Czy ktoś składał zażalenie do KNF w związku z niejasnościami dotyczącej wygrania - przegrania przetargu (konkursu)? Może i to co piszę jest subiektywne, ale ostatnia informacja odnośnie wygranej sugerowała wprost że APS Energia wygrała przetarg i że zarobi na tym ponad 80 mln złotych. Być może się mylę i źle rozumiem, jeżeli tak to poprawcie mnie proszę.
Mylisz się, w komunikacje było napisane, że stronom przysługuje prawo do odwołania. Sama sytuacja mi się oczywiście nie podoba, no ale zakładam, że nie ma tam nic co mogłoby zainteresować KNF.
No ok można było się odwołać, ale w ostatnim komunikacie dowiedzieliśmy się, że zostaliśmy odrzuceni wraz z paroma innymi podmiotami. Czy poprzednio doszło więc w ogóle do wygrania przetargu?
Doszło do wygrania konkursu na dostarczenie sprzętu. Sama nazwa przetarg jest używana do całego procesu, więc w moim mniemaniu można używać tego zamiennie. We wcześniejszych spotkaniach odrzucano inne podmioty, ale bez rozstrzygnięcia. Niby zamówienie zostało rozstrzygnięte, a odrzucenie APS to dziwaczna sprawa.
Przychodzi mi na myśl tylko to, że uznali, że APS nie będzie w stanie dostarczyć sprzętu w terminie (możliwości finansowania? możliwości produkcyjne? pandemia? jakaś łapówka?) i wykluczono z konkursu/przetargu. Sprawa jest dziwaczna, ale rozwojowa. Nie rozstrzyga definitywnie tego kontraktu, a i nie jest to jedyny element portfolio spółki.
Qwerty -czy inicjały twojego imienia i nazwiska to- PK ?Nie było żadnej mowy o 80 mln zł. A za ten komunikat o Turcji -to pewnie spółka beknie za sprawą KNF -wysoką karę.Chciałeś mnie umoczyć w ten kał -ale od razu wiedziałem ,że to ściema.
Dla przykładu podaję 2 sposoby na ktore można podać pewną informację:
1. Oskarżony dopuścił się gwałtu na pokrzywdzonej.
2. Oskarżony spowodował że pokrzywdzona obcowała z nim płciowo bez wyraźnej zgody, wygrywając konkurs, który oskarżony rozstrzygnął na jej korzyść, siedząc cały wieczór w krzakach....