Dnia 2020-07-07 o godz. 09:33 ~fed napisał(a): > wiesz, że są tu ludzie, którzy po 20 kupowali? oni już ponad 4x zarobili, każdy ma swoją strategię na realizowanie zysku
Sprzedawać teraz za drobne? Bicz pliiiiz. To firma na lata, o ile ich ktoś nie wykupi.
no dokładnie o to mi chodzi, że nie każdy ma chęć siedzieć na spółkach przez lata - są ludzie, którym kilkaset procent w kwartał wystarcza, wyobraź sobie ;)
Dnia 2020-07-07 o godz. 11:21 ~fed napisał(a): > no dokładnie o to mi chodzi, że nie każdy ma chęć siedzieć na spółkach przez lata - są ludzie, którym kilkaset procent w kwartał wystarcza, wyobraź sobie ;)
To jest normalne, że realizujesz zyski. Pytanie co z nimi teraz zrobisz? Jak kasa na wakacje czy do skarpety to rozumiem, ale żeby ładować w coś innego? W co? Nie ma sensownych alternatyw obecnie. Nigdzie nie leje się krew (nie licząć szitów, gdzie leje się zawsze i szkoda czasu). Wszystko odbiło od czasu załamania covidowego, jak i CRB. Tym niemniej nadchodzi trailer, wyniki, główny. Kolega, który wyszedł, zapewne ustawił się na -25-30% i komentarz o mega zyskach nie był przypadkowy. Sprzedał po 80 i mu odjechało. Teraz płacze w kącie i trzeba jakoś zachęcić ulice do wywalanka. Przy niewielkim ff bujanko jest pewne.
ps Jakubas sprzedał CDP po 7 pln. Ta lekcja jest nie do przecenienia.
Ja bym się martwił jakby cały czas rosło. Konsole też są wskazane, a im dłuższe tym większe wybicie. Męczyli do 50 zł przecież prawie 10 tygodni a potem od razu na 95. Niech wskaźniki się schłodzą przed wynikami i trailerem. A wiadomo, że niektórzy realizują zyski, nawet oldboy, który się zarzekał, że za 100 zł to sprzeda może 15 akcji. I jak to w powiedzeniu kto nie zmienia zdania. Może nagła potrzeba, może inną spółkę ma na oku i przerzucił kapitał.
Na razie ma problem, żeby zjechać poniżej 88. W sierpniu na targach może pojawić się trailer Warhammera i będzie trzeba wskakiwać kilka pięter wyżej. :)