Jeśli cz.1 Wizardów sprzedała sie w ponad 100tys., gdzie liczba followersów na Steamie wynosi ok 6tys., to Dark Times przy obecnej liczbie followersów na poziomie 2,5 tys. się chyba sprzedało powyżej 10tys. sztuk na dzień dzisiejszy?
Jak myślicie/marzycie Kolezanki i Koledzy z piwnicą pełną węgla?
Obstawiam, że między 10 a 15 k szt. Max 20 k na razie. W miesiąc to dobry wynik, a sprzedaż zapewniona na lata. Jeszcze sprzedawał się Bundle niezłe i pierwsza część w promocji. Czekamy na wydanie na Quest i PS :) czekamy na odpał po prezentacji Warhammer!
Wu, myślę że może być trochę więcej niż 10k sztuk. Ja podchodzę do tego trochę inaczej. Oczywiście czysto hipotetyczne. Według mnie mozna przyjąć, że jeden komentarz przypada na 100 sprzedanych egzemplarzy, co przy 118 daje nam ok 12k sprzedanych gier. Nie wiem ile Carbon dostaje kasy od sztuki, ale jeżeli byłaby to połowa ceny steam, to koszt gry już się zwrócił, albo jest bardzo blisko.
Myślę, że te 200+ będzie szybciej niż myślałem, patrząc jak VR przyśpiesza w ostatnich miesiącach. Jeszcze WH i będziemy bliżej celu. Spółka, jak i rynek bardzo perspwktywiczny w kolejnych latach. Patrząc Na pozycjonowanie i dobry marketing obstawiam ilość sprzedanych sztuk między 20-35 tyś + Wizards jeszcze dojdą i zgarniete dwa dofinansowania jest bardzo dobrze. Wskakuj na NGG na korekcie, będzie też odpal. Pozdrawiam