https://webinar.inteliwise.pl/?gclid=EAIaIQobChMI2vT07q7I6gIVgtmyCh0lEw3eEAEYASAAEgJ6fvD_BwE
Warto looknąć.
Zanim 4.4 to najpierw zmiana kodu na 3.
Jeżeli podwoją w 2020 przychody i pokażą
Zysk 1 mln to ataku na historyczne maksy nie można wykluczyć.
Kierunek 10 pln odległy to jednak bardzo tutaj możliwy.
:)
Wydaje mi się, że jasno napisałem.
Podwojenie przychodów (to nie powinno być aktualnie trudne)
ZYSK 1 MLN
Wtedy kurs ITL odpala w kierunku maksimów na poziomie 10 PLN
XXX jak zawsze sceptyczny, zapomniał zapewne że dobrych rozwiązań nie buduje się w rok. Rzadko też okres inwestycji i nakładów to okres prosperity i dużych zysków. W InteliWise systemy są gotowe, i przetestowane przez znakomitych klientów. Teraz jest czas na realizację zysków przez firmę i nowe intratne kontrakty. Proces ekspancji InteliWise spotęguje czas covid, doskonały moment na wdrożenie inteligentnych systemów obsługi klienta. Nadeszła epoka AI Voicebot , AI Chatbot i OmniChannel. Nadszed czas InteliWise ;)
Dzięki Baja za wsparcie.
ITL dzisiaj jest na prawdę MOCNE.
I najważniejsze robi to co potrafi najlepiej.
Nawet nie chcę myśleć co by się działo dzisiaj z kursem gdyby tutaj padło hasło: OZE FOTOWOLTAIKA, albo GAMING Z NP CHATBOOTAMI (w EKD o ile pamiętam z lat poprzednich mają przecież gierki)
:)
Co do przychodów. Jestem to od 5 lat i co kwartał raport mówi, że przychody słabe, bo część kontraktów zaksięgowali w kolejnym kwartale. I tak kwartał, w kwartał. Od lat.
To prawda, większość nie wiedziała co to i jak to działa. Aż przyszła Tarcza i 90% przedsiębiorców zobaczyła jak działa chatbot.
AI voicebot też do mnie pierwszy raz zadzwonił ze 2 mięs temu....:)
Miałam już ze 3 takie rozmowy. Nie wiem czy to przypadek czy jednak rozwiązania InteliWise stają się popularne.
Ja jestem tu od Tarczy Antykryzysowej właśnie :).
Choć może się zdarzyć że przez InteliWise stracę klientów to wiem że to przecież kwestia nowych czasów. Postępu nic nie powstrzyma.