęcie o wartości na koniec roku choćby względem WIGINFO.
Biorąc pod uwagę te wskaźniki czyli zysk na akcję i C/Z to wartość spółki powinna być w przedziale 60-100 mln. Czyli 50 zł jest możliwe ale moim zdaniem jeszcze nie teraz - może za rok, po kilku dobrych kwartałach.
Mój plan to trzymać K2 1,5 roku do 2 lat od rozpoczęcia hossy na GPW. a hossa może się zacząć za miesiąc, za 3 miesiące albo za rok czy dłużej
Do tego dochodzą niepewne USA które mogą mocno spaść.
Na osłodę liczę, że K2 powróci do wypłaty dywidendy (w latach 2014-2017 było 1 zł) Przy mojej średniej tuż poniżej 10 zł po 3 latach powinno się zwrócić 3 zł z dywidend.
Zakładam, że Kurs K2 dojdzie do 20 zł (może w tym roku, może za pół roku) i tam będzie dłuższe kiszenie. Jak USA pójdą w dół to i tak poziom 14-15 zł powinien być utrzymany.
Jaka może być cena docelowa K2 w perspektywie 2-3 lat? Myślę, że 30 zł jest jak najbardziej realne, a jak przyjdzie mega hossa to czemu nie 50 czy 100 zł?
Jedynie co budzi moje obawy to wysokie ceny akcji w USA co sprawia, że ryzyko ostrych spadków jest tam bardzo duże, co odbije się rykoszetem na GPW i także K2.