Umowa , maja kasę z emisji teraz będzie cicho. Przed kolejna emisja prezes zacznie opisywać jak czeka kolejka firm do nich po technologie i ze umowa jest bardzo blisko . Problem w tym ze blisko dla prezesa !!!!???? Teraz pytanie do was 3 lata temu prezes powiedział Jesteśmy bardzo blisko podpisania umowy i skomercjalizowana technologi , firmy korporacje międzynarodowe same do nas przychodzą bo są zainteresowane , pytanie blisko !?!? Gdzie umowa gdzie są te firmy ?
Umowy ciezko jest podpisac - jezeli ktos dziala w biznesie to wie. Jest takze pytanie - dlaczego duza firma nie mialaby po prostu wykupic xtpl jezeli technologia jest obiecujaca. Ja bym dlugoterminowo sie nie licencjonowal. Oprocz tego wchodzi jeszcze kwestia patentow (NIE wnioskow patentowych). Jezeli XTPL uzyska patenty (a nie bedzie latwo) to wtedy mozemy liczyc na $$$$$
Gdyby miala byc do 22.08.2020 umowa podpisana z HPK to insiderzy by o tym wiedzieli. Kurs juz by szedl do gory. Biorac pod uwage ze kurs nie rosnie, to oznacza ze tej umowy nie bedzie. Po 22gim kurs moze spasc nawet i do 50 zł.
Nie będzie umowy ani z HPK ani z innym podmiotem na wykorzystanie ich technologi w przemyśle w temacie ODR. Pierwotnie celem nr jeden była fotowoltaika. Co nie wypaliło? Nie wiadomo. W ODR zaszli dużo dalej. Co nie wypaliło? Tusz I zapychające się drukarki. Czy coś jeszcze z tego będzie? Zobaczymy. Ja wątpię. Smart glass stoi w miejscu... Skoro pojawiły się nowe pomysły na biznes, znaczy się że przy spadającym zatrudnieniu jest czas żeby się tym zaimować. Czy finalizując przemysłowe umowy w ODR mieliby na to czas?
Na którymś z webinarium Prezes został zapytany o MoU z HPK i jednoznacznie tego nie powiedział ale dał do zrozumienia, że do 22.08.2020 raczej nic poważnego w tej sprawie się nie wydarzy.
Zapytałem o to mailowo, czy poinformują w drodze ESPI. Dostałem taką odpowiedź:
"Dzień dobry,
Dziękujemy za wiadomość. Niestety nie możemy odpowiedzieć na to pytanie, gdyż spółka nie może informować pojedynczych inwestorów o swoich decyzjach, ponieważ spowodowałoby to nierówny dostęp do informacji. Zachęcamy do śledzenia naszych raportów ESPI."
Informacje o przedłużeniu będzie bardzo dobrym sygnałem ze w technologii Xtpl jest potencjał. Tak uważam. Ciekaw jestem jak Wy ocenicie info o przedłużeniu obowiązywania memorandum ??
"Zarząd XTPL S.A. ("Emitent") w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 49/2019 z dnia 22 listopada 2019 roku informuje, że firma HPK Inc. poinformowała Emitenta, że podjęła strategiczną decyzję o wycofaniu się z działań biznesowych w zakresie naprawy defektów w branży wyświetlaczy, a opisana decyzja nie miała związku z ewaluacją technologii Emitenta prowadzonej przez HPK Inc. w związku ze współpracą stron. Mając na uwadze powyższe, współpraca z HPK Inc. na podstawie podpisanego w dniu 22 listopada 2019 porozumienia MoU nie została przedłużona."