• KNF Autor: ~qwerty [89.231.205.*]
    Czy ktoś składał zażalenie do KNF w związku z niejasnościami dotyczącej wygrania - przegrania przetargu (konkursu)? Może i to co piszę jest subiektywne, ale ostatnia informacja odnośnie wygranej sugerowała wprost że APS Energia wygrała przetarg i że zarobi na tym ponad 80 mln złotych. Być może się mylę i źle rozumiem, jeżeli tak to poprawcie mnie proszę.
  • Re: KNF Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Mylisz się, w komunikacje było napisane, że stronom przysługuje prawo do odwołania. Sama sytuacja mi się oczywiście nie podoba, no ale zakładam, że nie ma tam nic co mogłoby zainteresować KNF.
  • Re: KNF Autor: ~qwerty [89.231.205.*]
    No ok można było się odwołać, ale w ostatnim komunikacie dowiedzieliśmy się, że zostaliśmy odrzuceni wraz z paroma innymi podmiotami. Czy poprzednio doszło więc w ogóle do wygrania przetargu?
  • Re: KNF Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Doszło do wygrania konkursu na dostarczenie sprzętu. Sama nazwa przetarg jest używana do całego procesu, więc w moim mniemaniu można używać tego zamiennie. We wcześniejszych spotkaniach odrzucano inne podmioty, ale bez rozstrzygnięcia. Niby zamówienie zostało rozstrzygnięte, a odrzucenie APS to dziwaczna sprawa.

Przychodzi mi na myśl tylko to, że uznali, że APS nie będzie w stanie dostarczyć sprzętu w terminie (możliwości finansowania? możliwości produkcyjne? pandemia? jakaś łapówka?) i wykluczono z konkursu/przetargu. Sprawa jest dziwaczna, ale rozwojowa. Nie rozstrzyga definitywnie tego kontraktu, a i nie jest to jedyny element portfolio spółki.
  • Re: KNF Autor: ~ler [89.64.11.*]
    Qwerty -czy inicjały twojego imienia i nazwiska to- PK ?Nie było żadnej mowy o 80 mln zł. A za ten komunikat o Turcji -to pewnie spółka beknie za sprawą KNF -wysoką karę.Chciałeś mnie umoczyć w ten kał -ale od razu wiedziałem ,że to ściema.
  • Re: KNF Autor: ~Hans_aus_Dresden [46.134.116.*]
    Dla przykładu podaję 2 sposoby na ktore można podać pewną informację:
    1. Oskarżony dopuścił się gwałtu na pokrzywdzonej.
    2. Oskarżony spowodował że pokrzywdzona obcowała z nim płciowo bez wyraźnej zgody, wygrywając konkurs, który oskarżony rozstrzygnął na jej korzyść, siedząc cały wieczór w krzakach....
  • Re: KNF Autor: ~Qwerty [5.173.56.*]
    Nie nie, pomyliłeś mnie z kimś :)
[x]
APSENERGY -2,25% 3,04 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.