• Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Maniek [77.45.27.*]
    Jak w temacie, chciałbym kupić pare złotych monet 1 uncjowych ale jestem nowicjuszem w tym temacie i trochę się boję przelać kasę firmie która nie ma oddziału w Polsce,nie wiem czy nie lepiej będzie kupić osobiście w oddziale stacjonarnym np.tavexu czy mennicy kapitałowej ,co o tym sądzicie?z góry dzięki za informację.
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Zydek [83.26.234.*]
    Polecam mennice kapitalowa. Wczoraj zakupilem kilka uncji w atrakcyjnej cenie.
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: onlyv8engine [83.6.13.*]
    drogo, bardzo dorgo
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: viper-tgs [5.173.136.*]
    Dnia 2020-07-11 o godz. 20:20 ~Zydek napisał(a):
    > Polecam mennice kapitalowa. Wczoraj zakupilem kilka uncji w atrakcyjnej cenie.

hahahahaha
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Ta [80.238.108.*]
    Co wniósł twój komentarz kmiocie ?
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Bozia [88.156.128.*]
    Ja kupowałem w Coininvest. Bez problemu. Ciut droga przesyłka (chyba 90 złotych) ale wszystko odbyło się bez problemu.
    Pozdrawiam
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: goldstar [176.249.9.*]
    Ciut droga przesyłka (chyba 90 złotych)

O co chodzi?
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Eskimos [31.60.122.*]
    Chodzi o to, że przesyłka tego rodzaju powinna być ubezpieczona.
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~giełdziarz [77.91.49.*]
    Polecam coininwest.Ceny niższe niż nasze mennice.Realizacja bez problem.Najważniejsza rzecz, na jaką msisz zwrócić wagę to cena i krótki okres realizacji.Coininwest daje ci kilka dni,a nasi dealerzy często 20 i więcej dni.
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Eskimos [31.60.103.*]
    Zadzwonilem do jednego....30 dni.
    Gość może w tym czasie wykitowac.
    Ja zresztą też na zawał w oczekiwaniu na przesyłkę.
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~derlo [37.225.38.*]
    niestety w Polsce kupowac zloto to masakra, sklepy prowadzace ta sprzedaz to zdziercy , w dodatku albo dlugie terminy, niczym nieusprawiedliwione, albo brak fizycznego sklepu w Polsce - jak u Coininvest , albo absurdalne ceny jak w Mennicy Kapitalowej.
    Jak ktos chce kupic wieksza ilosc to lepiej skoczyc do Niemiec i tam kupic. np dzis wychodzi ok 7000 zl za 1oz sztabke Pamp.
    A jak mala ilosc to niestety pozostaja polscy zdzierco/amatorzy
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Maniek [77.45.27.*]
    Ostatecznie kupiłem w Tavex-ie bo w Coininvest nie mieli Filharmoni Wiedeńskiej a na Liścia Klonowego trzeba było czekać aż 9 dni od zaksięgowania wpłaty,monety z Tavexu miałem po 24 godz.od zaksięgowania przelewu,jedynie czego mogę się przyczepić to na liściu klonowym są minimalne dwie ryski szczególnie widoczne w powiększeniu ale ponoć jest to normalne i nie ma wpływu na cenę monety. Monety Liść Klonowy są pakowane ponoć w tubie po 10 szt.i potrafią zostawić drobne ślady podczas transportu,poniżej zresztą daje link do tematu
    https://slomski.us/2017/06/13/stany-zachowania-monet/
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: onlyv8engine [83.6.13.*]
    tavex, metalmarket, spoki sprawdzone
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~giełdziarz [77.91.49.*]
    Coininvest jest warty polecenia.Ceny niższe niż w Polskich mennicach,większy wybór monet,czas realizacji szybki/kilka dni/Rada: jak zamawiasz to nie kupuj u dealerów , którzy dają Ci czas realizacji np 25 dni
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Eskimos [31.60.158.*]
    Dziwny ten coininvest.
    Na stronie jest cena Krugera z np wyprzedaż, po czym dalej jest napisane ,, niedostępne".
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~inga [89.64.38.*]
    hm a moze surowce tradycyjne? W systemie XTB masz ogromne mozliwości na przykład na start zwłaszcza
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~derlo [37.225.38.*]
    co innego miec fizyczny kruszec a co innego tylko kontrakt na index w xtb ! poza tym xtb pobiera dzienna ! oplate tzw swap, dzien w dzien, po roku zbiera sie tego ok 60% ! poczatkowej inwestycji ! po prostu absurdalna marza!
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~jac [89.25.155.*]
    sprawdzałem we Frankfurcie w niemczech, nie warto ryzykować, polecili mi lepiej kupić CFD, ale to papier tylko - jakby co
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: stachsgh [37.248.215.*]
    Sądzę, że lepiej nie podejmuj tego ryzyka.
    Wsadź ją do banku i niech sobie leży.
    Zacznij od czegoś mało wartościowego, mniejsza strata będzie.
    Oni to wiedzą i mogą iść nawet na maxa.
    https://www.youtube.com/watch?v=oVrdIXQ2g30
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~Inwestor [87.99.3.*]
    am proponowany minimalny pakiet. Nie podawajcie danych do założenia konta gry na giełdzie. Bezprawnie bez mojej wiedzy i woli używając fałszywych kodów, wyprowadzono moje oszczędności. Podaje imiona osób dzwoniących: Anna i broker Norbert.Zmieniaja nr. telefonów, nie odbierają gdy chcesz się skontaktować. Zgłosiłam sprawę na Policję. OSTRZEGAM!!!
  • Re: Co sądzicie o Coininvest? Autor: ~mb [31.0.48.*]
    Powiem tak: przesyłka doszła ale sposób jej wysłania jest jak dla mnie niedopuszczalny!!! Zamówienie za KILKADZIESIĄT TYS. PLN, w zamówieniu wpisuję adres dostawy - moje miejsce zamieszkania. Dostaję potwierdzenie, że dostawa będzie do najbliższego sklepu Żabka...!!! Oczom nie wierzę! Nic takiego nie wpisywałem! Dzwonię i zmieniam. Miła pani, która odebrała telefon zmienia adres dostawy. Następna rzecz to przyjeżdża kurier i daje mi po prostu paczkę. W ogóle nie sprawdza mojej tożsamości. W takiej sytuacji równie dobrze mógłby dać tę paczkę swojemu koledze i napisać, że odebrana. Boże drogi - co to w ogóle jest??? Przy takiej wartości przesyłki tak się nie robi!!! Pierwszy i ostatni raz zamawiam w tej firmie. Dla porównania: Mennica z Zielonej Góry - też dobre ceny, przy zamówieniu za 60 tys.PLN pracownik mennicy osobiście dostarcza Ci przesyłkę, bierze na siebie odpowiedzialność dostawy, a Ty masz komfort, że dostaniesz przesyłkę do rąk własnych z tym co zamawiałeś, a nie że twoja paczka będzie leżeć gdzieś między ziemniakami a kapustą w Żabce i właściwie każdy może po nią sięgnąć. Pozdrawiam i nie polecam!