Dnia 2020-07-10 o godz. 13:05 ~Michał napisał(a): > Ktoś planuje oddać po takiej cenie ? > Cena jest równa średniej z 6 miesięcy. > > Słaby ruch myślałem że może uda się z 20 PLN wyciągnąć za akcję.
Wygląda na to, że szukają jeleni; propozycja jest skandaliczna. Spółka ma samej kasy ok.12 zł/ak i księgową ponad 30 zł/ak. Chcą, więc kupić spółkę za jej kasę. Oczywiście zdecydują duzi, jeśli odpowiedzą, to potem drobnicę wycisną.
jesli rynek bedzie dokupywac akcje np. po 16 to cena w wezwaniu musi byc podniesiona przynajmniej o 1,50 chyba ze, zechce przekroczyc jedynie 1/3 kapitalu a pozniej bedzie z rynku zbieral mniejsze ilosci akcji. (patrz Dębica) Natomiast mysle, ze jest po uzgodnieniach scenariusza z wiekszymi akcjonariuszami co do ilosci i ew. poziomu korekty ceny w wezwaniu. Jest ciekawie
No ciekaw jestem, nie chce mi się wierzyć że PZU sprzeda swoje 10% po takiej cenie. Nie pamiętam po ile kupowali ale jak znają bilans spółki to mogą chcieć więcej.
Dnia 2020-07-22 o godz. 09:00 ~kazik napisał(a): > nie sprzedawać > > c/wk = 0,5 , dobre kontrakty bez ryzyka > i jeszcze biurowiec wystawiony na sprzedaż > cena poniżej 25 to żarty z akcjonariuszy
To nie żarty a ordynarne złodziejstwo w białych rękawiczkach. Po 25 spółka skupowała akcje własne kilka lat temu, teraz powinni skupić całość po 30 (w. ks) i zdjąć z giełdy.