Moim zdanie to jedna z lepszych spółek jeśli chodzi o potencjał i biznes w którym działa. Tutaj perspektywy są bardzo obiecujące ale wydaje mi się, że to trochę potrwa zanim inni ją zauważą. Sam się trochę zapakowałem i zobaczę co będzie za min. rok dwa.
Na tą chwilę widać że płynność nie jest zbyt duża i wiele nie trzeba żeby wyczyścić stop lossy więc czasem może bujać.
Przyszłościowo patrząc to są stacje benzynowe XXI wieku zobaczymy na ile wybuja tą spółkę, mam nadzieję, że mocno. Wystarczy przeczytać strategię rozwoju potencjał jest. Za 2 lata może i 200-300 zł za akcje??? czemu nie... sky is the limit.
Dokładnie. Polska energetyka i węgiel są na siłe trzymane w WIG20 i 40 ale trwa postem technologiczny trwa i nawet ogromna pomoc panstwa im nie pomoże, przejdą do lamusa.
Tak jak mówisz. Masz rację. Ps. nie licz, że sprzedam za mniej niż 50zł :)
Już nie chce mi się pisać i tłumaczyć tobie jak wygląda spółka dzisiaj a jak wyglądała rok temu. Swój pakiet trzymam. I dziękuje, że przejmujesz się moim portfelem ;)
A zdajesz sobie chociaż sprawę, że to w ogóle inna spółka niż była wcześniej? Teraz tak naprawdę nazywa się Nexity Global i zajmuję się kompletnie czymś innym.
W mojej ocenie pierwsze strzały będą po raporcie za drugi kwartał, gdzie zaczną konkretnie opisywać czym się zajmują i jak działąją. Zapewne też zmienią nazwę i ticker- czyli zrobią jakiś rebranding. Na razie nie ma sensu, skoro dopiero budują bazę klientów. Columbus i Zieliński to główni inwestorzy, będą powoli proponować ładowarki jako komplet instalacji fotowoltaicznej.
Wyobraź sobie co tu by się działo, jakby podpisali chociażby jedna umowę(pierwszą) stacją benzynową.
Z minusów,jak na razie(bo pieniążki mają od inwestorów jakich jak Columbus), to że w sumie akcji będzie 10mln(ale z lock up-ami), a nie 2,3 mln.
Czyli można zakładać, że w tej chwili spółka ma kapitalizację około 230mln.
Albo jeszcze prościej. Niech chociaż oficjalnie podadzą oficjalnie do wiadomości przez ESPI, że następuję współpraca między Columbusem a Everest(Nexity). Na początek starczy żeby ruszyć kursem przy milionowych obrotach.
Dnia 2020-07-07 o godz. 16:18 ~lolo napisał(a): > Spółka ma rating D w skali Altmana, więc można powiedzieć że jest finansowym trupem. Cały potencjał to spekulacja
To jest wyłącznie żerowanie na sukcesie giełdowym Columbusa
Ależ brednie. Tu było odwrotne przejęcie. Everesta nie ma. Jest Nexity. Patrzysz na wskazniki everesta, spôłki, która nie prowadziła od lat działalności? No to gratuluję. Tu wszedł nowy biznes a Columbus nie inwestował w everesta tylko w nexity a everest był mu potrzebny tylko po to, żeby się nie bawić w całą procedurę wprowadzania na giełdę. Więc o czym piszesz? Btw, columbus dokładnie tak samo wchodził na giełdę.
Dnia 2020-07-06 o godz. 10:00 ~somsiad napisał(a): > Moim zdanie to jedna z lepszych spółek jeśli chodzi o potencjał i biznes w którym działa. Tutaj perspektywy są bardzo obiecujące ale wydaje mi się, że to trochę potrwa zanim inni ją zauważą. Sam się trochę zapakowałem i zobaczę co będzie za min. rok dwa. > > Na tą chwilę widać że płynność nie jest zbyt duża i wiele nie trzeba żeby wyczyścić stop lossy więc czasem może bujać.
Potencjał ma, tylko kiedy go ujawni? Dawid Zieliński uważa, że przyszły rok będzie rokiem elektromobilności. A w tym roku coś się zacznie kręcić? Mają być nowe dopłaty do elektryków jesienią. Wie ktoś kiedy dokładnie? Jakieś terminy podano?
No ja myślę, że oni działają pełną parą. Tylko na razie karty są schowane. Teraz mają być kongresy we wrześniu. Trzeba obserwować bo jak ruszą z infami to coś czuję, że porządnie... I jeszcze, żeby się KRS pospieszył, ze zmianami. Wolałbym już kurs Nexity oglądać, najlepiej po 50pln :)
Jak na razie, to Columbus zaskakuje informacjami grubego kalibru. Po niedawnych perowskitach, dziś ogłaszają emisję obligacji poprzez spółkę zależną, o wartości pół miliarda złotych.
Nie znam się na takich rzeczach, a zresztą taki komunikat to za mało, by właściwie ocenić przedsięwzięcie. Niewątpliwie jednak jest to szczególnie grube info i wpływ na wyceny akcji Columbusa oraz spółek powiązanych mieć musi. Pytanie jaki? Poczekajmy na pierwsze komentarze władz spółki.
Nie no przecież to jest chyba jasne, że skoro ktoś plasuje obigacje na 0.5mld i będzie na to popyt a słyszałem, że był kilkukrotnie większy to o czym to świadczy? Spółka rewelka i tyle. A poczekaj jeszcze troszkę na eve i zobaczysz z jakim przytupem ruszą
Może i tak, byłoby oczywiście świetnie, ale jednak chciałbym najpierw usłyszeć od prezesa Zielińskiego na co te 500 milionów przeznaczy i ile na tym zarobi.
Wiecie, Columbus ma juz sporo takich spolek zaleznych, a ciągle dokładają nowe.
Z Nexity sprawa sie mocno wydłuża i staje sie nudna. Nic sie nie dzieje, a ktos paroma akcjami jest w stanie zbic kurs 20-25%.
Mamy wrzesien. Mieli preznie działać od czerwca a dalej cisza.
Nexity nawet na fb przerwe se zrobil i dopiero od niedawna cos tam wrzuca.
Nie, nie. Tu jest inaczej. Columbus wszedł w akcjonariat a nie zawiązał malą spółkę celową. Zobaczysz niedługo jak ruszą z komunikatami... Tam się dzieje w tle i to sporo...
Jest jak jest, ale trzeba wierzyć w sukces i być cierpliwym.
Szkoda tylko, że ustawodawca nie ułatwia, tak jak obiecał. Dopłaty do ładowarek cieszą, ale jeśli chodzi o auta, to szkoda gadać. Lakoniczna zapowiedź nowego programu na jesień...czyli nie wiadomo właściwie jakiego i nie wiadomo na kiedy dokładnie, pozostawia konsumentów i branżę w niepewności. Nadzieja jest, informacji wciąż brak.