Gdyby sprzedawał dwa tygodnie później to sprzedawał by po 40 zł, a tak upychał po minimach i jeszcze odstraszył akcjonariuszy ! No ale to trzeba było być na Walnym ! Każdy mógł być, zadawać pytania lub słuchać jak inni zadają ;D
Dnia 2020-08-05 o godz. 14:46 ~Matiz napisał(a): > Sami jesteście do wymiany. Mogliście być na WZA i głosować za jego wymianą albo powiedzieć mu coś w twarz. > > Co on ma wspólnego z tym ,że nie potraficie trzymać akcji? Tylko widzicie kilka % strat lub zysku i wywalacie zarobieni na wsze czasy
A co my mamy wspólnego z tym, że Prezia akcje w łapki parzą i do tego sprzedaje je w najmniej właściwym momencie ! Przez jego sprzedaż akcji Novavis ominęły dwie fale wzrostowe.
Dnia 2020-08-05 o godz. 15:19 ~Matiz napisał(a): > A gdzie prezes sprzedał akcje? Miesiąc temu 2 pakiety za 100 tys zł... Zarty sobie robisz > > Gdyby teraz on sprzedawał to złamałby ustawę bo jest okres zamknięty ,więc to nikt z firmy. To ludzie tacy jak wy sprzedają. > > Gdybyś był na WZA to nie zadawałbyś głupich pytań tylko wiedział dlaczego sprzedał.
Sprzedawał akcje w kwietniu i lipcu !! Właśnie ta sprzedaż zaważyła na kursie akcji Novavis i ominięcie kursu przez dwie fale wzrostowe, które były na Columbus, Cybaton, Photon, Mlsystem itp. To, że teraz ktoś wysprzedaje się z akcji po takich a nie innych cenach jest pokłosiem kwietniowych i lipcowych decyzji Prezia !
Dnia 2020-08-05 o godz. 15:54 ~Matiz napisał(a): > Tak śledzisz tą spółkę ,że nawet nie wiesz co się u niej dzieje. W kwietniu sprzedawał Marshall akcje ,które są niedopuszczone do obrotu poza rynkiem. > > Mam nadzieje ,że kurs spadnie jeszcze niżej ,aby wyleszczyć takich jak wy. Ja mam czas
A jakie to ma znaczenie, czy wysprzedaje akcje Marshall, zarząd, prezes czy ktoś z zarządu ! Finalnie firma wysprzedaje swoje akcje a to odbija się złym echem na rynku, ja napinałem ogólnie "prezes" - ale widzę, że tobie trzeba wszystko tłumaczyć jak dziecku. Co do śledzenia spółki - nie siej propagandy na forach,, że to Novavis przejmuje Rubicon bo jest zupełnie odwrotnie - detektywie śledczy za 50 groszy ;D
"Novavis: przejęcie przez Rubicon W ciągu ostatnich 2 tygodni najsłabiej ze spółek branży energetyki solarnej radził sobie Novavis. Kluczową informacją jest w tym przypadku podpisanie protokołu uzgodnień według którego Novavis będzie przejęty przez Rubicon Partners SA. Przejęciu towarzyszyć będzie emisja akcji w stosunku 6,3 do 1, a spółka powstała w wyniku przejęcia zyska nazwę Novavis Group Spółka Akcyjna. Co więcej, 6 oraz 8 lipca została opublikowana informacja o zbyciu akcji przez prezesa Novavisa."
Podnosicie co niektórzy że to taka rewelacja - a zarząd wyraźnie nadmienia w tym "SUPER ŚWIETLANYM RAPORCIE ZA LIPIEC" że do spółki powiązanej wejdzie kapitał w postaci 27 000 000 akcji po 1,75zł co daje z jednej strony kapitał 47 mln 250tyś. a z drugiej strony zapowiadają możliwość wchłonięcia przez tamtą po zmianie nazwy na "Novawis Group" tej którą posiadacie w postaci Novawis. Co to oznacza ? A mianowicie to że zasadniczo nabywca uprzywilejowany kupuje akcje tej spółki po cenie sprzed szaleńczych wzrostów z gwarancją rozwodnienia ich i tak po korzystnej cenie nawet w przypadku zejścia ceny za akcję Novawis z 17,5 np. do 10 może 9 lub 7 a nawet 5zł za akcję. Tamta strona (inwestor) nadal będzie miała powyżej 100% zysku na samym wejściu. Taka puenta : brał ktoś pod uwagę wartość fundamentalną tej spółki ??? Ile tak naprawdę zarabia i jakie ma wskaźniki ??? Czy tylko czar fotowoltaicznego biznesu zaćmił wam rzeczywistość ??? Pozdrawiam ;-)