Czechowicz zaoszczędził 4 bańki wyciskając ATM po 12.00 zamiast po 17.65. Czy to się opłaci? Jeśli zgodnie z zapowiedziami podłogi będzie miał głośny proces to korzyści okażą się wątpliwe. Nawet awansuje na czarnego luda GPW, w wyniku którego działań trzeba zmieniać prawo. W dodatku teraz szybka sprzedaż ATM po 20 lub więcej byłaby przesadną bezczelnością. Więc kluczowy exit stał się bardzo odległy, a miał być pozytywnym przełomem.
1. T. Czechowicz wystąpił o zgodę pośrednio na zwiększenie zaangażowania w PEM. 2. Cena PEM jest niska. To prowadzi białoczerwonego do wniosku że w lipcu powinno być info o skupie akcji PEM. Wydaje się logiczne ale czy tak będzie - wie tylko T. Czechowicz.
Bo PEM jeśli wszystko potoczy się tak jak należy da zarobić kilkaset % a nie na waciki :) Choć przy 16,5zł to mój zarobek będzie całkiem niezły tyle, że bardzo przewlekły w czasie hehe
Zastanawiam się nad tym wszystkim cały czas.... poczyniłem już pierwsze zakupy i sądzę że dla równowagi warto mieć i MCI i PEM w portfelu. Jedynie co pozostaje to dobrać właściwe proporcje i tu jest chyba pies pogrzebany ...
Wygląda na to że chyba PEM idzie w piach. W mojej opinii TCZ max co może zrobić to konwersję ci co mają akcje PEM dostaną taką samą ilość MCI. To tak żeby ludzi nie wydymać ostatecznie , już nie mówię o tych co kupowali za 100 zeta. Ja tego nie tykam, ale MCI już trochę mam ...