• Czy oszukano akcjonariuszy? Autor: ~Kamil [89.231.205.*]
    Hej. Jakiś czas temu poszło info o tym, że aps Energia wygrała PRZETARG na dostawę zasilania awaryjnego na kwotę ok. 80 mln złotych przeliczając po kursie dolarowym. APS poinformowała także o możliwym odwołaniu się konkurencji do zapadniętej decyzji. 2 dni temu z kolei ta sama spółka poinformowała akcjonariuszy o usunięciu jej z konkursu. O co tutaj chodzi? Czy można wygrać przetarg, a potem zostać od niego odsuniętym ujmując go jako konkurs przed przetargiem? Czy tylko ja nie rozumiem zaistniałej sytuacji?
  • Re: Czy oszukano akcjonariuszy? Autor: ~Dzeus [37.248.161.*]
    I właśnie takimi rzeczami powinien się zajmować KNF. Ale wiadomo czym się zajmują: H...!
  • Re: Czy oszukano akcjonariuszy? Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    To jest przetarg. Słowa konkurs użyto raczej zamiennie. Z angielskiego tender to przetarg
  • Re: Czy oszukano akcjonariuszy? Autor: ~ape [91.225.158.*]
    wg mnie tak , bo to mial byc przetarg a nie konkurs !
    a teraz nagle sa calkowicie skresleni ? niepowazne
  • Re: Czy oszukano akcjonariuszy? Autor: ~Hans_aus_Dresden [5.184.248.*]
    Pisałem o tym wczoraj. To moim zdaniem celowe. Na pewno użycie tych słów zamiennie nie jest możliwe. Konkurs jak się wygra dostaje się nagrodę i wypad (aps dostał najwiecej punktów wow). Nikt nic nie obiecuje. A przetarg to jest niejako umowa. Ten co spełni warunki podpisuje umowę. Tu śmierdzi tym że ktoś chciał dużo zarobić! Taka prawda...
  • Re: Czy oszukano akcjonariuszy? Autor: ~Hm [31.0.64.*]
    Co śmierdzi ? Przecież odsunięcie to fakt. Jak można na tym zarobić ?
  • Re: Czy oszukano akcjonariuszy? Autor: ~Hans_aus_Dresden [5.184.233.*]
    Na informacjach się zarabia nie na faktach. Czy są prawdziwe czy nie nie ma to znaczenia.
  • Re: Czy oszukano akcjonariuszy? Autor: ~arek [157.25.189.*]
    a czego się dobrego spodziewałeś po Rosjanach ?
    budowa w Turcji ale to ONI decydują !

dlatego JA kupiłem co prawda ale OSTROŻNIE ! - rozsądną ilość

czekamy na inne kontrakty
[x]
APSENERGY 0,87% 2,33 2025-12-17 16:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.