Tylko dzisiaj przy tak małych obrotach cena skoczyła +11% :)
Zakładając wejście większego kapitału co na pewno nastąpi już na dniach, będą tu ogromne wzrosty. Tak jak to miało miejsce pare dni temu (+40% - w jeden dzień).
Jeszcze wiele inwestorów nie przerzuciło tu kapitału ponieważ siedzą w innych spółkach, które już miały duże wzrosty. Jak tam zrealizują zyski to przyjdą tutaj i dołożą do kupki sporo wolumenu.
Tak pewnie będzie, bo chyba nikt dzisiaj na poważnie nie traktuje przewartościowanego Columbusa i zadłużonego Sunexa. W tej euforii wzrostów OZE warto zerknąć na fundamenty a te mówią (wręcz krzyczą): G-energ i Grodno...
Przecież tutaj nawet małe dziecko by zauważyło jaki tutaj jest Potencjał,tak jak napisałem cel do końca roku 20 zł . Pozdrawiam wszystkich myślących .....
Z tą wyceną chyba przesadziłeś. Chociaż bizony potrafią mocno podnieść kurs. Nie radzę się jednak przyzwyczajać do wzrostów 100% w ciągu miesiąca. Taki Columbus ma dzisiaj ponad 2000% w ciągu roku, ale ja pamiętam jeszcze np. Gant Development, który wygenerował 5200% w ciągu roku 2006/2007. Fajnie? Niefajnie. Poczytajcie - historia uczy. Na tak anormalnych wzrostach korzysta najwyżej 1-2 procent akcjonariuszy. Po takich wzrostach mało kto wyjdzie, wasza psychika się zafiksuje, stracicie czujność i nieważne jest to, że myślicie: "u mnie będzie inaczej"...Dobra - niespekulacyjna - wycena tej firmy na dzisiaj to 2-3 pln. I tak będzie.
Dobrze powiedziałeś. Ja też mówię że 2 zł to realny cel na ten rok. Tu na tej spółce za duża euforia. Pieniądz lubi ciszę!
Trzeba uważać, bo giełda może działać bardzo destruktywnie na charakter człowieka.
Bardzo dobrze, że nie walimy z hukiem pod 1 zł. Im dłużej będzie korekta i im więcej słabych rąk się wysypie z akcji tym dłuższe i stabilniejsze wzrosty.
Rynki akcji są dla cierpliwych i wiedzących czego chcą :)
Takie batoniki to przede wszystkim gra psychologiczna. Spółką już interesują się więksi gracze czego dowodem były bardzo duże wolumeny parę dni temu na wzrostach do 1 zł ( te wolumeny za parę dni będą malutkie przy tych które się pojawią jak cena wystrzeli). Jest presja na utrzymanie kursu poniżej 1 zł i stopniowe dokupywanie akcji - jest to nic innego jak re akumulacja po pierwszych wzrostach. Zazwyczaj zapalnikiem do dużych wzrostów staje się jakieś SUPER INFO, gdzie cała gawiedź już widzi , że rosną. Teraz jest jeszcze spokojnie :)
Dnia 2020-07-14 o godz. 11:17 ~Malina napisał(a): > Bardzo dobrze, że nie walimy z hukiem pod 1 zł. Im dłużej będzie korekta i im więcej słabych rąk się wysypie z akcji tym dłuższe i stabilniejsze wzrosty.
To po co piszesz że jutro +20 po skoku +11... to nie realne bez dodatkowych informacji. Chyba że sie kupiło po 0,96 to się nagania innych...
Piszę tak ponieważ wynika tak z każdej analizy jak przeprowadziłem. Czy to nastąpi dzisiaj, jutro czy za 2 tygodnie to nie ma najmniejszego znaczenia !!!!