• NGG a PlayWay - analogie Autor: ~Maciek [31.182.193.*]
    3 lata temu kupując akcje Site (obecnie NGG) nosiłem się z zamiarem kupna PlayWay w cenie ok 60zł za akcję.
    Już wtedy to dawało 400mln kapitalizacji więc trochę wymiękłem - obecnie PLW ma 3,5 MLD (!!!) kapitalizacji.

NGG ma podobny model biznesowy jak PlayWay kiedyś. Dużo osób ujada że 140mln akcji - jakie to ma znaczenie??? Zrobią resplit i będzie 14mln po 5zł - to nie ma znaczenia. Znaczenie ma kapitalizacja - obecne 75mln to dość śmieszna wartość jak na zdrową spółkę, z dobrym zarządem i perspektywami coraz lepszymi.

Jeżeli wszystko pójdzie tak jak się zapowiada to 200mln kapitalizacji jest realne - czyli przy 140mln akcji mamy 1,5zł na akcję? Dobrze liczę? ;)

Teraz już jasne staje się że po 50gr jest ciągnięte jak odkurzaczem. Ten co kupuje w takich ilościach zapewne wie coś czego my się dowiemy za kilkadziesiąt (albo stokilkadziesiąt) procent wzrostu.
  • Re: NGG a PlayWay - analogie Autor: ~kumi [91.193.208.*]
    Wczoraj dość długo analizowałem komunikaty ze spółki i zdziwiłem się, że tyle gier robią. Nie są to może skomplikowane superprodukcje, ale moją uwagę przykuło to, że szybko były komunikaty o zwrotach z inwestycji. Idąc dalej, jak patrzyłem na raporty finansowe, to okazało się, że rok 2019 w stosunku do 2018 był mocno na plusie. Myślę, że w 2020 zarabiają już całkiem fajne pieniądze, zatem spółka już ma podstawy do solidnych wzrostów. Widać, że zyski są cały czas inwestowane w nowe produkcje, a nie przejadane. Myślę, że warto poczekać na tej spółce i zobaczyć co się będzie działo.
  • Re: NGG a PlayWay - analogie Autor: ~Maciek [31.182.197.*]
    Tutaj nie ma co patrzyć w przeszłość. W 2018 był syf w spółce, w 2019 nowy zarząd to prostował, redukował koszty itp. teraz jadą pełną parą.
  • Re: NGG a PlayWay - analogie Autor: ~kumi [91.193.208.*]
    Widać, że tak jest jak mówisz.
    Wolałem jednak sprawdzić w raportach i informacjach, czy jest pod co tutaj trzymać kasę, czy tylko na chwilę typowa spekuła tutaj weszła.
  • Re: NGG a PlayWay - analogie Autor: ~Maciek [31.182.197.*]
    Ja mam średnią ok 12gr więc mógłbym już dobry zysk zbierać, ale widzę sporo większy potencjał.
[x]
MUNAR -2,33% 0,38 2026-05-08 15:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.