...oj będzie się działo! zaczyna się era ip... https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/platige-image-bedzie-produkowac-swoje-seriale-i-wspolpracowac-z-bloober-team-wywiad/8zy1jft bloober vs platige hehe, kto tu powinien mieć o wiele większą kapiotalizację? cyt ''Pod względem przepływów finansowych BT i PI to zupełne przeciwieństwa - Platige ma stale dodatnie przepływy operacyjne, a Bloober dodatnie przepływy ma stale tylko z działalności finansowej. Kiedy w BT będzie początek zbierania pożytków i inwestowanie za własne środki?'' albo cyt ''Jak to wygląda ze strony Bloober Team? Zdecydowaliście się na wspólny wywiad, czyli związki chcieliście podkreślić. To początek "pięknej przyjaźni", czy jednorazowe wydarzenie? Piotr Babieno: Przez lata byliśmy deweloperem, który tworzył gry raczej przy niższych budżetach. Od dawna obserwowaliśmy produkcje Platige, ale w tamtym czasie nie dysponowaliśmy jeszcze odpowiednimi środkami finansowymi, które pozwoliłyby podjąć współpracę. Nasze studio zaczęło się rozwijać i podejmować się coraz większych produkcji, naturalną koleją rzeczy było to, że chcemy stworzyć grę AAA. Projekt "Medium" jest duży i chcieliśmy zatrudnić najlepszych, dlatego zwróciliśmy się do Platige. Zyskujemy nie tylko od strony biznesowej, ale otrzymujemy również wsparcie kreatywne. Platige ma doświadczenie jeśli chodzi o stronę filmową. My również posiadamy takie doświadczenie, ale w ramach tej współpracy dostajemy nie tylko materiał, który powoduje, że ten projekt wygląda bardzo dobrze, ale też dużo merytorycznego wsadu, który - jak sądzimy - umożliwi Medium zostanie najgorętszą grą końcówki roku.'' i patrzenie w stronę gier to kompletna zmian i rewelacja... ps> a, cena akcji nadal śmieszna
mój sen o grach zaczyna się realizować! cyt ''To co Platige Image będzie produkować dla Bloober Team to będzie nie tylko cinematic, ale coś, co się dzieje wewnątrz gry. Czy umowę z Bloober Team można traktować jako krok Platige Image w kierunku większego zaangażowania w segmencie gier komputerowych, zyskującego w czasie pandemii? A może nawet w przyszłości ściślejszej pracy nad samą produkcją gier? KŻ: Platige Image od wielu lat współpracuje z wieloma producentami gier na świecie, głównie w dziedzinie cinematików. Cieszy nas, że polski rynek gier rozwija się mocno, a firmy takie jak Bloober się globalizują. Oczywiście produkcja gry AAA jest gigantycznym przedsięwzięciem, a nasze kompetencje możemy zaoferować deweloperom gier. Nasze doświadczenie w budowaniu strony wizualnej, a także w zakresie grafiki komputerowej są doskonałym uzupełnieniem dla deweloperów. Skala produkcji przygotowywanej przez Bloober Team jest tak duża, że warto połączyć siły.'' https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/platige-image-bedzie-produkowac-swoje-seriale-i-wspolpracowac-z-bloober-team-wywiad/8zy1jft
To już nie pierwsze słodzenie ze strony prezesa BT. Na BT dzieją sie ostatnio ciekawe rzeczy, wiec ta wspolpraca kapitałowa po "Meritum" może zaistniec. W PLI jak kazdy akcjonariusz to chetnie bym widział segment gier. Tworzenie działu gier od zera nie ma sensu. No ale kasy w PLI też nie ma na przejęcia, więc może fuzja? No ale nie ma się co napalać, czekamy na serial od PLI :D
w każdym razie mają kompetencje merytoryczne takie jak mało kto do tego ...hehe, pli i blo.... pytanie za zeta: która z tych spółek jest 4 razy niżej wyceniona przez naszego tak "mądrego" banana?!
No litości, Bloober robi (a Platige pomaga przy) Medium a nie Meritum. Nie chcę studzić waszego zapału, ale każdy kto się chociaż trochę interesował Blooberem ten wie, że prezes Babieno to jest bardzo złotousty człowiek. Niestety z jego pięknych słów niewiele wynika (zapewnienia o sukcesie Blair Witch, jak i wiele innych sytuacji) i rzuca totalnymi frazesami. Więc byłbym bardzo ostrożny co do jego wypowiedzi. Babieno to taki fanpli gamedevu. Już pomiajając, że od czasu Layers of Fear (2016 r.) nie wydali żadnej gry, która byłaby nawet namiastką sukcesu.
Babienio złotousty, a PLI już frycowe z VIVIDEM zapłaciło - czy Kraków lepszy od Bydgoszczy zobaczymy, aczkolwiek tu jest jeszcze wujek Microsoft, który za to płaci :)
hehe, po 100 zeta niech przejmują co do biznesów obu spółek nie warto jadem pesymizmu sypać gdyż bloober ma finansowanie z kolei pli to tak solidy i terminowy partner w biznesie, że nadarzającej się okazji na pewno nie zmarnuje i seriale i mocniejsze wejście w segment gier to najbardziej właściwe kierunki, które mogą pchnąć platige na zupełnie inna półkę i biznesowo i w wycenie koniec z dyskontem, może czas zapłacić premię za przyszłość? a, przynajmniej godziwie akcje wycenić blo 313 mlon kap pli 77 mln kap...gdzie tu logika? ps> zjablikorn fajnie, że przypomniałeś, że nie są to mrzonki ale, wujek ze stanów za projekt płaci...
zbychu pazury zagryza, że bez akcji siedzi? hehe, napisał o przekręceniu tytułu gry może z raz się literówka trafiła a może w zasadzie powinno być" >meritum sprawy to medium? cyt ''Projekt "Medium" jest duży i chcieliśmy zatrudnić najlepszych, dlatego zwróciliśmy się do Platige. Zyskujemy nie tylko od strony biznesowej, ale otrzymujemy również wsparcie kreatywne. Platige ma doświadczenie jeśli chodzi o stronę filmową. My również posiadamy takie doświadczenie, ale w ramach tej współpracy dostajemy nie tylko materiał, który powoduje, że ten projekt wygląda bardzo dobrze, ale też dużo merytorycznego wsadu, który - jak sądzimy - umożliwi Medium zostanie najgorętszą grą końcówki roku.'' ale, jak ktoś czyta tylko zbyszka to może odnieść wrażenie, że w artykule pokręcono tytuły ech, można jednak informacją manipulować... ps> dobry psycholog dla ludzi w nerwicy natręctw, szczególnie jeśli chodzi o czepianie się i zarzucanie platige braku kompetencji...
Czy ty jesteś poważny fanpli? Dałem ci informację odnośnie Bloobera - kropka - zrób sobie z tym co chcesz. Ja w przeciwieństwie do ciebie nie naganiam ani na wzrosty ani na spadki. Po prostu ostrzegam, żeby słowa Babieno brać z odrobiną wstrzemięźliwości.
Gratuluję wzrostów z ostatnich dni, naprawdę imponujące. Przy czym nie wiem z czego ty się cieszysz jak dalej masz -50% na PLI (jak nie więcej) jak kupowałeś po 80 i przez ostatnie lata uśredniałeś.
ale, jak ktoś czyta tylko zbyszka to może odnieść wrażenie, że w artykule pokręcono tytuły
Ależ ty jesteś zwyczajnie głupi. Przecież ja Wiadereczkowi odpowiadałem bo przekręcił tytuł. No ale to trzeba czytać wątek a nie skakać z pianą na pysku. Co za smutny człowiek.
@zbyszku wystarczy, że ty jesteś mądry tym samym...nie skorzystałeś z okazji inwestycyjnej o odzie PLI z tym meritum, może faktycznie coś źle zinterpretowałem ale, rolą takiego forum jest własnie wyprowadzać z błędu a nie hejtować czy, obrzucać inwektywami gratuluję poziomu dyskusji ps> babieno może i jest złotousty, ale nie zmienia to faktu, że inwestowanie i grube zamówienie załatwił!
dobrze zbyszku, że się przyznałeś do bycia hipokrytą jest dla ciebie nadzieja na obiektywne podejście do wielu spraw w tym do obiektywnej oceny platige image ps> nie będę ci wypominał postów, w których odsyłałeś mnie do psychiatry, a jeśli chcesz mi zarzucić konfabulacje lub brak wiarygodności to fakty proszę...
na opiniotwórczym portalu inwestorów stockwatch.pl bardzo ładnie napisali o platige image: https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/bloober-team-i-platige-image-rozpoczynaja-wspolprace,akcje,262951