• Jak to jest? Autor: ~wąski [37.47.220.*]
    W kasie spolki 14 mln a zobowiązania 45 mln. Czy wycena obecna nie jest przesadą?
  • Re: Jak to jest? Autor: ~Nara [188.121.15.*]
    Spójrz na c/wk Grahama =1.4 gdzie dla branży to 10. Pakuj i czekaj na 20zl.
  • Re: Jak to jest? Autor: ~wąski [37.47.220.*]
    A tutaj jakie c/wk?
  • Re: Jak to jest? Autor: ~Wish [5.173.199.*]
    Niedowartosciowana ta nasza spolka, a wszystko przemawia za wzrostami cen akcji
  • Re: Jak to jest? Autor: nostsherlock [157.25.121.*]
    Ktoś mi powie dlaczego c/wk jest tak popularnym wskaźnikiem? Przecież on nic nie mówi. Liczy się cash flow a nie jakieś wk, które jest niezbyt obiektywne
  • Re: Jak to jest? Autor: ~ktoŚ [89.71.94.*]
    i co z tego, że w kasie mają 14mln a zobowiazania na 45. A jakie mają należności?
    Lub jeszcze druga możliwość, że kupili jakieś materiały ( towary ) i mają zobowiązania bo już im wystawiono faktury a oni jeszcze nie zakończyli kontraktu i nie wystawili faktury swojemu klientowi.
    Bez gruntownej wiedzy o spółce Twoja informacja nic nie wnosi.
    Liczy się zysk i perspektywy czyli czy firma osiąga zyski na swojej podstawowej działalności oraz czy ma możliwości by robić to w przyszłości ( czyli czy podpisuje nowe kontrakty ). Jak na razie SEVEN daje radę więc ja osobiście uważam, że warto mieć w portfelu i poczekać.
    Mile widziana by była jakaś dywidenda wtedy warto by mieć tę spółkę na dłużej - ale to moja prywatna opinia bo lubię spółki dywidendowe.
  • Re: Jak to jest? Autor: ~zjadacz-dywidend [77.255.1.*]
    Widzę ktosiu, że lubisz ściemniać i celowo wprowadzasz ludzi w błąd. Podajesz kwotę zobowiązań łącznie z rozliczeniami międzyokresowymi po stronie pasywów (17,5 mln zł). Nie uwzględniasz faktu, że po stronie aktywów tych rozliczeń jest na 29,2 mln zł, czyli już na tej pozycji spółka jest per saldo 12 mln na plusie.
    Poza tym, nie wiem w jaki celu to robisz, ale nigdy nie porównuj samej tylko gotówki do zobowiązań. Jest to idiotyzm w czystej postaci. Porównuje się aktywa obrotowe (40,8 mln zł) do zobowiązań krótkoterminowych (12,7 mln zł) i na tej podstawie ustala bieżący wskaźnik płynności finansowej. Dla SEV wynosi on 3,2 (40,8/12,7) przy wymaganym optimum 1,2. Spółka ma nadpłynność finansową, a ty sugerujesz problemy finansowe. Do szkoły!
  • Re: Jak to jest? Autor: ~Wish [5.173.215.*]
    Dokladnie za wprowadzanie ludzi w blad powinna byc kara w postaci odebrania akcji spolki i zakazu zakupu
  • Re: Jak to jest? Autor: ~blady_strach [87.207.250.*]
    Dnia 2020-07-15 o godz. 21:41 ~wąski napisał(a):
    > W kasie spółki 14 mln a zobowiązania 45 mln. Czy wycena obecna nie jest przesadą?

Całkowicie się mylisz !!!!
  • Re: Jak to jest? Autor: ~Wish [185.44.218.*]
    Pisza o sevenet ze ma super zyski a to dopiero poczatek
[x]
SEVENET 0,00% 2,30 2025-09-22 12:00:32
2025-09-09
Podpisanie istotnej umowy
2025-08-29
2025-08-22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »