• Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~Transek1975 [188.146.182.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/NBP-Ceny-mieszkan-w-gore-w-I-kwartale-pomimo-pandemii-7918564.html

Ty as ,skoro masz akcje to czemu srasz fo wlasnego gniazda? :)

Wywaliles ?
    Bedziesz plakal, bo mieszkaniowka,developerka i banki to beda jedyne branze ktore beda rosly z powodu duzej inflacji.
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~as [91.90.115.*]
    Stwierdzam tylko fakty. Kiedy według ciebie będzie ten odpał ? zapowiadasz go już kilka miesięcy . Życzę ci, żeby wcześniej nie dopadła cię emerytura niż wzrosty na tym badziewiu
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~Transek1975 [188.146.182.*]
    Nie buj sie o mnie ja trzymam sie swoich planow. Nie mam calosci przeciez tylko w jednej firmie. Ale nie bede plul do swojego talerza tak jak ty to caly czas robisz.
    Po drugie nigdy nie napisalem odpal, chyba ze teraz. Nie wyzwalam w sobie takich emocji, tak jak ty to robisz.
    Drogi kolego najpierw trzeba się cofnąć no podstawówki i nauczyć ortografii ( nie buj się -))) ) a później zająć się giełdą
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~mvp [91.150.169.*]
    juz nie chce spadac
    emocje tu na watku siegaja zenitu, wiec pewnie cos ku 4,6 powinno dygnac :)
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~bart [91.228.113.*]
    as człowiek, który zajął się giełdą i trzyma się swojej złotej zasady: "nigdy nie sprzedaję na stracie" :)
    uwazam ze wypalca 1-1,5 dywidendy, to jest dobry czas przed boomem na kolejne projkety
    finanowanie maja zapewnione, a chyba Mariusz potrzebuje kasy
    Nie slyszales o geniusza dyslektykach ? :)
    Nie masz argumentow i czepiasz sie szczegulow.
    Dla mnie jestes dwulicowy, piszesz jedno robisz drugie. Jak masz klamac to lepiej juz nic nie pisz na tym forum. Lubie przeciwnikow z argumentami, ale nie naturalnych zachowan.
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: pluto85md [188.147.55.*]
    Ok, stwierdzam, że branża nie oberwała tak jak się obawiałem. Ale Marvipol ma w ofercie bardzo mało mieszkań, ponad połowę stanowią apartamenty condo itp.
    to skad te coraz wieksze zyski?
    lepiej niech sprzedja mniej na duzej marzy i roziwjaj dywizje magazynowa
    nie sztuka natluc przychodow
    pytam sie nadal, uwazacie ze moga wyplacic dywidende?
    poki co to nie ma chyba szans na dalsze wzrosty
    bardzo nikle zaintereswaonie ;/ i sie zaczyanaj glupie przepychanki
    jedynie dywidenda mogla by rozgrzac kurs i wzrost na to 6,5-7
    no nic , czekamy
    Czekamy na wszystko, dywidenda, rozwoj sytuacji na bahu, ewentualne wejscie akcjonariusza, co przyniesie nastepny kwartal w magazynach i mieszkaniowce. Na razie jest zbyt duzo niewiadomych, jedyny plus ze ktos zbiera akcje.

Dywidenda nie byla jeszcze tak blisko jak teraz. Stawiam na 60 do 40 ze bedzie ogloszona do pazdziernika 2020.
    dzieki za opinie
    z wszyskim sie zgodze tylko nie z tym ze ktos zbiera
    otoz nikt tego nie zbiera
    powymieniali sie 2 tyg temu i tyle :)
    Jak by nikt nie zbieral to as by sie ciszyl juz dawno z tych swoich 3 zeta.
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~bah [91.150.169.*]
    a Bah niech idzie do piachu,
    jak ksiazek chce ratowac to niech sobie wyplaci tu i nam dywidendy, bah jest malutkiu
    powineni sobei odobric straty popmujac marvipola i dogadac sie z ING
    jeszcze na synktika
    bedzie dobrze
    Po wczorajszych wzrostach to dziś korekta -)))) . . Czy tam spółka ma jakiś zarząd ? . Od dłuższego czasu nie ma kompletnie żadnych informacji , o planach , inwestycjach, sprzedaży kompletnie nic . Dlatego też miedzy innymi nie ma chętnych na zakupy , marzyć można ale takiego marazmu jak tutaj to nie ma nigdzie
    akurat mvp moglby kosztowa x2 tego co tera i nadal bedzie bardzo tani
    tak , jaki wlasciciel taki kurs, zgadzam sie
    mariuszek nic nie robi a moglby sie zgadac z Ing i napomopowac, a ponzije wpuscic inwestora
    dokładnie, działanie zarządu przekłada się na kurs i zaklinanie rzeczywistości nic nie da. Dla wzrostów potrzebne są pozytywne informacje, tutaj nie ma żadnych,
    jak polozy baha , to jednak wierze w jego "chciwosc" i chec odegrania sie
    powinien zarabiac, chocby na dywidendzie wyciagac sporo kasy
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~transek1975 [91.233.69.*]
    Musisz myslec jak zelek, a jest prosty w mysleniu, tylko kasa dla siebie.
    Czy ty kiedys majac akcje napisales cos dobrego o spolce ? :)
    Cos te twoje nagonki na 3 zeta slabo sie sprawdzaja.
    Sprzedales a teraz bedziesz gonil kurs.
    Nie interesuje mnie to co robisz, ale interesuje mnie to co wypisujesz na forum.
    Jedno z drugim nie da sie polaczyc, nie da sie byc za, a rownoczesnie przeciw, jakas anomalia panuje w twojej glowie.

Co do Marvipola masz tu wykres wig nieruchomosci. Dalej rosnie czy ci sie to podoba czy nie.
    link

zgadzam sie z trans, ze wykres wyglada coraz lepiej, tylko brakuje vol i moze byc atak na 4,6 pozzniej 5,xx
    Wiekszy wolumen to nie na tych poziomach. Z reszta kiedy tu byly wysokie obroty ?

Transek po raz kolejny napisze ci , że mam akcje marvipolu. Nie naganiam, spadki nie są mi na rękę . Nie patrze przez różowe okulary jak ty, tylko stwierdzam fakty Co mi po wykresie developerki jak marvipol nie rośnie i nikt się nim nie interesuje. Jest tu taki marazm,że nikt się nie zainteresuje się spółka dopóki ktoś z zarządu nie ruszy czterech liter i zajmie się informowaniem akcjonariuszy co się dzieje na spółce. I nie pomogą żadne czary, wykresy czy wasze modlitwy. Amen
    Nie mam rozowych okularow , tylko nie widze powodu do sprzedazy.
    Jezeli mam sprzedawac tylko dlatego ze jest na wsparciu i nie rosnie, to jaki to jest powod.

Trzymam i nie naganiam.

Na forum mozna napisac wszytko, dla mnie nie ma znaczenia. Nawet jak ja bede rysowal wykresy czy ty bedac pesymistycznym udzialowcem( nigdy takiej hybrydy nie widzialem) , nie zmieni to kresek.
    Kreski rysuja nastawienia ludzi sentyment do branzy w danym czasie.
    Faktycznie patrzac cena do czasu od roku jest kiepsko. Ale nie wiadomo jak akcje zachowaja sie w przyszlosci. Cena do czasu moze w kazdym momecie sie zmienic i nikt z nas nie zna stopy wzrotu i czasu w jakim to nastapi.
    Jezeli komus zalezy na ryzyku niech wsakuje w Tesle Mercator Unimot i inne tego typu akcje. Kazdy jest madry jak juz widac narysowany wykres, nigdy przed.
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~mvp [185.201.68.*]
    moze niech mariuszek sie dogada z januarym C i zacznie to pompowac
    Samo sie napompuje, tylko zelek musi odsunac sie w cien.

https://biznes.interia.pl/nieruchomosci/news-zaskakujace-odbicie-na-rynku-kredytow-mieszkaniowych,nId,4597877
  • Re: Ceny mieszkan nie chca spadac Autor: ~Adi1 [77.255.89.*]
    masakra i porażka na całego ta inw. w to wszystko rośnie po kilkaset % a to jak wzrośnie na pół roku o 10% będzie wielkie ale
    Sukcesem jest tutaj , jak spółka w ciągu dnia ma obroty powyżej 50 tys zł
    As miales akcje Mercatora przed wzrostami za 4,40, lub obserwowales jego notowania ?
    Przypuszczam ze nie miales pojecia ze taka firma istnieje.
    Ja kupilem akcje w tej cenie dla zabawy bo zainteresowala mnie duza roznica na spredzie 20,30gr.
    Nigdy bym nie przypuszczal ze akcje beda kosztowac tyle ile dzisiaj kosztuja.
    Probowalem wtedybawic sie na zarabianiu na roznicy spredem na xtb z lewarem.
    Spokojnie mi to wychodzilo tylko xtb ma ustawione zabezpieczenie dla takich cwaniaczkow jak ja.
    Tam wtedy obrotu byly 10 razy mniejsze niz teraz na Marvipolu.

Widac nie bylem na tyle cwany zeby kupic na zwyklym rynku max akcji, to bylo zaraz przed pandemia, nie mialem pojecia co sie wydzrazy tylko analizowalem wykres.

As a ty dalej bez akcji ze naganiasz na spadki ?

Nie mam już siły pisać ci kolejny raz tego samego
    ja tez. :)
    Mnie tylko zastanawiaja twoje nie naturalne reakcje.
    Masz akcje a jeszcze ani razu nie napislaes cos dobrego o spolce, kazdy Twoj wpis, jest negatywny.
    Nikt ci tego nie zabroni ale dlaczego nie ma w Twoich dzialaniach troche optymizmu i przekonania w to co robisz ?
    To jest dla mnie sprzeczne z tym co piszesz i ze masz akcje.
    Wytlumacz mi to, takiego przypadku jeszcze nie widzialem dlatego mnie to ciekawi z czego to wynika ?
    Ja jezeli cos robie to z pelnym przekonaniem z drobnymi zawachaniami jezeli takie wystepuja po drodze.
    Jezeli czegos sie nie jest pewnym i ma mi to sprawiac ciagla flustracje , przykrosc to tego nie robie.
    W Twoim przpadku nie wiem o co chodzi, czemu trzymasz akcje jezeli oczywiscie je posiadasz, co to jest jakis samogwalt ? :)

Przepraszam za bezposredniosc, ale chce to zrozumiec.

[x]
MARVIPOL -1,01% 9,80 2026-05-15 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.