Czy wyście poszaleli? FF 10 procent pewne coroczne dywidendy a wy się zastanawiacie czy to kupić? Dlaczego nie kupowaliscie po 1.7, po 2 zl... Ech... Przeciez to jest chyba lepsze niz lokata na 0.01procenta
No właśnie nie wiadomo, jak interpretować ten komunikat. Zauważ, że w ostatnim ESPI z 7 lipca poinformowano o uwzględnieniu odwołania jednego z konkurentów ASPE, w wyniku czego Spółka została odsunięta od przetargu. Jednocześnie ASPE podała, że będzie się od tego werdyktu odwoływać. W wiadomości z dnia 15 lipca wezwano oferentów do złożenia wniosku o wznowienie postępowania (tak rozumiem jego treść). Powołano się przy tym na orzeczenie Komisji Arbitrażowej z dnia 13 lipca (to inne orzeczenie, niż to odsuwające Spółkę od udziału w konkursie). Powstanie w związku z tym pytanie, czy owo orzeczenie z dnia 13 lipca to werdykt zapadły w wyniku pomyślnego rozpoznania odwołania ASPE. Więcej powinniśmy się dowiedzieć wkrótce z nowej informacji opublikowanej przez ASPE.
Jeszcze jedną przesłanką wskazującą, że może APSE mogło wygrać odwołanie jest zachowanie kursu na sesji w dniu 16 lipca. Zastanawialiśmy się, "czemu tak rośnie", to już wiemy, pismo do uczestników przetargu nosi datę 15 lipca, zakładając, że mogło zostać doręczone po godzinach sesyjnych, mogło mieć wpływ na kurs 16 lipca. Zaznaczam, powyżej zaprezentowałem jedynie moje spekulacje, nie mam żadnej innej wiedzy, iż tylko wynikająca z ESPI i pisma z 15 lipca.
Skoro tak długo rozpatrywali skargę to pytanie czy odwołanie apse zostałoby tak szybko rozpatrzone, raptem w kilka dni. Czyli komisja w kilka dni musiałaby zmienić zdanie o 180 stopni, trochę to by niepoważnie wyglądało. No ale trzymam kciuki
Odsuneli APS od przetargu i wznowili postepowanie na zasadzie konkursu od nowa. I na nowo będzie przedstawienie ofert wszystkich firm. Ja to tak rozumiem. Jeszcze chyba trochę to potrwa. Ale ciągle jest duża nadzieja bo teraz firmy wiedzą co i jak i mogą się dogadać ze sobą i np podzielić odpowiednio zadania.