korekta bedzie po szacunkowych wynikach za q2 o ile je podadza. Kurs wystrzeli w przedzial 25 - 30 zł a w tej cenie uruchomi sie okolo miliona akcji quercusa na podazy ze wzgledu na przekroczenie limitow procentowych. Dołączą sie jeszcze drobni i polecimy w przedział 18-20 zł. Potem znowu powoli do góry. We wrzesniu zagrywka pod mwig40. Wejdziemy tam mając 40 - 50 zł za akcje. Zaczna sie schodzic fundy i podejdziemy do 80zł Po wynikach za Q3 ktory bedzie marny (mala zmiennosc, czekanie na wybory w usa i stabilizacja tam do listopada) bedziemy mieli korekte z 80zł na około 50 - 60zł. Za to Q4 obstawiam ze będzie najlepszy w historii (jesien - zima sprzyja pandemii, chaos po wyborach w USA, surowce indexy i waluty beda jezdzic gora dół) Akcje po wynikach rocznych w ktorych spodziewam sie 800mln - 1mld zysku poszybują pod 100zł a przed dywidendą i Q1 nawet 150 zł
Jak sie sprawdzi to sie przypomne a jak nie to kij mi w oko
Pewnie się nie znam, dlatego chciałbym się doedukowac. Jak to jest że przekroczą limity procentowe? W czym? W tym że zarobią? Przecież dalej x% to x% niezależnie od kursu. Proszę o wyjaśnienie i z góry dziękuję.
Fundusz o ograniczonym ryzyku musi powiedzmy mieć maksymalnie 30% w jednym walorze, jeżeli załóżmy teraz mają 80 mln w innych akcjach i 20 mln w akcjach XTB to przy kursie powiedzmy 51 zł, będą mieli 60 mln w XTB czyli 60 mln XTB a 80 mln reszta co będzie stanowiło 42% całego portfela
Fajnie i rzeczowo napisane warto przypominać ten wątek co jakiś czas.
Jakiś plan inwestycyjny trzeba mieć, radzę nie próbować kółeczek bo można zostać bez akcji co najwyżej uwolniony z czasem z innych transakcji kapitał przeznaczyć na piramidowanie podczas korekt.
Akcje za miesiac beda kosztowac 1 miliard za sztuke , po wynikach dwa miliardy , a pozniej jeszcze 5 (sllownie PIĘĆ) , a na moniec jeszcze dziesięć (słownie : DZIESIĘĆ) Pasuje prognoza?
OK, plan to sobie można kreślić - nawet kosmiczny, tylko podaj na czym opierasz takie poziomy? jakieś wyliczenia?Ttak sobie każdy palnąć może - a na końcu powie - jak nie wyda to kij mi w oko
oto pirerwsza cześć przepowiedni sprawdzona. Do piątku mozemy jeszcze spadać w okolice 16 - 18, choć słabych coraz mniej na pokładzie. Duzi nie bedą brac z prawej jak im leszcz sypie z lewej. Leszczem nie jest ktos kto ma 1000 akcji, kieruje sie rozumem i zna sie na fundamentach spółki. Leszczem moze byc ktos z milionem i sypie pod wplywem tłumu i emocji.
Warto dla potomności zachować wątek bo może śle nie musi się sprawdzić, ale jestem pewien co do mocnego podbicia przez fundusze po wejściu w mwig40. Ten papier jest mega silnie skupywany co widać po rekordowych obrotach i jeśli będzie zbliżony to awans do wig20 będzie bardzo blisko a wtedy wiadomo jak będzie wchodził kapitał.
hmm, jak na razie się sprawdza, ten scenariusz jest do realizacji może nie we wszystkich pozycjach ale realny... zapomniał napisać o dywidendzie za 2020 która zapowiada się sowita...
Szacun - na razie idzie wg Twojego scenariusza
Z ciekawością będę obserwował kolejne zdarzenia które tu opisałeś.
W sumie mam nadzieje że się spełnią .. te z 3 cyferkami :)
dzisiejszy jednosesyjny spadek mnie nie zaskoczył choć miałem nadzieje ze bedzie to rozlozone na 4-5 sesji. Dzisiejszy spadek jest efektem fryzjerów,kelnerów i kasjerek z otwartymi rachunkami maklerskimi. Nie mają pojęcia o mechanizmach giełdy i efekt mamy dzisiaj. Niestety taka jest gielda i swierzy narybek musi zaplacic frycowe. Poza tym uwazam ze u nas to dopiero preludium, które na dodatek nie ma pokrycia w fundamentach spolki bo te sa rewelacyjne. Prawdziwe dramaty i płacz zobaczycie na biomedzie, medcampie, 4mass i tym podobne
Nie wiem czy nie przesadziłeś z tymi przyszłymi wycenami, ale w sumie jak na razie się sprawdza i rysuje się to bardzo sensownie, patrząc na fundamenty spółki i nastroje na forach :)
Nieźle Jartan. Nie wiadomo czy sprawdzi się Twój scenariusz, ale początek "trafiłeś". Poza tym fajnie się czytało. Oby leszcze wyciągnęły wnioski po dzisiejszej sesyjnej lekcji.
iNFO DLA jARTANA - JESZCZE PRZED PODANIEM WYNIKÓW ZA 2Q SZACOWAŁEŚ ZYSK xtb NA 480 MLN. NIE WIEM JAKIEJ KULI SZKLANEJ UŻYWASZ? jESTEŚ JAK BABKA KTÓRA NA DWOJE WRÓŻYŁA.
Dnia 2020-07-29 o godz. 22:42 ~Remas napisał(a): > iNFO DLA jARTANA - JESZCZE PRZED PODANIEM WYNIKÓW ZA 2Q SZACOWAŁEŚ ZYSK xtb NA 480 MLN. > NIE WIEM JAKIEJ KULI SZKLANEJ UŻYWASZ? jESTEŚ JAK BABKA KTÓRA NA DWOJE WRÓŻYŁA.
Dnia 2020-07-30 o godz. 11:22 ~Xxx napisał(a): > Jak mógł taka zysk prognozować jak napisał wyraźnie ze po wynikach q2 kurs 18-20 > > Teraz kierunek 50–80 zl