10sierpien trzeba mieć akcje na rachunku po sesji to otrzymasz pp. Jeśli się zapiszesz na nowe akcje to jak masz np 10tys akcji będziesz miał ich 30tys po 40gr a kurs dużo wyżej to już na dzien n dobry masz 100%zysku a skoro jest tu Ciszewski to kilka zł najmniej będzie więc na nowych akcjach zarobisz minimum 1000% w x miesięcy.
7.Dzień prawa poboru Akcji serii B ustala się na dzień 10sierpnia 2020 roku. 8.Za każdą jedną akcję Spółki posiadaną na koniec dnia ustalenia prawa poboru, akcjonariuszowi przysługuje jedno jednostkowe prawo poboru, przy czym jedno prawo poboru uprawnia do objęcia 2 (dwóch) Akcji serii B. 9.Walne Zgromadzenie Spółki ustala cenę emisyjną Akcji serii B w wysokości 40 gr (czterdzieści groszy) za jedną akcję.
na cwa 29lipiec wchodze w obie emisje bedzie grubo licze na min. 5zl a jak do 10zl w ciagu roku dojdzie to wychodze chciwy nie bede mozecie i na 50zl rosnac i tyle moze byc nie takie rzeczy sie widzialo, rekordem po emisji akcji byl chyba Cloud z 1 na 132zl, chociaz nie, Optimus(Cd Projekt) z 60gr na ponad 400zl haha :D
Spekulant już wszystko wyjaśnił i wkleił linki.
Ja też wchodzę w PP szczególnie na JWA bo tu mam większy pakiet a CWA symbolicznie. Prawdopodobnie pozbede się CWA przed PP, ale to zależy od informacji jakie będą płynąć z obu spółek.
Na obu spółkach 5 PLN moim zdaniem jest kwestią czasu i zamierzam dotrwać co najmniej do tego poziomu.
Ja wchodze w emisje glownie z tego powodu ze szybko akcji nie sprzedam nowych co dostane i o to mi wlasnie chodzi, bo tak bym sprzedal pewnie w przedziale 3-5zl znajac siebie, bo by mnie kusil duzy zysk, a tak wejde i nie bede mogl ich sprzedac predko do czasu az ich nie dopuszcza do obrotu a to moze byc za pol roku - 1rok- Przez ten czasu Ciszewski juz sie postara o fajne infa, rozwinie firme i cena akcji moze wtedy siegnie spokojnie te 5-10zl wtedy sprzedam sobie. A stare akcje moge sprzedac w kazdej chwili, ale nie wczesniej jak po odcieciu bo inaczej nie dostane nowych akcji i poczekam na jakies infa by kurs urosl chociaz kilkaset % wtedy oddam. A pozniej dodatkowy znacznie wiekszy zysk z nowych akcji nabytych z PP po taniosci, pozdro :)
Właśnie po tyle najmniej oddam stare akcje a nowy czas pokaże zależy jaki kurs bedzie do czasu wejścia nowych akcji a przed tym daleka droga jeszcze. Mam nadzieję że Ciszewski fajnie rozwinie spółkę do tego czasu, ciekaw jestem kolejnych umów itp i do ilu urosnie i jak szybko w każdym razie będzie ciekawie :) ciekaw jestem też czy JWA lub CWA urosnie mocniej od drugiej jeśli by tak się stało to po odcieciu w zależności jaka spółka 1wybije mocno a druga może będzie stała w miejscu to zamienię CWA na JWA lub odwrotnie i poczekam jak i ta druga wystrzeli później również
Ja myślę że będą przejmowac startup i je fajnie rozwina pójdzie droga MCI. Wkoncu dodali nowy status w strategii inkubator biznesu. Tym będzie się JWA zajmować, CWA zobaczymy, czekamy na info tam.. I również strategie na lata 2020-2022 ale jednym z biznesu powiązanm mocno z Columbus em będzie OZE bo mają udziały w OZE sp. Z. O. O. Która wynajmuje powierzchnię dachów na domach. Columbus będzie im stawiał tam panele słoneczne, a CWA będzie pobierał comiesięcznych czynsz za korzystanie z darmowego pradu, a resztę nadwyżki to ich zysk pewnie po równi z Columbus em się CWA podzieli lub większość pójdzie do z Columbus, a CWA i tak coś na tym zarobi. Poczytajcie trochę o tej spółce w której CWA ma udziały na prostą giełda która też do nich należy w 100% z Ciszewskim tu nie zaginięcie pytanie tylko do ilu i kiedy urosnie pozostaje czekać na rozwój sytuacji..
Jednym słowem CWA drugi mały Columbus, a JWA drugi mały MCI, a może gigant MCI też od zera zaczynał i doszedł do 1mld zł w kilka lat od dołka bessy do szczyty hossy w 2008r z 20gr na 40zl urósł obecnie na 12zl się utrzymuje kurs. Powinna być pompka przed lub po pp na oby spółkach nawet bez inf, w celu objęcia nowych akcj i za grosze, zwykle to działa. Jak ktoś pamięta Ponarfeh za czasu Wiaderko Ponarfeh Wadowice ten wie o czym mówię przed wejściem w nowa emisję szło ponad 1000%zarobic do kilku miesięcy na ostatnie dni przed odcieciem PP kilkaset %urosło i drugie tyle po odcieciu PP i dopiero później była większa korekta..
Niech zmieni przede wszystkim nazwę tych obu spółek bo się źle kojarzyć mogą z poprzednim zarządem, niech zrobią porządki od zmiany nazwy hehe później właściwe infa.. :D
Ciekawy plan. W sumie to też muszę się nad nim zastanowić. Mam zamiar trzymać "stare" akcje i czekać ile wytrzymam ale warto przeanalizować Twój plan.
Jeśli chodzi o JC to uważam, że ma inny plan na JWA i CWA niż przejęcie. To są wg mnie tryby w nowej maszynie pt. Inwestycje w startupy.
JWA Inkubator, CWA prosta giełda i platforma crowdfundingowa, wsparcie IT z obu spółek itp.
Czas pokaże co tu będzie.
Jak masz stare akcje np po 1zl według kursu z dnia przed emisja a oni robia nowa serie po 0,40gr to jak to sie ma do kursu aktualnego? Ci co kupili po 0,40gr sa do przodu o 150% wiec cos tu nie gra.
Tak dlatego zawsze opłaca się w emisję z pp jeśli jest niska cena emisyjna to napędza mocno kurs o czym się przekonasz x sesji przed odcieciem, bo głównie najwięcej zarobisz później na nowych akcjach jak się na nie zapiszesz. Ponarfeh był tego doskonałym przykładem dzisiejsze KCI polecam odpalić wykres historyczny od początku.. :) bo to co się tam dzieje w ostatnich latach to śmiech, właściciel chce zgarnąć wszystkie akcje dla siebie robiąc śmieszne wezwania po zanizanie j cenie, sknerusa większego w życiu nie widziałem nie lubię tego pana Hajdarowicza czy jak mu tam. Kiedy obstawiacie jakieś super infa przed czy po pp, ja nie zdziwiłbym się dopiero po odcieciu, bo może zależeć Ciszewskienu z Gorskim by rynek jak najwięcej im oddali, a oni mając dużo starych dostanie 2krotnosc z nowych z 1 zrobi 3akcji zwiększy tym samym mocno udział w JWA, trzeba czekać, ale się mocno opłaci wiem to. Pozdro
Jeśli będą super infa to moim zdanie po PP. Za mało czasu na realizację nowej strategii, chyba że nagle będzie jakieś przejęcie. Osobiście uważam, że kto wiedział co tu będzie grane, to już nabrał akcji w kwietniu po 20-30 groszy i JC nie potrzebuje kombinować z odebraniem akcji z rynku. Jeśli się dogadali to odkupi resztę od KD poza systemem obrotu a pewnie spore pakiety są poparkowane tu i tam.
Nie wywalilem po 1,3 to tym bardziej nie wywale po 1.2.
Wolę poczekać pół roku czy rok i oddać bez skakania po spółkach w okolicach 5 a jak będą dobre infa to i poczekam na więcej.
Wzrosty do 5 zł włóżcie między bajki , kiedy będzie nowej emisja po 40 gr , wiadomo że wszyscy wtedy by chcieli sprzedać jak kupili po 40gr . gdy akcje zostaną dopuszczone do obrotu . Ale naganiajcie dalej , pewnie trochę urośnie , nigdy rozwodnienie kapitału za pół darmo to nie jest pozytywna informacja .
To zależy od rozwoju sytuacji w spółce. Ktoś sprzeda, ktoś kupi i w ten sposób powstają nowe wsparcia, bo nowi nie chcą wywalać poniżej zakupu.
Skoro Jest pomysł na spółkę A ona będzie miała 12 mln akcji, to 5 PLN daje kapitalizacja 60 mln. To nie jest niemożliwe przy udziale powyższych inwestorów, ale potrzebne są konkrety, umowy, realizacje na które przyjdzie nam poczekać.