• Jedna z lepszych na GPW Autor: ~somsiad [188.47.117.*]
    Moim zdanie to jedna z lepszych spółek jeśli chodzi o potencjał i biznes w którym działa. Tutaj perspektywy są bardzo obiecujące ale wydaje mi się, że to trochę potrwa zanim inni ją zauważą. Sam się trochę zapakowałem i zobaczę co będzie za min. rok dwa.

Na tą chwilę widać że płynność nie jest zbyt duża i wiele nie trzeba żeby wyczyścić stop lossy więc czasem może bujać.
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~ass22 [79.163.131.*]
    Przyszłościowo patrząc to są stacje benzynowe XXI wieku zobaczymy na ile wybuja tą spółkę, mam nadzieję, że mocno. Wystarczy przeczytać strategię rozwoju potencjał jest. Za 2 lata może i 200-300 zł za akcje??? czemu nie... sky is the limit.
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~somsiad [188.47.117.*]
    Dokładnie. Polska energetyka i węgiel są na siłe trzymane w WIG20 i 40 ale trwa postem technologiczny trwa i nawet ogromna pomoc panstwa im nie pomoże, przejdą do lamusa.
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~lolo [212.160.172.*]
    Spółka ma rating D w skali Altmana, więc można powiedzieć że jest finansowym trupem. Cały potencjał to spekulacja
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~somsiad [188.47.117.*]
    Tak jak mówisz. Masz rację.
    Ps. nie licz, że sprzedam za mniej niż 50zł :)

Już nie chce mi się pisać i tłumaczyć tobie jak wygląda spółka dzisiaj a jak wyglądała rok temu.
    Swój pakiet trzymam. I dziękuje, że przejmujesz się moim portfelem ;)
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Lolo [95.156.246.*]
    Mam gdzies Twoj portfel... Na gieldzie jest mnostwo spolek, ktore oferuja podobny "potencjał"
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~cdp [89.64.14.*]
    Dnia 2020-07-07 o godz. 22:29 ~Lolo napisał(a):
    > Mam gdzies Twoj portfel... Na gieldzie jest mnostwo spolek, ktore oferuja podobny "potencjał"

Ten potencjał sprowadza się do: przejął nas Columbus
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~zxc [46.151.143.*]
    A zdajesz sobie chociaż sprawę, że to w ogóle inna spółka niż była wcześniej? Teraz tak naprawdę nazywa się Nexity Global i zajmuję się kompletnie czymś innym.

W mojej ocenie pierwsze strzały będą po raporcie za drugi kwartał, gdzie zaczną konkretnie opisywać czym się zajmują i jak działąją.
    Zapewne też zmienią nazwę i ticker- czyli zrobią jakiś rebranding. Na razie nie ma sensu, skoro dopiero budują bazę klientów.
    Columbus i Zieliński to główni inwestorzy, będą powoli proponować ładowarki jako komplet instalacji fotowoltaicznej.

Wyobraź sobie co tu by się działo, jakby podpisali chociażby jedna umowę(pierwszą) stacją benzynową.

Z minusów,jak na razie(bo pieniążki mają od inwestorów jakich jak Columbus), to że w sumie akcji będzie 10mln(ale z lock up-ami), a nie 2,3 mln.

Czyli można zakładać, że w tej chwili spółka ma kapitalizację około 230mln.
    Albo jeszcze prościej. Niech chociaż oficjalnie podadzą oficjalnie do wiadomości przez ESPI, że następuję współpraca między Columbusem a Everest(Nexity). Na początek starczy żeby ruszyć kursem przy milionowych obrotach.
    heh

link

chyba pan Zieliński poczutuje bankiera i słucha dobrych rad ;-)
    Dnia 2020-07-07 o godz. 16:18 ~lolo napisał(a):
    > Spółka ma rating D w skali Altmana, więc można powiedzieć że jest finansowym trupem. Cały potencjał to spekulacja

To jest wyłącznie żerowanie na sukcesie giełdowym Columbusa
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Kuku [89.64.46.*]
    Ależ brednie. Tu było odwrotne przejęcie. Everesta nie ma. Jest Nexity. Patrzysz na wskazniki everesta, spôłki, która nie prowadziła od lat działalności? No to gratuluję. Tu wszedł nowy biznes a Columbus nie inwestował w everesta tylko w nexity a everest był mu potrzebny tylko po to, żeby się nie bawić w całą procedurę wprowadzania na giełdę. Więc o czym piszesz? Btw, columbus dokładnie tak samo wchodził na giełdę.
    Dnia 2020-07-06 o godz. 10:00 ~somsiad napisał(a):
    > Moim zdanie to jedna z lepszych spółek jeśli chodzi o potencjał i biznes w którym działa. Tutaj perspektywy są bardzo obiecujące ale wydaje mi się, że to trochę potrwa zanim inni ją zauważą. Sam się trochę zapakowałem i zobaczę co będzie za min. rok dwa.
    >
    > Na tą chwilę widać że płynność nie jest zbyt duża i wiele nie trzeba żeby wyczyścić stop lossy więc czasem może bujać.

Trudno też sprzedać większą ilość
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Benek [37.58.59.*]
    Potencjał ma, tylko kiedy go ujawni? Dawid Zieliński uważa, że przyszły rok będzie rokiem elektromobilności. A w tym roku coś się zacznie kręcić? Mają być nowe dopłaty do elektryków jesienią. Wie ktoś kiedy dokładnie? Jakieś terminy podano?
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Kuku [188.147.42.*]
    No ja myślę, że oni działają pełną parą. Tylko na razie karty są schowane. Teraz mają być kongresy we wrześniu. Trzeba obserwować bo jak ruszą z infami to coś czuję, że porządnie... I jeszcze, żeby się KRS pospieszył, ze zmianami. Wolałbym już kurs Nexity oglądać, najlepiej po 50pln :)
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Zxc [188.241.24.*]
    Columbus dzisiaj zmienil adres siedziby firmy. To znaczy ze Nexity wjezdza do ich starej siedziby i zaczynają jazde!

Może w tym miesiacu dowiemy się czegoś nowego?
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Abcd [31.175.46.*]
    Jak na razie, to Columbus zaskakuje informacjami grubego kalibru. Po niedawnych perowskitach, dziś ogłaszają emisję obligacji poprzez spółkę zależną, o wartości pół miliarda złotych.
    Nie znam się na takich rzeczach, a zresztą taki komunikat to za mało, by właściwie ocenić przedsięwzięcie. Niewątpliwie jednak jest to szczególnie grube info i wpływ na wyceny akcji Columbusa oraz spółek powiązanych mieć musi. Pytanie jaki? Poczekajmy na pierwsze komentarze władz spółki.
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Kuku [89.64.46.*]
    Nie no przecież to jest chyba jasne, że skoro ktoś plasuje obigacje na 0.5mld i będzie na to popyt a słyszałem, że był kilkukrotnie większy to o czym to świadczy? Spółka rewelka i tyle. A poczekaj jeszcze troszkę na eve i zobaczysz z jakim przytupem ruszą
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Abcd [31.175.46.*]
    Może i tak, byłoby oczywiście świetnie, ale jednak chciałbym najpierw usłyszeć od prezesa Zielińskiego na co te 500 milionów przeznaczy i ile na tym zarobi.
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Zxc [5.173.104.*]
    Wiecie, Columbus ma juz sporo takich spolek zaleznych, a ciągle dokładają nowe.
    Z Nexity sprawa sie mocno wydłuża i staje sie nudna. Nic sie nie dzieje, a ktos paroma akcjami jest w stanie zbic kurs 20-25%.

Mamy wrzesien. Mieli preznie działać od czerwca a dalej cisza.

Nexity nawet na fb przerwe se zrobil i dopiero od niedawna cos tam wrzuca.
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Kuku [188.147.51.*]
    Nie, nie. Tu jest inaczej. Columbus wszedł w akcjonariat a nie zawiązał malą spółkę celową. Zobaczysz niedługo jak ruszą z komunikatami... Tam się dzieje w tle i to sporo...
  • Re: Jedna z lepszych na GPW Autor: ~Abcd [31.175.180.*]
    Jest jak jest, ale trzeba wierzyć w sukces i być cierpliwym.
    Szkoda tylko, że ustawodawca nie ułatwia, tak jak obiecał. Dopłaty do ładowarek cieszą, ale jeśli chodzi o auta, to szkoda gadać. Lakoniczna zapowiedź nowego programu na jesień...czyli nie wiadomo właściwie jakiego i nie wiadomo na kiedy dokładnie, pozostawia konsumentów i branżę w niepewności. Nadzieja jest, informacji wciąż brak.
[x]
NEXITY -3,51% 2,20 2025-09-26 16:31:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.